cadılar lanetli kentler ve hakkında yapılmış tüm filmlerin gerekleri olan ögeleri barındırmasına rağmen şahsi kanaatimce vasat bir film olmaktan kurtulamıyor. sonunu başından tahmin edebilmek bir filmi sıkıcı hale getirmek için yeterli midir bilmiyorum. gizemli çocuk resimler yapar annesi korkusuzdur ortada lanetlenmiş kentin lanetlenmiş ferdi bulunur iblis adına çalışır, daha anlatabilirim.. şaşırmamanız lazım çünkü bu filmlerin ortak yanları hep böyle değil midir? fakat filmden sonra siren sesi duyarsanız şayet ürkeceğinizin garantisini verebilirim.. iyi seyirler
film oyunundan bağımsız yapılmamış en güzel tarafı o kil yağması , boyut değişimi güzel oyununu oynayanların kesin izlemesi gerekir , diğer açıdan bakılırsa küçük kız rolünü çok ii yapmış ..
filmi beğenip beğenmemek arasında gidip geliyorum.konu gerçekten çok farklıydı ancak bu farklılığın yanında çok da klişe sahne ve replikler vardı.artık izlerken bu sahneyi ya da bu sözü daha önce duymuştum hissine kapılıyorsunuz.çekimler çok farklıydı ve sonu da ilgi çekiciydi.ikincisinin çekimlerine başlanmış.merakla olmasa da bir beklenti içindeyim...
oyunu oynamadıım için filmle ilgili bende de kopukluklar oldu sahne geçişleri arasında,kurgu ziyadesiyle karmaşık olduundan algımı toplamakta güçlük çektim.ama bunların dışında görsel bir şölen havasında geçior silent hill.adeta uyanmak isteyip de uyanamadıımız kabuslarımızın projeksiyona yansıtılmış hallerinin benzer bir türevi.oldukça etkileyici sahneler vardı dorusu.korku filmi izlediinizin farkına varıorsunuz ve her an diken üstünde oturuorsunuz doğal olarak.son olarak rose karakterini canlandıran radha mitchell ı da başarılı buldum.10/7
silent hill çok çok iyi bir film olmaktan dönmüş ne yazık ki. tek eksik inandırıcılıktı. filmde sürekli bir kopukluk vardı. oyunu oynayanlar açısından durumun daha farklı olduğun anlayabilirim onlar o araları iyi doldurmuşlardır ve oyundaki psikolojilerini filmede çok iyi adapte etmişlerdir. çünkü silent hill’de inanılmaz bir hayal gücü var. izlediğimde şaşırdım açıkcası. bunları düşünebilmek gerçekten müthiş, korkunç. Ve görsel bakımdan dehşet verici şeyler var filmde, yani film tam anlamıyla bir kabus havasında seyrediyor. 7/10
Silent Hill i oynamamış birisi olarak film hakkında ne kadar doğru bir yorum yapabilirim bilmiyorum.Ancak film her ne kadar izledikçe anlamsız, saçma sapan gelse de kesinlikle sıkmıyor.Başrolde oynayan daha önce önce hiç izlemediğim kadın oyuncu çok iyi oynamış hakikaten.Türü ve kendi mantığı içinde değerlendirilirse fena bir film değil.7/10
Kızın ismi oyunda "Cheryl" diye geçerken filmde "Sharon" diye geçmiş...Filmi izlerken çok sinirim bozuldu bu duruma.. 8o( Oyununu oynayanların özellikle izlemesi gereken bir film..Ama o kadar da gözünüzde büyütmeyin,oyunu kadar ürpertici değil..
filimde kayda değer tek güzellik efektlerin harika olması onun dışında gerçeğe bayağı bir aykırı hikaye var sırf efektleri izlemek için bile tercih edilebilir filim başındaki gizem perdesi ise filmi izlenebilir kılıyor filmin başları bayağı bir iyi fakat sonra ipin ucu kaçıyor ve bir anda hayal sınırlarını zorlayan hikayeler karşınıza çıkıyor bence biraz gerçeeğe yakın olsaydı daha fazla ilgi görürdü filmi izledikten sonra keşke yaşananlar hep hayal olarak kalsaydı dedim izlenebilir
Sessiz tepe,gerilim ve korkuyu karakter olarak iyi yansıtamamış olsa bile,kostüm ve mekan olarak iyi bir yapım olmuş denilebilir.İnsanı filmde gerende sanırım gizemli kasaba ve etrafında gelişen olaylar.10/7.5
Gerçekten sınıfta kalmış bir film. Bir sürü eksik noktası var. Sanırım o kadar puanı da oyunu aşkına aldı. Hayal kırıklığı oldu benim için. İyi yanları yok değil ama çok eksiği var. Üzüldüm. Bir efsane olabilirdi ama harcamışlar 'Silent Hill' adını.