Son Die Hard filmini bu seriden daha önce izlemiş biri olarak Len Wiseman ın böyle bir film çekmesine çok şaşırdım açıkçası.Bu bölüm zaten sıradan olan birincisi kadar bile olamıyor.Böylelikle Wiseman ın Live Die Hard ın koltuğuna bu iki filmdeki başarısından değil ya tutarsa hesabı oturtulduğunu anladım.Senaryo yine kötü bu sefer ama yönetmenlik de çok dağınık.İzlemeden önce en azından eli yüzü düzgün,ortalamanın üstünde bir ikileme beklerken serinin beklentilerimin yakınından bile geçemediğini söylemeliyim.
Puanı abartılı.Kötü bir devam filmi değil ama 8 küsürlerde gezmesi de makul değil.Senaryo olarak ilk filmin çok gerisinde(tipik devam filmi sancısı)ama yine de izlenebilir düzeyde 5/10
İlk filmin gişedeki başarısından sonra yükselen bütçesiyle bir bilgisayar oynuymuş gibi yazılan tasarlanan klişerle ve abartılarla dolu bir korku aksiyon.Bu tarz oyunlarda ilerledikçe daha fazla bilgiye ve güce ulaşırsınız her bölümde daha güçlü düşmalarla savaşıp sonunda tüm konuya hakim olur çok büyük bir güce kavuşup son kötü adamla karşılaşır yenerseniz oyun biter.Len Wiseman bunu film yapar ve milyonlar kazanır nokta.
Genel olarak nedense bir türlü vampir filmlerine uzağım, sanırım beğendiğim tek vampir film bir seri olan Blade’di. Karanlıklar Ülkesi aslında elinde iyi bir epik malzemesi olan hatta üzerinde uğraşılsa çalışılsa Lord Of the Rings kadar ırkların ve karakterlerin çıkacağı kült film olmaya aday. Ancak yeterli değil, sadece iki ırk:Kurt Adamlar ve Vampirler üzerine eğilmesi, kurgunun genel olarak kopuk olması (hele ikinci filmde bu daha da ayyuka çıktı) senaryonun inandırıcı olmaması ve karmaşık bir kurguya sahip olması bunun bence başlıca sebepleri. Hele ikinci bölümde, o anlamsız ve gereksiz uzatılmış flashback’ler yok mu filmi tamamen soğuttu. Filmin sonunda, Beckinsale bize üçüncüsünün geleceği müjdesini (!?) veriyor, sanırım 'prequel-olayların öncesi' olacak, aman eksik olsun.
devam filmleri kötü olur diyenlere en güzel cevaptır bu film ilki kadar güzel hatta daha güzel bile denebilir romantizim,korku,fantastik herşey var filmde kesinlikle süper ötesi bir film kaçırmayın...
bir romeo & juliet hikayesi.ama bu sefer vampir ler ve kurtadamlar ile...Underworld makyajlarıyla efektleriyle ve finale kadar sizi sürükleyen heyecanıyla inanılmaz dakikalar yaşatıyor. Kate Beckinsale & Scott Speedman ın performansları müthiş.Birbirlerini çok güzel tamamlıyorlar.ilk filme göre aksiyon sahneleri daha ağırlıklı.sizi heyecanın doruklarına çıkarak.mutlaka izleyin
film gerçekten devam niteliği taşıdığı için tansiyonu dozunda arttırmış bulunduğu için herkes tarafından sevildi. bende beğendim ve tavsiye ediyorum teknolojik olarakta güzel efektler var ses çok iyi filmde herkese tavsiyem orijinal dilde izlemeleri çünkü sizi daha rahat filmin içine sokuyor olması. fazla söze gerek yok gidin yada alın izleyin :) 10/7
underworld, karanlık atmosferi ve temposuyla türün meraklısından hatrı sayılır ilgi görmüştü. bu film de iyi bir devam filmi olmuş. kolay değil saçmalamadan o tempoyu öyle ayakta tutmak. içi boş olduğu konusunda da arkadaşlara kısmen de olsa katılıyorum, sanki ilk film bu açıdan daha sağlamdı.
dvd sini heyecanla taktım izlemeye ama bence ilki kadar iyi değil di ama efektler çok iyiydi ama kötü hiç değil ne biliyim bende biraz hayalkırıklığı oldu belkide çok fazla beklentimden
birincisi kadar basarılı ozellikle o gri tondakı sisli puslu cekımler superrr..yıne aksıyon hat safhada cok guzel mutlaka izleyin ama sınemada izleyın keyif alın..