bayram57
25 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Bence bu filmin bu kadar çok abartılmasının bir tek nedeni olabilir. İntikam. Çok havalı ve karizmatik bir kelimedir çünkü. Hele ki film insana "intikam soğuk yenen bir yemektir" gibi daha da karizmatik bir sözü söyletiyorsa o film canımızın kanımızın bir parçası olabiliyor. Old Boy esasında çok klişe bir film. Sadece sonunda intikam babında bir farklılık var, başka da bir şey yok. Kaldı ki, o son bile klişe. Maksat iğrençli olsun diyen her insan film çekecekse ister böyle bir iğrençliği filmin başında kullanır, ister ortalarında, isterse sonunda kullanır ve olay biter. Herşey cinnette başlıyor ve bitiyor aslında. Cinnet geçiren bir insan her an herşey yapabilir. Onu durdurmak çok zordur. Mesele burada zaten. Yani kanımca diyorum ki, Old Boy yanlış anlaşılmaya programlanmış sıradan bir film sadece. 10/6yı geçmez puanı. Tabi bu da benim fikrim.
İnsan hayatına çok değişik bir bakış açısı. resmen psikolojik bir savaş içersine giriyosunuz izlerken. bazıları abartılı buluyo olabilir ama gerçekten süper bir filmdi kesinlikle izleyin.
film bittiğinde 'ben bunun sonunun böyle olacağını tahmin etmeliydim!' diye düşünürken bu filmin sihri kendini gösteriyor.hipnoz gibi..kendimi o kadar akışa kaptırdım ki tahmin edeceğim o sonuç benim için sürpriz oldu!!'intikam'ın insana neler yaptırabileceğini tüm detaylarıyla anlatıyor.tavsiye ederim farklı bir filmm.
film bittiğinde önce anlayamadım bazı şeyleri ama biraz düşününce kafamdaki sorular cevap buldu oldukçe enteresan bir film olmuş gerçeketen izlerkende sürekli bu ne intikammış arkadaş ya die düşüneceksiniz ama film çok sıktı beni zilerken belki bu uzakdoğu sinemasına pek alışkın olmamamdan veya onların dillerinden kaynaklanıyo olabilirde die düşünüorum ama meraklıları sevecektir enteresan film
2. panın labirenti vakası.. yorumlara ve puanlara aldanıp sakın ola izlemeyin sıkıntıdan geberirsiniz:) filmde güzel bi konu var eyvallah.. deişik bi son var onada eyvallah.. ama o derece kötü işlenmişki 20 kere acaba doğru filmimi izliorum diye düşünüyorsunuz. eger bu yorumlar bu puan olmasa yarısında filmi kapatırdım ve hiç bişeyde kaçırmazdım. yorumlara bakmadan filmi bitirebilen arkadaşlarıda tebrik ediyorum. gereksiz diyologlarla dolu, müzik olmıyan, görüntü kalitesi kötü bir film.. bu filmi abd çekseydi inanın 10 üzerinden 2 alırdı. uzakdoğu sineması diye tolere edilmiş bi film..
Film durağan seyrinde ilerlerken öyle bir sonla bitiyorki son yarım saati ağzım acık izledim müthiş kurgulanmış ne olacak nasıl bitecek diye beklerken ters köşeye yatırıyor izleyiciyi mükemmel bir sona sahip ender filmlerden izleyin pişman olmayacaksınız
Defalarca izlesenizde, zevk alacağınız türden filmler vardırya hani..aşmış oyunculukları, akıcı yapısı ve şahane müzikleri ile çoktan başyapıt olmuş Old Boy, işte öyle bir film... Unutulmaz repliği ise çok anlamlı; 'gülersen, bütün dünya seninle birlikte güler..ağlarsan tek başına ağlarsın...'
filmkolik birisi olarak izlenimlerim şu:uzakdoğu insanını hep sıradışı ve çoğu kez dehayata bakış açısı olarak acımasız bulmuşumdur. ihtiyar delikanlıdada böyle bir senaryo olması aslında beni hiç şaşırtmadı.Film genel olarak gerçekten sıradışı ve 'bu kadar da olmaz' dedirten bir sona sahip. 2 saatlik filmin ilk yarım saati ile filmin son yarım saati için süper. Gelişme bölümünüde bayağı kıt buldum.Sonuç itibariyle asla 'ailece seyretmeyin'