Cennetin Krallığı
4,3

teomansonmez
teomansonmez

1 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Cennetin Krallığı mükemmel savaş sahneleri,mükemmel film müzikleri ve oscarlı yönetmen Ridley scott'ın tamamen kendine özgü anlatımıyla sizi beyazperdeye bağlayabilecek bir yapım.Hristiyanlarla Müslümanlar arasındaki bu savaşı bir hristiyanlık propagandasına dönüştürmeden anlatan film Selahaddin Eyyubi'nin cüretkarlığını,hoşgörülülüğünü ve cesaretini de ortaya koyuyor.Ridley Scott bu filmiyle Müslümanlardan yana olmayı seçmiş.Haçlı seferlerini haklı çıkartacak veya müslümanları aşağalayacak bir tek kare bile görmeniz mümkün değil.Bu da beni çok sevindirdi doğrusu.İyi bir senaryosu olmasına rağmen bazı hataları ve eksiklikleri de gözden kaçmıyor.Keza filmin senaristi "Köstebek" oscarı kucaklayan William Monohan...
queenofblackangels
queenofblackangels

28 Nisan 2007 tarihinde eklendi
izlenebilecek en harika filmler arasında tek kelimeyle müthiş bir film.selahaddin eyyübi karakteri, jeremy irons ve orlando harika oyuculuk sergilemiş.bir sene önce izlememe rağmen hala her sahneyi hatırlıyorum çok etkileyiciydi .eğer izlemeseydiniz mutlaka izleyin 10/10
nigartekin83
nigartekin83

20 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Film gerçekten güzeldi. Filimin tarihi yeniden yazmak gibi bir niyetinin olmaması tarihi gerçekleriyle yansıtması süperdi. Oyuncular da keza öyle orlondo va eva gereen harikalar. Filmin müslimanları ve hristiyanları bu denli tarafsız yansıtması da bir başyapıt haline getiriyor Ridly Scoot.
stillwater-2
stillwater-2

19 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Öncelikle yapımcıları karakterleri ellerinden geldiğince objektif bir şekilde oturtmaya çalıştıkları için tebrik ediyorum.Filmi 1 sene önce izlemiştim.Ve izlerken de etkilenmiştim.Başarılı bir yapım.10/8
ekrem-kanbur
ekrem-kanbur

17 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Filme merakım izleyen arkadaşlarımın anlattığı Selaaddin Eyyubi karekteri ile başladı ve gerçekten Selaaddin karekterini güzel yansıtmışlar.Hemde bizden olanı, bizim yabancı yapımı filimlerde hiçte alışık olmadığımız kadar bizden anlatmışlar.Filim yeniden tarih yazmak niyetinde olmadığını gösteren anlatımı hoş ve izlenilesi gereken bir filim.Düşünsenize bir hırıstiyan şovalye 'Bu şehri aldıklarında hırıstiyanlar bu şehirdeki her müslümanı katletti.' diyor kaç yabancı filmde buna benzer gerçekleri kabullenme örneğine rastlayabilirsiniz ki. Ayrıca filmde Selaaddin Eyyubi karekteride ayrı bir karizma konusu.
zurih-the
zurih-the

15 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Gladyatörden sonra Ridley Scott`a yakışan bir baş yapıt daha.Bir efsane ve gerçelilik bu kadar güzel anlatılabilirdi. Holluwud filmi ilk defa Hristiyanların kötü yanlarınıda gösteren bir film çekmiş.
catwoman-2
catwoman-2

10 Nisan 2007 tarihinde eklendi
güzeldi ama çok uzun ve tabiki biraz sıkılabilirsiniz.
cagdasbayat
cagdasbayat

4 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Bu film sırf tarihten süregelen kudüs sorununu yansıttığı için ve selahaddin eyyübi için izledim.Şunu söylemeliyim ki selahaddinni çok doğru yansıtmışlar.tarihte selahaddin eyyubi'yi bilenler ne demek istediğimi anlamışlardır.severek izledim.
anlatici-club
anlatici-club

2 Nisan 2007 tarihinde eklendi
en objektif tarihi film diyebilirizz objektifliginin yanı sıra gerçekten sanat açısındanda güzel bir film kesinlikle izlenir tavsiye ediyorum bu tür filmlerden hoşlanıyorsanız bu filmi izlemelisiniz
ocelott
ocelott

1 Nisan 2007 tarihinde eklendi
gerçekten gladiator le kıyaslanamaz ama eğer o 10 ise bu film 9. mükemmel oyunculuk.harika hikaye.ve müthiş kuşatma sahneleri.replikler olağanüstü.izleyin.iyi seyirler:)
obra
obra

31 Mart 2007 tarihinde eklendi
Son yıllarda yapılan iyi savaş filmlerinden bence mümkün olduğunca tarafsız kalınmaya çalışılmış.Hakikaten Dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan Kudüs’ün ilk defa belkide dünyada bu kadar popülaritesini arttırmayı da başardı.
stugrul
stugrul

26 Mart 2007 tarihinde eklendi
filmin bu kadar az puanı almasına bakmayın film müthiş şimdiki çıkan 300 spartalıdan çok çok daha üstün bir film hayatımda izlediğim en iyi tarihi savaş filmi ciddiyim çağrıdan sonra
rasim-korkmaz
rasim-korkmaz

23 Mart 2007 tarihinde eklendi
kudüs kralı ile eyyubi'nin karşılaşma sahnesi,sybilla'nın 'saladin' repliği ve filmin sonundaki daha iyisi yapılamayacak olan o olağanüstü sahne...bu iki sahne için bile izlenir bu film...amerikalı ve yabancı kamuoyunu çıldırtacak kadar oynamış gerçekten de Ghassan Massoud.daha iyisi olamazdı...Keşke bu tür filmleri,kahramanlarının gerçekte ait olduğu ülke sinemaları çekebilse...biz Fatih Sultan Mehmet'i çekebilsek...
alfylp
alfylp

24 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Sıkıcı konusuna rağmen sadece kudüs için izlenir.Ne çok can yanmış bu şehirde yaşamak için,ama şehir kimseyi yaşatmak istemiyor anlaşılan hala medeniyetler çatışmasının başkent'i...Filme değinmek gerçekten çok zor ,şartları söz konusu olduğunda etkileyici bir konu;biraz da islamiyet yanlısı bir tutumu olduğu söylenmeli...Herkes izlemeli ve çağın şartlarını tekrar gözden geçirmeli...Musevi,müslüman çatışmasına yön verebilicek bir film.Savaş katagorisi biraz ağır olmuş,siyasi bir film de denebilir...
darkness1985---
darkness1985---

20 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Filmin tarafsız olmaya yakın olması dolayısıyla biraz sempati duyuluyor belki ama ben bir film olarak filmi çok beğendiğimi söyliyemicem...