Film sadece hrıstiyanları tatmin için yapılmış bir filim.Şöyle demey getiriyorlar bakın yenildik ama kolay lokma olmadık gibilerinden tarihi gerçekleri çarpıtarak ve hayali kahramanlar üreterek kendi milletinin karanlık tarihini gizlemey çalışmışlar. Filimde kimi yerlerde objektif olunmaya çalışılmış ama Selahaddin eyyubi gibi yahudileri ve müslümanları haçlıların katliamlarından kurtaran bir insanı küçük düşürücü gerçekle alakası olmayan iddialar koymuşlar filime.Ve replikleri hazırlarken selahaddin eyyubinin konuşmalarında bir müslümanın konuşma tarzı nasıl olur diye islami bilgilerden faydalanmamışlar.
çok güzel ve tarafsız sayılabilecek bi film...ama kudüsün alınışını fazla uzatmışlar bence..o orduyla selahaddin orada okadar zaman harcamazdı:)yinede biz yapsak daha taraflı yapardık heralde:)
ridley scott'a çok güveniyorum bence güzel bir film olacak ama başka bir güzel yanı daha var bu sefer şu son dönem filmlerinin aksine doğu-batıyı yenecek iyi mi
öncelikle şunu söyleyeyim filme çok büyük umutlarla gittim fakat tam bir hayal kırıklığına uğradım ya ben bu hollywood u anlamıyorum bizi aptal yerinemi koyuyolar acaba utanmasalar filmde hristiyanları galip ilan edeceklerdi. Tarihte Selahaddin hristiyanları fazla zorlanmadan yenilgiye uğratmıştır, fakat filmde bu çarpıtılmış ve sanki hristiyanlar çok kahramanca savaşmışlar gibi gösterilmiş.bir diğer konu ise orlando bloom bu rol için çocuk gibi kalmış üflesem uçacakmış gibi.truvadaki Parisin ne kadar korkak olduğunu hatırlayanlarda filmden çok fazla zevk almamışlardır gibime geliyor.
tamamen tarihin saptırılmasına yarayan bir film daha! 3. haçlı seferini okuyun derim başka ne diyeyim ki ??? tarihi yapmak kadar o tarihi yazmakda önemlidir !
son derece ihtişamlı bir film.özellikle haçlı seferleri konusunda hiristiiyan dünyasının eleştirilmesi müslümanların haklı çıkarılması beklemediğim bir durumdu,tek takıldığım nokta birtürlü heyecanı tam anlamıyla yaşayamamam,galeyana gelemiyosunuz-dinin etkisi olabilir-,genel olarak çok başarılı.
Ortalama tarihi savaş filmi. Savaş ve tarih olan filmleri seviyorsanız izleyin. Sıkıcı izlerken uykunuz kolaylıkla gelecektir. Tarihi film severler için, türü sevenlere :) Tarih bilginiz edinebilirsiniz biraz, cüzzamlı kral gibi. İzlenir mi? İzlenmez mi? - İzlenir.
her filmin bir arkaplanı ve mesajı olduğunu düşünüyorum.dolayısıyla özellikle modern zamanlarda haçlı seferleri sözkonusu olduğunda kerhen sıkılan ve örtülü bir sıkılganlık gösteren batı dünyasının, yerkurenin doğusuna dönük yeni hesapların hayata geçirildiği şu günlerde yeni bir tanım 'getirmek mi istiyor?' sorusu aklıma gelmeden edemiyor. 'bir kadını kurtarmak, kudüsü kurtarmak, bir inanışı kurtarmak, bir ideoloji'yi kurtarmak birbirini zincirleme takip etmek zorunluluğunda olan bir süreç olarak mı karşımıza dikilecek yoksa? belki de 'yanlışı biz yapsak bile yanlışı düzeltmeye çalışan yine biz oluruz' mesajı mı verilmek istenecek? daha filmi seyretmeden ürktüğüm noktalar yok değil!