Cennetin Krallığı
4,3

tolstoyevski
tolstoyevski

8 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
Ne hazin!Film insanlığın bir arpa boyu yol alamadığını kanıtladı herşeyden önce.Kudüste ortaçağda da barış yoktu.Şimdi de yok.Üstelik 11 Eylülle birlikte kökeni ortaçağa dayanan ilkel medeniyetler çatışması söylemi günümüzde en çok dillendirilen paradigma haline getirildi birileri tarafından.Film öncelikle medeniyetlerin değil,daha başka unsurların çatıştığını kanıtladı.Hristiyan Batı dünyası için Doğu,zenginliği ifade ediyordu.Dinler arası çatışma ise ana hedefi perdelemek ve kitlelerin sürece dahlini sağlamak için kullanıldı. Gloadyatör filminin usta yönetmeni Ridley Scott,kendisine sunulan dev bütçenin hakkını vererek güzel bir görsel şölen sundu bizlere.Ama film kesinlikle sosyal içeriğinden soyutlanmadan değerlendirilmeli.Kendilerini görsel şölenin anaforuna kaptıranlar filmin günümüze ışık tutan derslerle dolu içeriğini kaçırabilirler... Tarihi bir kişilik olarak Selahattin Eyyubi çok iyi yansıtıldı.Filmde İslam medeniyetine nesnel bir bakış açısıyla yaklaşılmış.(yani ne eksik ne fazla). Orlando Bloom başarılı bir oyunculuk sergiliyor.Jeremy İrons mükemmel.Diğer oyuncular da rollerinin hakkını vermişler. Gerçeklerle yarı kurmacayı birleştirerek iyi bir senaryo geliştirmişler. Kısacası bu sene izlediğim en iyi iki filmden biriydi.(diğeri Çöküş).Yapımda emeği geçen herkesi tebrik ederim.
elizabeth-jack
elizabeth-jack

12 Ocak 2007 tarihinde eklendi
bir edword norton hayranı olarak bu filmde onun oynadığını bilmeyerk izledim :))) ne acı dimi sonradan öğrendim kralın o olduğunu:)) neyse iş işte geçti.ama film bütün gerçekleri tüm çıplaklığıyla anlattı için güzel.filmin sonunda selahattin eyyubinin yerden hac ı alması umarım bazı insanlara ders olur...
odinhan
odinhan

13 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Süper bir filmdi.En azından Truvadan çok daha iyiydi.Fakat sanırım bu filmde en başarılı oyunculuk Ghasson Massoud olmasına rağmen (Selahaddin Eyyubi) nedense ismi dahi geçmemiş tabii ben yanılmıyorsam :))
redoxx
redoxx

4 Ocak 2013 tarihinde eklendi
Ridley Scott’ta yakışır bir film..
canavar-cocuk-53
canavar-cocuk-53

16 Kasım 2006 tarihinde eklendi
İzlenmesi gereken bi film gerçekten olaylar tam olarak filmdeki gibi olmasada yinede çok etkileyici bi tarih film olmuş tavsiye ederim...!!!9/10
alba42
alba42

25 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
En iyi savaş filmlerinden.İzleyin pişman olmassınız.
duygu-1993
duygu-1993

24 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
evet adil bir film olmuş ve izlenmeye değer.orlando bloom ve eva green harikalar.tavsiye ederim
deckard76
deckard76

21 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Az önce filmin yönetmenin kurgusu versiyonunu izledim.3 saate yakın süresine rağmen baştan sona zevkle izlenen bir başyapıt.Sinemada gösterilen versiyon ve Vcd olarak bulunan versiyon filmin etkisini azaltmış.Orada bulunmayan ve filmi mükemmelleştiren sahneleri bu versiyonda izledikten sonra Ridley Scott’ın günümüzün en ömemli yönetmenlerinden biri olduğunu görüyoruz.Sinemaseverler filmin yönetmenin kurgusu DVD’sini bulup muhteşem bu epik tarihi filmi izlemeli.
Yunus Taşdemir
Yunus Taşdemir

18 Aralık 2011 tarihinde eklendi
güzel bir film fakat uzun olmasına rağmen sıkıcıydı.
haceremail
haceremail

30 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
bence film gerçekten iyi,ben savaş ve korku filmlerini severim.bence bu türü sevenler kaçırmasın.gerçekten objektif ve güzel bir anlatım
-shadow-
-shadow-

2 Kasım 2006 tarihinde eklendi
film fena değildi ama çok daha güzel olabilirdi..orlando bloom çok iyiydi..
seyda150
seyda150

16 Eylül 2006 tarihinde eklendi
bu filmi çok severek izlemiştim...verdiği msj da oldukça güzel ama hollywooda siyasilerin ve stratejilerinin yön verdirdiğini yeniden görmüş olduk bence.bununla birlikte seyirci olarak bende iz bırakan filmlerden birisidir...
er-can
er-can

12 Ocak 2006 tarihinde eklendi
Televizyonda tesadüfen seyrettim. Film başlangıcında kanalı değiştirmeyi düşünmüştüm. İyiki yapmamışım. Gerçekten seyretmeye değer bir film. Gittikçe güzelleşiyor. Çok güzel sahneler var. Genelde bu filmlerde bir taraftaki karakterlerhep kötü, diğeri ise hep iyi olurdu. Her iki tarafa da eşit yaklaşılmış bence. Hoşuma gitti. Özellikle tarihi filmleri sevenler kaçırmasın.
r-mcmurphy
r-mcmurphy

5 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
Ah, ah! ne umutlarla gittim de hayalkırıklıkları içinde kaldım.
Saçmalıklarına nerden başlasam. Nalbant ın babasının öğrettiği iki haya huya hareketinden sonra süper halk kahranı, fedai olmasından mı, akdenizde olamayacak şekilde bir fırtına çıkıp gemiden sürülmeye hazır bir at(!) ile sadece kendisinin sağ kalmasından mı, 2 avuç halkın mazlum insanının koskoca selahaddine kafa tutmasından mı, Selahaddinin tarihte çok yumuşak kalpli ve hoşgörülü olduğunun herkes tarafından bilinmesine rağmen filmde acımasız gibi gösterilmesi mi...
Ayrıca filmde geçen şu cümleyi bana biri açıklayabilirmi?:
( Müslümanları kastederek) Onların peygamberi(Hz. Muhammed) boyun eğ diyor, bizimkisi ise diren.
sayın senarist(veya her kimse) islam felsefesini ancak bu kadar saçma(veya yanlış) yorumlayabilir.

Ayrıca gladyatör ü çok sevmiş biri olarak bu film de ridley scott gözümden düştü.

Ha bazı yanları iyi idi filmin. Genellikle tarihe sadık kalınmış. Efektler iyi, Selahaddin in sonunda insani tavrının vurgulanması iyi.
mervee-ee
mervee-ee

8 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
seyrettigim en tarafsız savaş filmiydi ve çok güzeldi izlenmeli derim