Cennetin Krallığı
4,3

LothaR
LothaR

12 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
Film hem konusu hem kurgusu hem oyuncuları hemde verdiği mesajlarla çok kaliteli bir film olmuş. Olaylara tarafsızca bakışı çok başarılı. Oyuncuların performansları (özellikle yüzü görülmemesine rağmen Edward Norton) çok etkileyiciydi. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film.
Mustafa Savran
Mustafa Savran

12 Temmuz 2025 tarihinde eklendi
En sevdiğim 5 tarih savaş filminden kadrosuyla,senoaryo ve replikleriyle en plana çıkıyor. 8,8/10
alasay1977
alasay1977

7 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
Filmin gişe başarısı,görüntüleri veya müziklerinden bahsetmiycem.Benim filme gitmekteki amacım haçlı seferlerinin ne gibi etkilerinin olduğunu bizim bildiğimiz şekilde gösterilip gösterilmediğiydi.Başarmışlar.Haçlı seferlerine katılanların amaçlarının ne olduğu ama sonucunda hangi gerçekle yüzleştiklerini gördük.Filmde bir konuşmada "İtalya'da evsiz bir kişi Kudüs'te kral olabilir." diyor.Bu sözler Batı'nın her zaman ne kadar çabuk tükettiğini değerlere ve hatta filmin ilerleyen zamanlarında dinlerine bile ne kadar saygısız davranabildiğini anlatmakta.Selahaddin EYYÜBİ'nin bir efsane olmadığını yaşamış ve öğretmiş bir kurtarıcı olduğunu bize tekrar hatırlattığı için filme emepi geçen herkese saygılarımı sunmak isterim.
Oyunculuklar insanın gözüne batmıyor.Hikaye o kadar kuvvetliki kim oynasa göze batmazdı.Filmi izlemenizi tavsiye ederim.
zuhal S.
zuhal S.

20 Mart 2020 tarihinde eklendi
Korona günlerinde film izlemekten başka çare yok. Orlonda Bloom'u haberlerde görünce aklıma geldi izledim. Harika bir film. Kudüs kralı da, Selahattin de çok karizmatik karakterler. Hele Edward norton yüzü gözükmeden harika bir oyunculuk çıkartmış. Ses, beden dili ne kadar önemli sayesinde anladım. Filmin politik duruşu ise ders niteliğinde.
apsuva4
apsuva4

22 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
Oldukça başarılı bir filmdi, filmde kesinlikle orta dengeyi güsel kurmuşlar izlenilmesi gereken filmlerden bir tanesi.
robo-tech
robo-tech

6 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
Netten ulaşabildiğim eleştirileri okuduğum kadarıyla Ridley Scott, Kara şahin düştüden sonra iyi çıkarmış gibi görünüyor. Doğrusu filmin tarafsız olarak çekilebilmesi bile büyük başarı, şimdi filmi daha iştahla izleyeceğim.
muratdinc1967
muratdinc1967

27 Ocak 2009 tarihinde eklendi
İzlediğin en etkileyici savaş filmlerinden bir tanesi...Film objettiflik bakımından da kusursuz....İzlenilmesi gereken bir film..
beyazperderemaker
beyazperderemaker

9 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
-!!!spoiler olabilir!!!!-
Benimde çok hoşuma gitti bazı yerlerini çok yavaş buldum aslında hikaye çok
hızlı ilerleyor pat şovelyo oldum pat kudüse gitme kararı aldım oraları
hızlı ama kudüsü anlatırken film epey yavaşladı kanımca . Bence bu filmi
bugüne kadar yapılan tüm amerikan filmlerinden ayıran çok bariz özellik var.
Oda müslümanların iyi bir şekilde aktarılması dinimizin iyilik ve hoşgörü
dini olduğunu açıkça yansıtıyor filmde! Hele filmin sonlarına doğru bu iyice
vurgulanıyor; orlando "hristiyanlar kudüsü alırken tüm müslümanları
kesmişlerdi" diyor selahaddin eyyübi ise "biz onlar gibi değiliz yada ben
onlar gibi değilim" diyor valla bu çok güzel birşey ayrıca kudüsü
fethettikten sonraki sahnelerde yine selahaddin eyyübinin yere düşmüş haçıda
kaldırıp masanın üstüne koyması filan süper işte müslümanar böyle dedirdiyor
insana gerçekten tüm hristiyan camiasınının utanarak izlemesi gerken bir
başyapıt olmuş bence...

Ve kudüsün alınması için bu kadar kan dökülmesininde gereksizliği
vurgulanmış yani boşa ölen milyonlarca insan filmin kahramanı artık dininde
ötesine giderek burda tanrı uğrana değil halk uğrana savaşıyoruz moduna
girdi ve halkı kurtararak en büyük başarıyı elde etti buda önemli bi mesaj..
Yani film hristiyanlar için acayip bi ders olmuş hll olsun ridley scott a !
ossi6188
ossi6188

3 Aralık 2006 tarihinde eklendi
hristiyanlık ve müslümanlık catışmasına zeytin dalı uzatan güzel bir film
teyyare-com
teyyare-com

1 Ocak 2009 tarihinde eklendi
arkadasıma herbı katılıyorum yanı ole gusel bır fılmı gordukten sonra nıye de bızım bır adam gıbı tarıhı fılmımız olmasın.
mustafaeurfali
mustafaeurfali

15 Şubat 2005 tarihinde eklendi
6 Mayıs'ta vizyonda...
malcolmx17
malcolmx17

20 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
Sonunda tarafsızlık nedir anladılar sanırsam...Keşke böyle filmler daha çok olsa.Ridley Scott olunca işin içinde böyle filmler daha da süperleşiyor.Yalnız ben Haçlıların bu kadar aptal olduklarına inanmıyorum yani biraz abartılmış gibi aptallıkları..Yani haçlıların yeni kralını biraz daha mantıklı canlandırsalarmış Selahattin'in zaferi daha da anlam kazanırdı.Böyle filmler inşallah sürekli perdeye aktarılır.Dünya tarihini canlı tutmak için gerekli olduğunu düşünüyorum.Saygılar sevgiler...
ozgeozgen84
ozgeozgen84

24 Mart 2005 tarihinde eklendi
film ridley scott filmi ise güzeldir gladyatör çok güzeldi bu da onun kadar sesini duyururmu göreceğiz yaa orlando bloom nezaman geçmişten ve tarihi filmlerden kurtulacak
biraz farklı rollerde oynayıp kendini göstermeli bence aöaona şövalyelik yakışmıyor değil
bumerang700
bumerang700

13 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Bence güzel bir filmdi.İzlenmeye değer.Oyuncuların performansları göz doduruyor.8/10
yusufziyadurbak
yusufziyadurbak

23 Nisan 2010 tarihinde eklendi
hristiyanların tarafsız diye niteleyebileceğimiz 3-5 filminden biri, gerçi bizim cüneyt arkın filmlerinden sonra hristiyanları bu konuda eleştirmemiz ne derece adilce Allah bilir:):):)