Cennetin Krallığı
4,3

mustafakac61
mustafakac61

3 Ocak 2005 tarihinde eklendi
Film çok güzele benziyor.Beklediğim filmlerden biri.Orlando'ya gelince savaş filmlerine en çok yakışan oyunculardan biri.Bence
Büyük İskender rolünede en çok o yakışıyordu.Neyse inşallah film beklediğimiz gibidir.
aliicasso
aliicasso

29 Haziran 2006 tarihinde eklendi
film çok güzeli hiristiyan bir yönetmen müslüman ları ezmeden aşşağlamadan yaptı güzel bir film savaş sahnelerine de diycek yok orldando da güzel oynamış 10 puan
toygun-05
toygun-05

24 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Dönemine ait savaş sahneleriyle etkileyici bir film olmasının yanısıra gerçek bir şovalyenin nasıl olması gerektiğine dair adeta ders veriyor.
Ortaçağ'da geçen filmleri seven kişiler mutlaka izlemeli. Orlando Bloom'un oyunculuğu enfes
cutnar
cutnar

18 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
Cennetin Krallığı kesinlikle birsavaş filmi değil öncelikle bunu anlamalı, son savaş harika ama...Cennetin Krallığı epik birgünah çıkartma gibi daha çok. Ridley Scot artık böyle ihtişamlı yapımlardaki ustalığını kanıtlarken ne yazık ki ben diğer arkadaşlar gibi oyunculukar konusunda iyimser değilim. Hem orlando bloom hem jeremy irons, hatta edward norton sanki üzerlerinde yama gibi duran rollerle dolaşıyorlar ortalıkta. Ancak hakkını vermek lazım görsellik, dekor, kıyafetler ve yönetmenin becerisi kurtarıyor onları. Daha evvel fazla ele alınmamış haçlı seferleri konusu ise gerçekten ilgi çekici birşekilde ele alınmış. Ancak bana konu bir yerlerde gerçekliğini yitiriyor gibi geldi, bilemiyorum bir ara ya bu tarih kesitinden bir canlandırmadan ziyade galiba yüzüklerin efendisi yeni versiyon gibi düşünmedim değil. Ama gerek müslümanları ele alış biçim gerek bakın hıristiyanın iyisi de kötüsü de var gibilerinde ne şiş yansın ne kebap anlayışı epey tutumuş ve film taraflı olmamış. Kısaca toparlıyorum bence izlediğim en iyi filmlerden ama kadı kızında da kusur olur, kusurları saydığıma bakmayn ve mutlaka seyredin, son zamanların gerçekten en görkemli hikayesi. Yürü be Selahaddin Eyyubi kimtutar seni, karaktere de canlandırmayı yapan mısırlı üstada da alkışlar çok güzel olmuş...bu arada orada nasıl bir aşk hikayesi oldu ki Bailan'la hatun karakterimiz arasında çözemedim yani filmde aşk da olsun demiş biri olmuş... ;)
anlatici-club
anlatici-club

2 Nisan 2007 tarihinde eklendi
en objektif tarihi film diyebilirizz objektifliginin yanı sıra gerçekten sanat açısındanda güzel bir film kesinlikle izlenir tavsiye ediyorum bu tür filmlerden hoşlanıyorsanız bu filmi izlemelisiniz
sunshine-erda
sunshine-erda

31 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Tarihte gerçeği yansıttığı için çok iyi bir film...
zurih-the
zurih-the

15 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Gladyatörden sonra Ridley Scott`a yakışan bir baş yapıt daha.Bir efsane ve gerçelilik bu kadar güzel anlatılabilirdi. Holluwud filmi ilk defa Hristiyanların kötü yanlarınıda gösteren bir film çekmiş.
yamazaghi
yamazaghi

25 Mart 2008 tarihinde eklendi
Dogrusunu isterseniz şaşırdım müslümanları iyi gösteren ilk ABD yapım filmi daha güzel olabilirdi.
sorceres
sorceres

7 Ocak 2005 tarihinde eklendi
Bu tarz film ler herzaman hosuma gitmistir...Sanıyorum bu film beni hayal kırıklıgına ugratmaz çünkü fragmanı tam istedigim gibi ...Orlando bloom bu rolun ustesinden basarıyla kalkacaktır...Benim favorim yuzuklerin efendisi üçlemesindeki Lord aragorn[ViggoMortensen].Bu filmden sonra favorim degisir mi bilmiyorum ama degismez gibi...
ekrem-kanbur
ekrem-kanbur

17 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Filme merakım izleyen arkadaşlarımın anlattığı Selaaddin Eyyubi karekteri ile başladı ve gerçekten Selaaddin karekterini güzel yansıtmışlar.Hemde bizden olanı, bizim yabancı yapımı filimlerde hiçte alışık olmadığımız kadar bizden anlatmışlar.Filim yeniden tarih yazmak niyetinde olmadığını gösteren anlatımı hoş ve izlenilesi gereken bir filim.Düşünsenize bir hırıstiyan şovalye 'Bu şehri aldıklarında hırıstiyanlar bu şehirdeki her müslümanı katletti.' diyor kaç yabancı filmde buna benzer gerçekleri kabullenme örneğine rastlayabilirsiniz ki. Ayrıca filmde Selaaddin Eyyubi karekteride ayrı bir karizma konusu.
cagdasbayat
cagdasbayat

4 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Bu film sırf tarihten süregelen kudüs sorununu yansıttığı için ve selahaddin eyyübi için izledim.Şunu söylemeliyim ki selahaddinni çok doğru yansıtmışlar.tarihte selahaddin eyyubi'yi bilenler ne demek istediğimi anlamışlardır.severek izledim.
sorcerer-ye
sorcerer-ye

9 Ocak 2007 tarihinde eklendi
ilk izlediğimde filmi beğenmedim fakat daha sonraki izleyişlerimde konunun gayet güzel anlatıldğını ve bugünlerdeki sorunların aynen ozamanlarda olduğunu gördüm senaryoyu beğendim ama eksik gördüğüm tek nokta bir demircinin hiç bir eğitim görmeden savaş tecrübesi edinmeden nasıl bu kadar güzel bir şekilde şehri savunabilmesiydi.
erdam-73
erdam-73

9 Ocak 2007 tarihinde eklendi
filmde müslümanlığın övülmesi ve savaşı müslümanların kazanması izleyenlerin hoşuna giden şeyler tabii.. yani film taraflı aslına bakarsanız :)) şaka bi tarafa biz böyle filmlere pek alışık olmadığımız için(genelde yabancı filmlerde müslümanlık ve türklük yerden yere vurulduğu için) hoşumuza gitti tabii.. güzel film anlayacağınız..gerçekleri ortaya döken nadir filmlerden... izleyin mutlaka!!
Lord-2
Lord-2

25 Eylül 2010 tarihinde eklendi
Aşırı fazla bir puan gelmiş.Baya sıkıcı yerler vardı 10/7.7
e-ozgurkapar
e-ozgurkapar

28 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Ridley Scott gibi kaliteli bir yönetmenin Haçlı Seferleri'ni konu alan bir film çektiğini öğrendiğimde çok heyecanlanmıştım.Ve film vizyona girdiğinde de büyük bir hevesle sinemaya gitmiştim.Fakat beklentilerimi tam olarak karşılayamayan,aynı tarzdaki Gladyatör,Cesur Yürek gibi filmlerin yanında sönük kalan bir filmle karşılaştım....

Film elbetteki sıradan bir film değil.Dev bütçesi,etkileyici savaç sahneleri ile çarpıcı bir film.Ama başrol oyuncusu olarak Orlando Bloom'un seçilmesi bence isabetsiz olmuş.Bloom oynadığı karakteri kaldıramamış.(Özellikle de Cesur Yürek'in Mel Gibson'u ya da Gladyatör'ün Russel Crowe'ı ile kıyaslandığında son derece yetersiz.)Ama en önemlisi Haçlı Seferleri gibi son derece ilginç bir konusu olmasına rağmen filmin senaryosu derinliksiz ve zayıf kalmış.

Tü bunlara rağmen yine de herkese tavsiye edebileceğim,iyi vakit geçirilecek ve sizi Selahaddin Eyyubi gibi büyük bir komutanla tanıştıracak iyi bir film.