bonafides
11 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biri. iyi bir savaş filmi demek bu film için yeterli değil bence, iyi ve objektif bir savaş filmi aynı zamanda. filmde sıradan bir nalbant olan balian’ın (orlando bloom) bir anda o dönemin en önemli adamı haline gelmesi biraz filme ucuz bir hava katsa da; akıcı konusu ve filmin ikinci yarısındaki görkemli savaş sahnesi bu açığı kapatıyor. film çok keyifli ve sezonun bence mutlaka görülmesi gereken filmlerinden bir tanesi. ben 10 üzerinden 9 puanlık bir film derim..
Doğrusu filme öylesine vakit geçsin diye gitmiştim, Filmin ilk yarısında adeta bunaldığımı söyleyebilirim AMA... Ama ikinci yarı bir başladı pir başladı yani. (Oturuşum dikleşti ve ilk kez merak duymaya başladım.) Filmden çıktığımda filmden çok etkilenmiştim.kabul etmeliyim filmin ilk yarısı da tam bir fiyasko sayılmazdı hani. Yine de birbirinden kopuk sahneler ve anında anlıyamadığınız ve sizi bunaltan küçük şeyler vardı. Ben yine de gidip görülmesini şiddetle tavsiye ederim!. Tarafsız ve inandırıcı bir film olmuş gerçekten.
Filmin güzel olduğu bir gerçek. Ben birkaç noktaya dikkat çekeceğim: Birkere film Tanrı'nın takdirinin her şeyin üstünde olduğunu vurgulamasıyla benim hoşuma gitti. Deniz yolculuğunda Tanrı sadece Balian'ın (Orlando Bloom) yaşamasına olanak tanıdı. Kudüs'ü müslümanlar ele geçirince de Balian "Bırakın tanrı ne istiyorsa onu yapsın." diyordu. Tanrı'nın doğuş kilisesinde Balian'la konuşmaması da güzeldi. Sonuçta o bir peygamber değil ki, ona vahiy mi gelecek. Tanrı insanla çeşitli olaylaraı vesile ederek konuşmaz mı? Ayrıca din yobazlarına da göndermeler yapılıyordu filmde. Selahattin Eyyübi savaş için tedbir alınması gerektiğini vurgularken hristiyanlar bunu sorgulamanın bile küfür olduğunu iddia ediyorlardı. Sonuçta suzuz, savunmasız ve sayıca eksik kaldıklarında, dahi olan Selahaddin'in ordusuna karşı bir şey yapamadılar. Bir ara arkada "Severim seni, candan içeri" ilahisi çalıyordu ya, mükemmeldi. Selahaddin Eyyubi'nin ismini vurgulayarak iki kere tekrar etmesi ve düşen haçı kaldırması da çok güzeldi. Selahaddin "dinin kurtuluşu" demekmiş. Gerçekten karizmatik bir isim. Müslümanlara hakedilen itibarı verdiği için Ridley Scott'ı kutluyorum.
bence film çok güzel ama orlado zayıf kalmış.edvard norton beş dakika gözükmesine rağmen oyunculukta orlandoyu katlamış.savaş sahneleri çok güzeldi ama sanki kısa kesilmiş gibi duruyor.
Senaryoda bazı kusurlar olsa da filmi beğendim,savaş sahneleri ve her bir oyuncu çok hoşuma gitti.Müslümanları iyi gösteren ilk Amerikan filmi olduğu görüşüne bende katılıyorum,müslümanları oynayan oyuncular başta Salahhaddin olmak üzere gayet karizmatik ve oturaklı kişilerdi.
orlando bloom un oynadığı en iyi film belki diğer filmlere benziyor olabiliir ama bir kralın ülkesine karşılık insanların canını tercih etmesi çok takdir edici bir hareket vatan insanlarla değerlidir eğer halk yoksa ne yapayım ben böyle vatanı....
Tamamıyla harika bir film muhteşem tam istediğim gibi ama her zaman ki gibi amerika kendi reklamını yapmış hollywood unu kullanarak fakat adamlar yapıo abii kesinlikle taktik,görsellik ve konu olarak harika bir film