Tamam filmin konusu basit, başrol oyuncusu rolüne pek oturmamış gibi fakat bu filmin hak ettiği ilgi bu olmamalıydı bence...Müzikleri, kurgusu,etkileyici savaş sahneleri ile akademinin ilgisini neden çekmemiş anlayamadım doğrusu.
arkadaşlar film gerçekten tekrar tekrar izlenecek bir film... her yönüyle insanın beğenisini sağlayan bir film ama ne kadar tarafsız gözükse de taraf tutuyor film. selahattinin haçı kaldırması hepimizin gönlünü alıyor ama orlandonun kudüse gelişi ve yüzlerce yıldır orada bulnmasına rağman arapların bulamadığı bi şeyi bulması taraf tuttuğuna bir örnek. yeri kazıyor ve su çıkıyor. bu güne kadar kudüsteki kimse bunu bulamadı da awrupadan gelen bi köylü mü buldu? hollywood her zaman propaganda yapıyor bunun farkında oluyorsunuz bazen bariz bir şekilde ama bazen de gizliden gizliye bunu yapıyor... saygılarımla....
Film muhtesem herkese tavsiye ederim yalniz tarihsel acidan tam bir rezalet bu yuzden filmdeki karakterleri not alin sonra da internette arastirin.Film 10 /10
Ah, ah! ne umutlarla gittim de hayalkırıklıkları içinde kaldım. Saçmalıklarına nerden başlasam. Nalbant ın babasının öğrettiği iki haya huya hareketinden sonra süper halk kahranı, fedai olmasından mı, akdenizde olamayacak şekilde bir fırtına çıkıp gemiden sürülmeye hazır bir at(!) ile sadece kendisinin sağ kalmasından mı, 2 avuç halkın mazlum insanının koskoca selahaddine kafa tutmasından mı, Selahaddinin tarihte çok yumuşak kalpli ve hoşgörülü olduğunun herkes tarafından bilinmesine rağmen filmde acımasız gibi gösterilmesi mi... Ayrıca filmde geçen şu cümleyi bana biri açıklayabilirmi?: ( Müslümanları kastederek) Onların peygamberi(Hz. Muhammed) boyun eğ diyor, bizimkisi ise diren. sayın senarist(veya her kimse) islam felsefesini ancak bu kadar saçma(veya yanlış) yorumlayabilir.
Ayrıca gladyatör ü çok sevmiş biri olarak bu film de ridley scott gözümden düştü.
Ha bazı yanları iyi idi filmin. Genellikle tarihe sadık kalınmış. Efektler iyi, Selahaddin in sonunda insani tavrının vurgulanması iyi.
bu filmi çok severek izlemiştim...verdiği msj da oldukça güzel ama hollywooda siyasilerin ve stratejilerinin yön verdirdiğini yeniden görmüş olduk bence.bununla birlikte seyirci olarak bende iz bırakan filmlerden birisidir...
Tarafsızlık unsuru yüz üzerinden 60 alabilecek bir film.ikinci olarak bloom bu role gitmemiş fikrine katılıyorum.Çok ince bir adam.Hiç demirciye benzer bi hali var mı'Üçüncü;Haçlıların yol boyunca ne halt yediklerini ne diye oraya gittiklerine dair de fimlde daha net şeyler geçebilirdi.Dördüncü;Hani Hıttin savaşı kardeşim???Haçlıların haçlı seferleri boyunca yaptıkları en önemli ve en kanlı savaş haniiiii????Tarafsızlığın yüzde 20 sini direk bu götürdü.İyi yanları ise dediğim gibi kısmen tarafsız.Ghassan mossaud müthiş rol yapmış çok yakışmış bu adama bu rol.Savaş sahneleri bence güzel.Ve dialoglar :) Söylediğim kendimce eksiler çokta mühim değil.Bu film herkesin izlemesi gereken bir film.
gerçekten gladiator le kıyaslanamaz ama eğer o 10 ise bu film 9. mükemmel oyunculuk.harika hikaye.ve müthiş kuşatma sahneleri.replikler olağanüstü.izleyin.iyi seyirler:)
muhteşem bir görsel şölen.. 3. haçlı seferini örnek gösteren arkadaşım.. bu bir film.. adı üstünde senaryo.. filmin adı "kudüs'ün fethi" değil.. bi film bu.. adam sana tarihe birebir sadık kalıcam diye söz vermedi ki.. "cennetin krallığı".. ridley scott: ellerine sağlık..
film her yönüyle güzel olmuş ama orlandoyu bu role yakıştıramadım yani role oturmamış çok sıska ve böyle ülkeyi kurtaracak filan bi havası yok bence.film içinse şunu söyleyebilirimki tarafsız bir film olmuş en azından tarafsız gibi gösterilmiş.hacın yerden alınması müslümanların savaşı kazanması filan amerika sinemasında kolay görülecek şeyler değil.başarılı izleenmesi gereken bir film.
çok zevkli diil açıkçası film.gladyatör gibi bi filmi çeken yönetmenden daha iyisi beklenebilir.tabi orlando bloom da yine yeterince iyi değil. ama bu filme kötü de diyemeyiz 7/10
Film genel hatlarıyla oldukça eli yüzü düzgün bir iş olarak karşımıza çıkıyor.Diğer epik filmlere kıyasla tarihsel gerçekliğe daha sadık ve daha çarpıcı olduğu söylenebilir.İzleyicilerin genel kanısı filmin islami yücelttiği doğrultusunda olsada benim gördüğüm kadarıyla biraz müslümanlara hafif dokundurmalar ve kısmı eleştiriler filmin alt metninde mevcut.Bunun dışında film için söylenecek kötü bir şey yok desek yeridir.Milenyum sonrası epik filmlerin dahi yönetmeni ridley scoot yine tarihin küllerinden doğurduğu yeni bir epik şaheser yaratmayı başarmış.