Bu film sırf tarihten süregelen kudüs sorununu yansıttığı için ve selahaddin eyyübi için izledim.Şunu söylemeliyim ki selahaddinni çok doğru yansıtmışlar.tarihte selahaddin eyyubi'yi bilenler ne demek istediğimi anlamışlardır.severek izledim.
arkadaşlar film gerçekten tekrar tekrar izlenecek bir film... her yönüyle insanın beğenisini sağlayan bir film ama ne kadar tarafsız gözükse de taraf tutuyor film. selahattinin haçı kaldırması hepimizin gönlünü alıyor ama orlandonun kudüse gelişi ve yüzlerce yıldır orada bulnmasına rağman arapların bulamadığı bi şeyi bulması taraf tuttuğuna bir örnek. yeri kazıyor ve su çıkıyor. bu güne kadar kudüsteki kimse bunu bulamadı da awrupadan gelen bi köylü mü buldu? hollywood her zaman propaganda yapıyor bunun farkında oluyorsunuz bazen bariz bir şekilde ama bazen de gizliden gizliye bunu yapıyor... saygılarımla....
benzerlerinin yanında sıradan bir film bence..orlando bloom role hiç yakışmamış..truvadaki brad pitt i cesuryürekteki mel gibson ı 300 spartalıdaki gerard butler i düşününce çok basit geliyor oyunculuğu...iyi seyirler...
Filim gerçek konusunun altında müthiş bi gurur ve şeref duygusu barındırıyor.filmde sybilla’nın sölediği ’sen kim oluyorsunda krallığı reddediyorsun’ sözü galiba hiç aklımdan çıkmıycak.
filmi yeni izledim sıcak sıcak yorum yapiyim :) spoiler olmasın diye filmi anlatmamayı tercih ediyorum. haçlı devrindeki ortadoğu çok iyi tasvir edilmiş Selahaddin Eyyubi için de aynısı geçerli. son kısımlara kadar da tarihsel gerçeklerden fazla kopmadan güzel bir film yapmayı başarmışlar tebrik etmek lazım.sonuç olarak kral artur ve truva gibi fiyaskolarla karşılaştırılamayacak kadar iyi.ama yine de bazı yerlerinde kral artur 2 demedim değil.
bence son yıllarda ki en iyi tarih filmlerinden biri kesinlikle izlenmeli ilk sinemada izlemiştim hayran kalmıstım ayrıca müziklerindede kardeş türkülerin payı vardır..
konu zaten tarihden alıntı ve ii bi seçim objektif bi bakış açısı ile bu güzel bence.Ridley scott bence ii çekmiş orlando bloom un evt çok ii bi performans sergilediği söölenemez ama filmin ruhunu bozmuyo bu,yani izlenmesi gerekir diyorum ben güzel bir film...
Ne hazin!Film insanlığın bir arpa boyu yol alamadığını kanıtladı herşeyden önce.Kudüste ortaçağda da barış yoktu.Şimdi de yok.Üstelik 11 Eylülle birlikte kökeni ortaçağa dayanan ilkel medeniyetler çatışması söylemi günümüzde en çok dillendirilen paradigma haline getirildi birileri tarafından.Film öncelikle medeniyetlerin değil,daha başka unsurların çatıştığını kanıtladı.Hristiyan Batı dünyası için Doğu,zenginliği ifade ediyordu.Dinler arası çatışma ise ana hedefi perdelemek ve kitlelerin sürece dahlini sağlamak için kullanıldı. Gloadyatör filminin usta yönetmeni Ridley Scott,kendisine sunulan dev bütçenin hakkını vererek güzel bir görsel şölen sundu bizlere.Ama film kesinlikle sosyal içeriğinden soyutlanmadan değerlendirilmeli.Kendilerini görsel şölenin anaforuna kaptıranlar filmin günümüze ışık tutan derslerle dolu içeriğini kaçırabilirler... Tarihi bir kişilik olarak Selahattin Eyyubi çok iyi yansıtıldı.Filmde İslam medeniyetine nesnel bir bakış açısıyla yaklaşılmış.(yani ne eksik ne fazla). Orlando Bloom başarılı bir oyunculuk sergiliyor.Jeremy İrons mükemmel.Diğer oyuncular da rollerinin hakkını vermişler. Gerçeklerle yarı kurmacayı birleştirerek iyi bir senaryo geliştirmişler. Kısacası bu sene izlediğim en iyi iki filmden biriydi.(diğeri Çöküş).Yapımda emeği geçen herkesi tebrik ederim.
Film hem konusu hem kurgusu hem oyuncuları hemde verdiği mesajlarla çok kaliteli bir film olmuş. Olaylara tarafsızca bakışı çok başarılı. Oyuncuların performansları (özellikle yüzü görülmemesine rağmen Edward Norton) çok etkileyiciydi. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film.
Öncelikle yapımcıları karakterleri ellerinden geldiğince objektif bir şekilde oturtmaya çalıştıkları için tebrik ediyorum.Filmi 1 sene önce izlemiştim.Ve izlerken de etkilenmiştim.Başarılı bir yapım.10/8