darla78
15 Haziran 2005 tarihinde eklendi
Filmin oyuncularına, görselliğine, hikayesine, içindeki kahramanlarına...hatta filmi film yapan herşeye tepeden baktığımda "vay be" diyorum..."adamlar tarihi bir film yapmışlar, bunu en iyi şekilde tarafsız yapmışlar hem de..." sonra şöyle bi inceliyorum..kendimi filmi izlerken gözümün önüne getiriyorum...Ben Jerusalem'in Hristiyanlara verilmesi için dua ettim ya!!!Orlando Bloom'un uyguladığı savaş taktiklerini ayakta alkışladım...hatta Saladin'den Jerusalem'i terketmesini istediği o sahnede Saladin'in verdiği olumsuz cevaba harbiden bozuldum...şimdi bu film tarafsız mı oluyor???Benim görüşüm aksi yönde...tek taraflı hiçbir yapım "tarafsız" olarak adlandırılamaz. Tamam kabul ediyorum...eşitlikten yana gidilmiş...Müslümanlar kötü gösterilmemiş...ama yanlış hatırlamıyorsam: "Saladin'in kesip biçtiği sahneler seyirciden esirgenmiyor...şu bol kanlı...kafa kesip..direğe diktiği sahneler"...oysa Müslümanlar'a yapılan saldırılarda konuşmalara bol "kötü adam sırıtmalarına" yer verilmiş...pek fazla vahşet yok yani...bu görüşlerime katılmayanlara saygı duyduğumu da belirtmek isterim....bütçesi ve kurgusu ile alkışlanacak bir yapım..yine de izlemeden geçmeyin derim...bide elinizden geliyorse..tarafsız izleyin:))
en objektif tarihi film diyebilirizz objektifliginin yanı sıra gerçekten sanat açısındanda güzel bir film kesinlikle izlenir tavsiye ediyorum bu tür filmlerden hoşlanıyorsanız bu filmi izlemelisiniz
vasatın biraz üstünde..ama kesinlikle kötü değil...bazı eksikleri var..özellikle filmin sonu çok daha etkileyici olabilirdi...Truva ya yaklaşmış...ama geçebilirdi....bu şansı iyi kullanmamışlar diye düşünüyorum...
Film gerçekten güzeldi. Filimin tarihi yeniden yazmak gibi bir niyetinin olmaması tarihi gerçekleriyle yansıtması süperdi. Oyuncular da keza öyle orlondo va eva gereen harikalar. Filmin müslimanları ve hristiyanları bu denli tarafsız yansıtması da bir başyapıt haline getiriyor Ridly Scoot.
bn öle her sawaş filmlerini sewmiorum ama ne bilim bu filmi çok beğendimm gerçekten orlando bloom süper oymamışş çok güsel bi fikm..izleyeli baya bi oldu ama :D yine girse wizyona yine izlerim walla..:)
mükemmel bir film,müthiş bi başyapıt.konusuda,oyunculukda,yönetmende efsane.savaş sahneleri cok güzel.konuyu işleyiş cok iyi.izledigim en iyi savaş filmlerinden birisi.Kesinlikle izleyin,dvd’sini alın arşivinize ekleyin... 10/10
bu filmi izlememek cidden ayıp olur. şahsen kaçırmamayı düşünüyorum. oyuncular bence harika Edward Norton, Jeremy Irons ve Orlando Bloom (umarım truvadaki oyunculuğundan daha ii bir oyunculuk sergiler)... neyse herkese ii seyirler şimdiden :)) byes
Korona günlerinde film izlemekten başka çare yok. Orlonda Bloom'u haberlerde görünce aklıma geldi izledim. Harika bir film. Kudüs kralı da, Selahattin de çok karizmatik karakterler. Hele Edward norton yüzü gözükmeden harika bir oyunculuk çıkartmış. Ses, beden dili ne kadar önemli sayesinde anladım. Filmin politik duruşu ise ders niteliğinde.