korcane
22 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
bence gayet basarılı olmuş film kitapla aynı tadı verior cok guzel anlatmışlar işlemişler hıkayeyi ayrıntıları dahi cok guzel vermişler kesınlıkle guzel bir film ama her zaman da vinci bende kitaptakiyle kalacak
Kitap muhteşemdi! Okurken filmini de çekiyordum zaten kafamda.Umarım benim tasarladığımdan daha iyisini ve kitabın o sanatla içiçe geçen gerilimini yerli yerinde verirler.Oyuncu seçimine gelince; neden arkadaşların R.Langdon’ı gerçekten de en iyi oynayabilecek kapasitede,oyunculuğu tartışılmaz en iyiler arasında olan T.Hanks’in oynamasına tepki vermelerini ve rolün, kıyas kabul etmeyecek oyunculara verilmesi gerektiğini anlayamıyorum.Daha iyi bir seçim düşünülemezdi.Müfettiş B.Fache rolünde bana kalırsa J.Reno yerine hani 'Hannibal' filminde H.Lecter’in,kendisini ihbar eden ve cezası olarak bağırsaklarını balkondan sarkıttığı bir polis vardı,adını tam hatırlamıyorum,o olabilirdi.Çünkü kitapta B.Fache sert hatlı ve aslında okuyucular tarafından 'Bu olabilir...' denilecek kadar şüpheli biri.J.Reno bu rolün hakkını yazarın ve tabi asıl önemlisi okuyucuların istediği ve beklediği gibi veremeyecek bence.Bahsettiğim aktör İtalyan asıllı olduğu için arkadaşların itirazlarını duyar gibiyim ama bence bu rolün kesin adamı oydu benim kafamda.Veee S.Neveu’ya gelince;bu rolün tek sahibi vardı bence,o da 'Sophie Marceau'!Bunu bilir bunu söylerim başka da yorum yapmam.Umarım daha önceki uyarlamaların çoğu gibi olmaz.Beklentim çok ama ümidim yok.Belki de gidip izlemeyebilirim çünkü kitap hala hatırımda ve bu yaz isteğim Paris ile Leonardo Da Vinci’nin yaşadığı yerleri görebileceğim bir yurtdışı turu.Herkese tavsiye ederim.Hatta 'Melekler ve Şeytanlar'ı da tavsiye ederim.İkisini toplam bir haftada tadına vara okudum.Bayıldım!Okuyun mutlaka,okumadan gitmeyin sakın sinemaya.Herkese saygılar...
Öncelikle kitabı okumamış birisi olarak filme daha ılımlı yaklaşacağımı belirteyim. Kitabı okuyan izleyicilerin ise filmden pek tat alamaması normal bu her uyarlama senaryo filmlerinde yaşanan bir durumdur. Yönetmen ne yapsa beğendiremez kendini izleyiclere, peter jackson bile Lord Of The Rings serisiyle kitabın fanlarını bile memnun edememişken...Dolayısıyla kitab ve filmin ayrı ayrı birer sanat dalı olduğunu hatırlayıp, kitabdaki her sayfanın filme aktarılmasının mümkün olamayacağını unutmayın. Kim bilir belki o zaman filmi daha çok beğenirsiniz...Da vinci şifresi sürükleyici bir film, kimi yerde aksiyon filmlerini aratmayacak heyecanla geçen kovalamaca sahneleri bir yana bir de bakıyorsunuz ki iyi ile kötü yer değiştiriyor. Da vincinin tablolarında gizlediği şifreler filme daha da bi heyecan katıyor. Yalnız o şifrelerin bilimsel anlamda gerçekliği pek inanılır gibi gelmesede filme renk kattığı bir gerçek. Yönetmen Ron howard o alıştığımız gizemli sinemasına geri dönüş yapmış. Gerçi son izlediğimiz the missing bizi pek tatmin etmesede onun filmleri bir başka oluyor. Tom hanks ile Audrey tatou arasındaki uyum ilk bakışta itici gelebilir ama hikaye ilerledikçe onları unutup acaba ne olacak diye beklemeye koyuluyorsunuz. Aslında bu ve bunun gibi filmlerde oyuncu yerine senaryo ön plandadır. Çünkü hikaye öyle ilginçtir ki oyuncuların nerde nasıl davrandıklarını inandırıcılığını bir anda unutu veririsiniz. Lafı daha da uzatmayayım tom hanks’i filmde pek yeterli bulmadım. Ama sophie rolündeki audrey ve silas karakterini canlandıran paul bettany harikaydılar. Filmde bir kaç eksiklik hissettim, mesela müzikler yok denecek kadar azdı. Ayrıca neredeyse tüm karakterlerin sık sık iyi-kötü rolüne bürünmeleri filmi sıradanlaştırıyor. Papa’nın filme gitmeyin çağrısı ise filme daha da bir ilgi uyandırmış gibi görünüyor. İnsanların özgürlüğünü, haklarını öncelik sayan avrupa vs. kesimler söz konusu kendi çıkarları olunca bir anda insanlara bu filme gitmeyin diyebilecek hale geliyorlar. Herneyse film herşeye rağmen izlenilmeye değer, yılın başarılı yapımlarından.
Audrey Tatou Nasıl Sophie Neveu rolünde oynar anlayamıyorum bir kere kitaptaki tasvire uygun biri değil kendisi. Bence o rol tam Kate Beckinsale’e göreydi ama neyse. İnşallah yüzümüzü kara çıkarır ısrarla bekliyoruz
Açıkçası filmi biraz çekinerek izledim çünkü aktarımından endişeliydim ama beklediğim kadar yanıltmadı beni.kitaptaki kadar tatminkar olmasa da filmi de başarılı buldum.kaliteli bir yapım olduğu ise tartışılmaz.izlemeye değdiğini düşünüyorum.
ilk kitabını okudugumda gercekten cok etkilenmiştim ve filmininde yapılacagını duyunca da dort gozle sinemalara gelmesini bekledim. (hele ki oyuncu kadrosunu duyunca daha da artmıstı merakım) hafta sonu kalabalık diye bugune erteledim az kişinin oldugu sinemada daha iyi şekilde hikayenein, filmin keyfini çıkarabilmek için. Ama ne yazık ki hayal kırıklıgına ugradım!!! Bi kere kitapta ki heyecan, gerilim oalyların biribirini izlerken soluk soluga kalmanız ne yazık ki filme aktarılamamış. Kitapta ki olayların geçtiği yerlerin, eşyaların tasvirleri filmde göremedim.Birde dev oyuncular biraz kotarır diye umutlandım, ama onda da hayal kırıklıgına ugradım. Böylesine buyuk oyuncuların boyle oynaması şaşırtıcıydı. Son olarak bu tip kitap uyarlamaları genelde hayal kırıklıgı yaratır hep (L.O.T.R hariç) galiba bunun nedeni de okurken kafamızda yarattıgımız karakterlerin tiplerini, yerlerin şeklini yani kurugumuz hayalleri filmde görememekten dolayı herhalde...
cok muhtesem bır fılmdı dan brown'nunda vıncı harıcınde tumkıtaplarını okudum bence hepsıde fılm olacak guzellıkte kıtaplar zaten da vıncının basarısıda bunu ıspatlıyor
kitabı okumuş biri olarak beklentilerimi pek karşıladığını söyliyemem kitabın konularının uzunluk ve karmaşıklığından dolayı filmin uzun süresi bile bunu aşmaya yetmemiş ondan dolayı ne kadar ayrıntılar azaltılsada kitabı okumayanlar için konuya direk giriliyor kişileri tanımaları ve aralarındaki ilişkileri anlamaları zorlaşıyo görsellik bakımından hoş fakat film çıkmadan önce yapılan o kadar abartmayıda pekte haketdiğini düşünmüyorum benden 7/10
ben,da vinci şifresinin kitabını okumamıştım.filminide 2 yıldır merakla bekliyordum.beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.her anı sürprizlerle dolu,sürükleyici bir film olmuş.ron howard ı tebrik ediyorum.tom hanks ve jean reno a ise her zaman oldukları gibi yine muhteşem diler.bazı yerlerde insanı sıksada yinede kendisini izlettiren bir film.bu tür konulara biraz olsun ilgisi ve merak ı olanların kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum.(türkçe dublajlıya giderseniz sizin için daha iyi olur.)9/10 saygılar.
Şimdi tam manası ile bi uyarlama bekleme zor tabi. Bu konuda Koku film-kitabını tavsiye ediyorum. Filme gelince bence bi dini şölen oldu benim için. Oyunculuğa uyarlama senaryoya değinmeden 10 tam puanı veriyorum. Baksanıza en kusal varlıklarını ne kadar güzel beyazperdeye özgürce yansıtıyorlar. Bu özgür hava zaten sizi filme bağladığı gibi bir daha da bırakmıyor. Ve aynı soruları mensubu olduğunuz inanc için de kendinize sormaya başlıyorsunuz. Ne diyeyim darısı...
film gayet güzeldi ancak daha vizyona bile girmeden filmin 9,1 alması şaşılacak şey.yani kitabın güzel olması filmin de öyle olacağı anlamına gelmez ki...kitabını okuma fırsatım olmadı ama filmi başarılı buldum ancak bazı sahneleri çok ağır ilerliyordu o yüzden bir ara bayağı sıkıldım yanlız ben daha hareketli bir film bekliyordum ama öyle olmadı.o kadar ses getiren bir filmdi ama sinemadan çıktıktan sonra unutulabilecek bir film(bence)7/10
Kitabı okumuştum ve bence bu kadardan fazla uyarlanamz.. Film güseldi, ama bence kadın oyuncu için başka bir tercih yapılabilirdi.. Daha iyi biri bulunabilirdi die düşünüyorumm..