acungio
26 Ekim 2006 tarihinde eklendi
FiLm gayet iyiydi..Dünyayı yönettiği iddia edilen birçok örgütün inandıklarını filmde görebiliyoruz çoğuna gerçekten inandıklarını düşünüyorum..İnsanların inanaçları bunLar..Onlara göre dünya böyLe dönüyor..Bir karmaşa hakim..Filmde Tom Hanks oynadığı karakterle diğer karakterlere oranda çok iyi oynamış..Alfred molina ve diğerleride çook iyi..Enteresan bir filM yapmışlar 8/10
Filmde iki şey dikkatimi çekti?1-Tom Hanks'ten bu kadar vasat bir oyunculuk beklemiyordum açıkçası.Daha mükemmel oynayabilirdi.2-Audrey Tautou bence yanlış seçim olmuş.Tom Hanks ve Audrey Tautou bir türlü uyuşamamışlar gibi bir görüntü var filmde.Hem birbirlerine yakışmamışlar hemde iyi bir ikili olamamışlar.Onun haricinde film bana birazda zorlama yapılmış gibi geldi.Akıcılığı var ama istenen düzeyde bir akıcılık değil.Dahada iyi olabilirdi.Bence vasat bir film.
kitabı okumadım ama bugün seyrettğim film için şöyle diyebilirim ki:çok sıkı bir polisiye-gerilim olmuş diyebilirm.kitabı okuyupta filmi okumamış olanlarada ahak veriyorum,bende jean-christophe grange’ın 'kızıl nehirler' romanının sinema versionunu seyredince aynı hisse kapılmıştım,kitabın yanında film çok yavaş kalmıştı.ama dedim ya kitabı okumadım ve bence 'da vinci code' başarılı bir polisye gerilim olmuş.tom hanks,audrey totou,sir ian mackellen,alfrede mollina ve silas’ı canlandıran paul betteny oyunculukları ile bana göre göz dolduruyorlar.
kitapla film arasında dağlar var yapımcılar uyanık davranmış filmin ilgi çekip izleyici toplaması için tom hanks gibi isim yapmış başarılı bir oyuncu tercih etmişler hakikaten de tom hanks in kurtardığı bir film
Filmde kitaptaki her şeyi anlatmaya çalışmışlar dolayısıyla uzun ve sıkıcı bir film olmuş. Kitabı okumayanlar izleyebilir, okuyanlara ise kesinlikle tavsiye etmiyorum.
ben kitabı okuyamadığım için filmle kitabı karşılaştıramayacağım ama duyduklarıma göre kitap filme bin basarmış.ama bence filmde gayet iyiydi.bir yerde adamın adını malesef hatırlamıyorum o kadar hızlı konuşuyordu ki çoğu yeri kaçırdım.silas rolündeki paul bettany ise bence süperdi.söylenenlerden etkilenip izlemezseniz çok şey kaçırırsınız.
Dan Brown kaleminden dolayı alkışlıyorum.Kurgu sıra dışı.Kurguda gözüme çarpan bilim adamı ve sembollere yer vermesiydi.Her sembolün altında bir şey aramak filmi daha da sürükleyici yapmış.Yönetmeni ayrıca bu yüzden kutlamak lazım.İyi yorumlanmış hepsi.Bu filmin kitabı okunsa da okunmasa da bir film olarak değerlendirmek lazım.Tıpkı Yüzüklerin Efendisinde olduğu gibi.Karakterlere gelince Tom Hank sönük kalmış performansında.Akıl Oyunlarındaki o profesör nerde bu nerede dedim.Sophie rolünde Audrey Tautou da çok aşağılardaydı.Silas göze çarpan karakterlerden biriydi.Makyajı bence mükemmeldi.Ödül adaylarından olabilir.Türkçe dublajı Silasa yakışmıştı.Galiba filmin en iyisi Ian Mckellendi.Performansı bana Geleceğe Dönüş(1,2,3) filminin bilim adamını hatırlattı.Ne de olsa ilk sinema beğenilerimdendir.Müze ve kiliseler görselliğe hitap ediyordu.Sanki film Cannes film festivaline yetiştirilmesi gerekiyormuş gibi sıkıştırılmış.Aceleci bir tavır sezdim.Olaylar,diyaloglar,sembol yorumları çok hızlı geçilmiş.Filmin başarısızlıklarından maalesef.Yönetmenin Dan Brown kitabını okuyanlar gitsin sadece tek onlar bu hızlı geçişleri takip edebilir diye bir iddiası mı var acaba.Bütün başarı kurgunun başarısıdır.Bu kitap bu kadar kolay harcanmamalıydı bana göre.Şayet yazarın Hıristiyanlara ait bir mesajı varsa da bu beni aşar.Eyvallah.
buradakiler filmi kötülemiş ama hiç de kötü deil.Bn kitabı henüz okumaya başladım ve filmini izledim.Kitabı daha bitirmediğim halde bana gerek oyunculuklar olsun gerek filmin anlatılış yönü olsun çok güzel geldi.Tabii ki bazı yerleri anlayamadım.Ama hissettirilmemiş filmde.Bütün kitabı anlatamayacaklarına göre en ii şekilde göstermişler.Film çok güzel bnce izleyin ama siz yinede buradaki yorumlara bakmayın kendiniz izleyin ve karar verin ii mi kötü mü olduğuna!!!