okadar klasik bi kurgu varki anlatamam diger filmler arasında kaybolur gider. ya birde anlam veremediğim; delilleri toplayan arkadaşlara dikkat edilmeli ''hollywood'' filmlerinde. yani neden herhangi biyerdeki kilimci mehmet ağa değilde; delil arayan arkadaşlardan biri geçmişten sürüp gelen bir soy ağacının son kişisi olmak zorunda;))) Nedeeeeeeeeeeeen??? arayan bulur... tarzı filmlerden ne farkı var bu filmin? örnek: ''büyük hazine''
filmde o kadar detay atlanmışki... kitabunı daha önce okumuıştum hiç beklediğim gibi değildi.zaten sadece oyunculuğuna puan vardim. en basit örnek kitapta sophie kırmız smart diyo;filme metal focus kulllanılıyo... daha nice örnek ama bence en iyi kitap anlatmış
birisi bilgisayar oynuyorken seyretmek size düşerse ne hissederseniz bende onu hissettim tomb raider oyununa benziyordu bir ipucunu buldun ikinci level a geç gibi
Onlar şifreyi çözüyo biz bakıyoz ne zevki kaldı:) senaryo bayagı sıra dışı olsada film eglenceliydi izlerken sıkılmadıgım filme 9 veririm gerisi lazım diil.onun dışında senaryonun bi kaç yerinde birbiri ile uyumsuzluk vardı ama olsun oda Dan Brown'un sanaatı diyelim
çok haklısın katılmadıım bir harfin bile yok... ek olarak bu flim sadece gişe için yapıldııı çok belli amcaların cebi dolsun die fliime gitik wala.. kitabı okuyanlar bilir flimde çok iii bir weri tabanına ihtiyaç duyulan kütüpane bölümü wardı flimde bunu bi telefon reklamı için hiçç etmişler gerçekçiliiini yitirmiş kitapta daha heyecan wericiydi o konuda... melekler we şeytanlara öle yapmasalar baride kitabı kadar flimde heyecanlı güzel olsa bari....
Filmde iki şey dikkatimi çekti?1-Tom Hanks'ten bu kadar vasat bir oyunculuk beklemiyordum açıkçası.Daha mükemmel oynayabilirdi.2-Audrey Tautou bence yanlış seçim olmuş.Tom Hanks ve Audrey Tautou bir türlü uyuşamamışlar gibi bir görüntü var filmde.Hem birbirlerine yakışmamışlar hemde iyi bir ikili olamamışlar.Onun haricinde film bana birazda zorlama yapılmış gibi geldi.Akıcılığı var ama istenen düzeyde bir akıcılık değil.Dahada iyi olabilirdi.Bence vasat bir film.
O kitaba bu film olmamış,oyuncular bu kadar ii olmasa fimin ortasnda ağlıcaktm! ama itiraf etmeliym ki geçmişi canlandırdkları bölümler başarılıydı. Filmi izlemek yerine kitabı okuyun derim ben.
Tom Hanks in oynadıgı harika filmlerden biri film cok uzun ama cok sürükleyici filmin bir ayrıntısını atlamak filmin sonun getirmiyor onun için bence bu filmin hiçbir ayrıntısını kacırmayın