Da Vinci Şifresi

Engin Gürses
Engin Gürses

24 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
Kitabı okumuştum ve filmi de gayet başarılı bulduğumu söylemeliyim .
Öncelikle Casting gerçekten çok doğru seçilmiş.Kişisel olarak Tom Hanks ve Audrey Tatuo tam benim zihnimde canlandırdığım gibi. Jean Reno , Silas ve Aringorasa ise sanki romandan fırlamışçasına rollerine uygun düşmüşler .

Filmle ilgili eksik bulduğum yan Vatikan ve Opus Dei 'nin elinde bulundurduğu parasal ve manevi gücün ekrana yansıtılamamış olması. Romanda bu gücü ayrıntıların da etkisiyle çok daha fazla hissediyorsunuz.

SPOİLER Ve son olarak genel anlamda hiç bir uyarlama film kitabın lezzetine erişemese de filmin sonunda Tom Hanks 'ın Louvre ın piramitine yaptığı yolculuk - keşif , Hans - Zimmer müziklerinin eşliğinde adeta sinemanın zaferiydi ...
baltazar11
baltazar11

23 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
Genel Olarak yorumlamak gerekirse...Sıkıcı bir o kadar da anlamsız bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kitap diyorum çünkü filmi eleştiremem. Film mecburen kitaba bağımlılık göstermek zorunda, her ne kadar okuyanlar tarafından güzel oturmuş bulunmasada.Henüz okumama rağmen, genel olarak yorumlanırsa, kitabın herkes tarafından çok akıcı ve iyi bulunduğunu biliyorum, zaten bu tip kitapların genel özelliklerinin bu mantık çerçevesine oturduğu ve okuyanı ciddi şekilde bağladığı varsayılırsa, kitabın aslında kendi üzerine düşeni yaptığını görebiliriz. Ama daha fazlasını beklemek, zaten mantık dışına çıkmış ve boş bir tartışma yaratmış bu kitaptan efsaneleşmesini beklemek olur ki bu da şimdiye kadar yazılmış yığınla kült kitaba saygısızlık demektir, aynı zamanda bu kitaplardan beyazperdeye aktarılmış olan filmlerede.Film güzel bir atmosferde sadece kendi üzerine düşeni yaptı yani izleyici ile buluştu.Daha fazlasını söylemek zor.
between
between

23 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
Bende arkadaşıma katılıyorum o kadar güzel bir kitap bu kadar kötü bir flim çıkabilir flim sürükleyicilik hiç yok Tom Hanks Sir Mc.. vss gibi oyunculardan kurulumuş mükemmel bir kadro ve sonunda çıkabilecek kötü bir flim ama maalesef bu akşam flimi 2. kez izlemek zorunda kalıcam buna ek olarak bi yorum daha yazmayı planlıyorum zaman geçirmek isteyenler için iyi bi seçim denebilir genede eğer kitabı okuyup gidmeyi planlıyorsanız farklı şeyler karşılaşacaksınız genede iyi seyirler
dincergezer
dincergezer

21 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
Kırk milyon kişinin okuduğu bir roman, izleyici potansiyeli açısından çok cazip bir uyarlama malzemesi. Tam Hollywood'luk bir proje!...
Ama kitabı ne kadar edebiyatsa filmi de o kadar sinema maalesef... Hollywood'un zanaatkarlarından Ron Howard'ın da, filmin başrol oyuncuları Tom Hanks ile Audrey Tautou'nun da bundan daha iyi performans verebildiğine bütün sinemaseverler tanıktır.
Sinemasal açıdan Ian McKellen'ı izleme zevki dışında hiçbir şekilde tatmin edici olmayan bu film Shakespeare'in ünlü oyununu getiriyor akla: "Kuru gürültü"...
SeSar
SeSar

30 Ocak 2006 tarihinde eklendi
ben edebiyattan uyarlanan filmlerin her zaman aynı havayı veremediğini düşünmüşümdür. bu projede o yüzden beni heyecanlandırmadı. hele zaten sonradan koleksiyoncular için çıkan renkli ve resimli kitabından sonra atmosfer de pek gizemli gibi gelmiyor bana. ve langdon ı tom hanks in oynamasını ne müfettişi jean reno nun oynamasını da kabullenmiş değilim. belki fransız neveu yu audrey tautou nun oynaması sadece karakterine uyuyor.
hakan-sorgun
hakan-sorgun

2 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
kitap tek kelimeyle muhteşemdi. ama benim kitabı okurken kafamda canlandırdığım karakterlere göre kesinlikle başrolde tom hanks değil george clooney olmalıydı. tom hanks'in oyunculuğuna diyeceğim yok ama bu role bence george clooney daha çok yakışırdı