1 ziyaretçi
30 Eylül 2012 tarihinde eklendi
Sadece kitabının bende yarattığı beğeni üzerine merak duyup filmini de izleme gereği duydum ve aradaki bende yarattığı heyecan ve zevk farkını anladım. Kitabına zıt düşecek bir şekilde berbat bir uygulama. Okurken ki his, tempo yok, akışı çok düzeysiz. Hiç tadını alamadığım bir yapım. Tarih hakkında verilmesi gereken bazı bilgilerde atlamalar olmuş ve geçilmiş. Ayrıntılar önemsenmeden geçilmiş. Yönetmen ve senaryo hoş ve bağlayıcı değil. Şifreyi çözmek için gidilen yollar durağan böyle polisiyelerde kalbimizin heyecanla çarpması, aklımızın merakla cevap araması gerekirdi. Fakat bu duyguları yaşatmıyor. Dümdüz izleyip kendiniz için bir şey kazanmadan sonlanıyor. Zaman kaybı. Kitabını okuyabilirsiniz ama filmi hiç önermem. Çünkü izleyince kitapta artık eskisi kadar çekici gelmiyor. Kitabını, ham maddesini yücelten değil küçülten bir film. 10/2
Kitabı okumuştum ve filmi de gayet başarılı bulduğumu söylemeliyim . Öncelikle Casting gerçekten çok doğru seçilmiş.Kişisel olarak Tom Hanks ve Audrey Tatuo tam benim zihnimde canlandırdığım gibi. Jean Reno , Silas ve Aringorasa ise sanki romandan fırlamışçasına rollerine uygun düşmüşler .
Filmle ilgili eksik bulduğum yan Vatikan ve Opus Dei 'nin elinde bulundurduğu parasal ve manevi gücün ekrana yansıtılamamış olması. Romanda bu gücü ayrıntıların da etkisiyle çok daha fazla hissediyorsunuz.
SPOİLER Ve son olarak genel anlamda hiç bir uyarlama film kitabın lezzetine erişemese de filmin sonunda Tom Hanks 'ın Louvre ın piramitine yaptığı yolculuk - keşif , Hans - Zimmer müziklerinin eşliğinde adeta sinemanın zaferiydi ...
çok kötü bir film çıkmamak için kendimi zor tuttum ve uyumamak için son dönemde izlediğim en sıkıcı filmlerden.kitabını okumadım ama filmini hiç beğenmedim.sanırım kitap güzeldir ama film olmamıs.filmden hem bişey anlamadım hem sonra anlattıklarında olanları hiç mantıklı gelmeyen boşa izlediğim bi film bu kadar oyu nasıl aldı şaşırtıcı sanırım kitabı okumak gerekiyor izlemeden önce.tom hanks in ve ian mckellen hatrına 2/10
...çok saçmaydı..ne zaman bitecektiye sona ana kadar büyük bi ümitle bekledim artı sona ana kasdar biraz olsun yine de ümidim vardı filmle ilgili ama boşa çıktı...3/10
Dan Brown kaleminden dolayı alkışlıyorum.Kurgu sıra dışı.Kurguda gözüme çarpan bilim adamı ve sembollere yer vermesiydi.Her sembolün altında bir şey aramak filmi daha da sürükleyici yapmış.Yönetmeni ayrıca bu yüzden kutlamak lazım.İyi yorumlanmış hepsi.Bu filmin kitabı okunsa da okunmasa da bir film olarak değerlendirmek lazım.Tıpkı Yüzüklerin Efendisinde olduğu gibi.Karakterlere gelince Tom Hank sönük kalmış performansında.Akıl Oyunlarındaki o profesör nerde bu nerede dedim.Sophie rolünde Audrey Tautou da çok aşağılardaydı.Silas göze çarpan karakterlerden biriydi.Makyajı bence mükemmeldi.Ödül adaylarından olabilir.Türkçe dublajı Silasa yakışmıştı.Galiba filmin en iyisi Ian Mckellendi.Performansı bana Geleceğe Dönüş(1,2,3) filminin bilim adamını hatırlattı.Ne de olsa ilk sinema beğenilerimdendir.Müze ve kiliseler görselliğe hitap ediyordu.Sanki film Cannes film festivaline yetiştirilmesi gerekiyormuş gibi sıkıştırılmış.Aceleci bir tavır sezdim.Olaylar,diyaloglar,sembol yorumları çok hızlı geçilmiş.Filmin başarısızlıklarından maalesef.Yönetmenin Dan Brown kitabını okuyanlar gitsin sadece tek onlar bu hızlı geçişleri takip edebilir diye bir iddiası mı var acaba.Bütün başarı kurgunun başarısıdır.Bu kitap bu kadar kolay harcanmamalıydı bana göre.Şayet yazarın Hıristiyanlara ait bir mesajı varsa da bu beni aşar.Eyvallah.
son zamnlarda izlediğim en gereksiz film..belkide kitabı okuduğum içindir.çünkü kitabı okuyan çoğu kimse bu filmi beğenmedi..şifreler çözülürken hiç heyecan yoktu..film bastan sona çok durgundu..keske çevrilmeseydi sadece kitap olarak kalsaydı..
uyarlamalar her zaman en zor beğenilen yapımlardır. bu faktörüde düşünmeme rağmen filmi yinede beğenmedim. filmde bir kere ruh, heyecan yoktu. hatta daha ileri gidecek olursak film aslında buruk bi aşk hikayesini andırıyor ama filmde onadan da hiç eser yok. ayrıca şifreler çok basit çözülüyor ve sonuçlar çok doğal karşılanıyoru filmde. tom hanks’i hiç beğenmedim, bir aktör film boyunca her sahnede aynı yüz ifadesini takınmayı nasıl başarır, hele bide bunu yapan tom hanks olunca gerçekten takdire şayan....
Merhaba filmi izleyeli çok uzun zaman oldu ama yorum yazmak için insxaın aklına bir şeyler gelmesi zor . Sanki biri kitabı havaya atıp açılan sayfadan başlamış senaryoyu yazmaya onar sayfa atlayarak büyük bir sanat eserini bir albinonun iki kişiyi öldürmeye çalışmasını anlatan basit bir hikayeye çevirmiş . Çok büyük bir hayal kırıklığı ve Tom Hanks için büyük bir geri adım .
okadar klasik bi kurgu varki anlatamam diger filmler arasında kaybolur gider. ya birde anlam veremediğim; delilleri toplayan arkadaşlara dikkat edilmeli ''hollywood'' filmlerinde. yani neden herhangi biyerdeki kilimci mehmet ağa değilde; delil arayan arkadaşlardan biri geçmişten sürüp gelen bir soy ağacının son kişisi olmak zorunda;))) Nedeeeeeeeeeeeen??? arayan bulur... tarzı filmlerden ne farkı var bu filmin? örnek: ''büyük hazine''
Kötü filmlere yorum yapmak hiç huyum deildir..Ama bu filmin bu kadar kötü olacağınıda hiç beklemiyordum,tam bir hayal kırıklığı...Nasıl bu kadar hit almış hayretler içindeyim..
Kırk milyon kişinin okuduğu bir roman, izleyici potansiyeli açısından çok cazip bir uyarlama malzemesi. Tam Hollywood'luk bir proje!... Ama kitabı ne kadar edebiyatsa filmi de o kadar sinema maalesef... Hollywood'un zanaatkarlarından Ron Howard'ın da, filmin başrol oyuncuları Tom Hanks ile Audrey Tautou'nun da bundan daha iyi performans verebildiğine bütün sinemaseverler tanıktır. Sinemasal açıdan Ian McKellen'ı izleme zevki dışında hiçbir şekilde tatmin edici olmayan bu film Shakespeare'in ünlü oyununu getiriyor akla: "Kuru gürültü"...
Genel Olarak yorumlamak gerekirse...Sıkıcı bir o kadar da anlamsız bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kitap diyorum çünkü filmi eleştiremem. Film mecburen kitaba bağımlılık göstermek zorunda, her ne kadar okuyanlar tarafından güzel oturmuş bulunmasada.Henüz okumama rağmen, genel olarak yorumlanırsa, kitabın herkes tarafından çok akıcı ve iyi bulunduğunu biliyorum, zaten bu tip kitapların genel özelliklerinin bu mantık çerçevesine oturduğu ve okuyanı ciddi şekilde bağladığı varsayılırsa, kitabın aslında kendi üzerine düşeni yaptığını görebiliriz. Ama daha fazlasını beklemek, zaten mantık dışına çıkmış ve boş bir tartışma yaratmış bu kitaptan efsaneleşmesini beklemek olur ki bu da şimdiye kadar yazılmış yığınla kült kitaba saygısızlık demektir, aynı zamanda bu kitaplardan beyazperdeye aktarılmış olan filmlerede.Film güzel bir atmosferde sadece kendi üzerine düşeni yaptı yani izleyici ile buluştu.Daha fazlasını söylemek zor.
kitabını okudum elidem bırakamadım..gecenin saat 3ünde 4ünde uyanıp sabaha kadar elimden düsürmedigim tek kitaptı..ama filmi rezalet bence hiç sürükleyici degil ,sıkıntıdan nerdeyse yarıda terk etcektim salonu..tavsiye etmem..ama kitabı cok iyi:)