greendestiny
22 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
bence film kötü olmuş...kitabı okurken kendi kendinize hayal ettikleriniz beyaz perdeye yansımış gibi görüntüler akıp gidiyor ve bu hızda birşey anlamak imkansızlaşıyor...oyuncular ise senaryodan ötürü kendilerini gösterememişler..belkide kitabı okuduğum için böyle düşünüyorum ama film kötü yani beğenmedim ama hasılatı iyi işte naparsınız:)))
büyük beklentiler boşa çıktı.kitabın yarısı kadar olmayı zar zor başaran bir film war karşımızda.olduğu gibi ekrana yansıtılmış ve kitabı okumayanların belki keyif alabilecekleri bir film orataya çıkmış.hanks ve tautou felaket sanki ewcilik oynuyolar gibi halleri war,bunun yanında mackellen ve bettany çok ii bence bettany joker olmalı:)aceleye getirilmiş sahneler de sinirleri bozuyor.belgesel hawasında bir hayal kırıklığı diyebilirim
kitap kesinlikle iyi biçimde aktarılmamış. genelde christopher grange'in kitapları tam bazda aktarılamaz, verim alınamaz kitaplarından ama, bu sefer de dan brown'ın kitabı maalesef film boyunda yavan kalmış. bir de bu filmden sınav olmuştuk, daha iyi biçimde anlamam gerekiyordu içeriğini, ama bu gözle seyredince, birçok yerinin kitaptaki gibi detaylı anlatılmadığını, ya da ince elenip sık dokunmadığını gördüm. filmin kurgusu iyiydi, oyunculukları iyiydi, ama oscarlı film yönetmiş ron howard'ın daha iyi bir iş çıkarmasını umardım. ayrıca film 'izleticem' diye, kimi zamanlarda sıkabiliyor da. eğer kitabı okunmadıysa, ya da merak ediliyorsa izlensin. yoksa tom hanks ve kimi zaman onu oyunculuğu ile aşan ian mckellen dışında filmin pek de artı bir yanı yok...
Filmin yönetmenliğini pitof'un almasını isterdim.Tom Hanks ve Jean Reno 'un nasıl bi ikili olacaklarını merak ediyorum ordinary decent Criminal gibi gişede yatması söz konusu değil kitabın reklamı bile filme yeter.Herkes gibi bekliyorus...
Kitabını okuyanlar filmde aynı başarıyı yakalayamadıklarını söylediler. Fakat bence güzeldi. Yalnızca biraz uzundu. Tam bitti derken yeni bir olay çıkıyordu. Tom Hanks çok iyi bir performans sergilemiş her zamanki gibi.
kitap çok başarılıydı.elimden bırakamadan okumuştum.ama kitaptaki tadı yakalayabilir bir film olmayacaktır.hiçbir film olamaz öyle!tom hanks rolü için doğru bir tercih mi tartışılır!!
film vasat ama tom hanks yine döktürmüş j.reno çok arka planda..hristiyanlıkla ilgili teoriler ise kafa karıştırıcı cinsten..kitabı okumayanlar gidebilir derim ama okuyanlar için zaman kaybı olabilir..
Filmde kitaptaki her şeyi anlatmaya çalışmışlar dolayısıyla uzun ve sıkıcı bir film olmuş. Kitabı okumayanlar izleyebilir, okuyanlara ise kesinlikle tavsiye etmiyorum.