Öncelikle kitabı okumamış birisi olarak filme daha ılımlı yaklaşacağımı belirteyim. Kitabı okuyan izleyicilerin ise filmden pek tat alamaması normal bu her uyarlama senaryo filmlerinde yaşanan bir durumdur. Yönetmen ne yapsa beğendiremez kendini izleyiclere, peter jackson bile Lord Of The Rings serisiyle kitabın fanlarını bile memnun edememişken...Dolayısıyla kitab ve filmin ayrı ayrı birer sanat dalı olduğunu hatırlayıp, kitabdaki her sayfanın filme aktarılmasının mümkün olamayacağını unutmayın. Kim bilir belki o zaman filmi daha çok beğenirsiniz...Da vinci şifresi sürükleyici bir film, kimi yerde aksiyon filmlerini aratmayacak heyecanla geçen kovalamaca sahneleri bir yana bir de bakıyorsunuz ki iyi ile kötü yer değiştiriyor. Da vincinin tablolarında gizlediği şifreler filme daha da bi heyecan katıyor. Yalnız o şifrelerin bilimsel anlamda gerçekliği pek inanılır gibi gelmesede filme renk kattığı bir gerçek. Yönetmen Ron howard o alıştığımız gizemli sinemasına geri dönüş yapmış. Gerçi son izlediğimiz the missing bizi pek tatmin etmesede onun filmleri bir başka oluyor. Tom hanks ile Audrey tatou arasındaki uyum ilk bakışta itici gelebilir ama hikaye ilerledikçe onları unutup acaba ne olacak diye beklemeye koyuluyorsunuz. Aslında bu ve bunun gibi filmlerde oyuncu yerine senaryo ön plandadır. Çünkü hikaye öyle ilginçtir ki oyuncuların nerde nasıl davrandıklarını inandırıcılığını bir anda unutu veririsiniz. Lafı daha da uzatmayayım tom hanks’i filmde pek yeterli bulmadım. Ama sophie rolündeki audrey ve silas karakterini canlandıran paul bettany harikaydılar. Filmde bir kaç eksiklik hissettim, mesela müzikler yok denecek kadar azdı. Ayrıca neredeyse tüm karakterlerin sık sık iyi-kötü rolüne bürünmeleri filmi sıradanlaştırıyor. Papa’nın filme gitmeyin çağrısı ise filme daha da bir ilgi uyandırmış gibi görünüyor. İnsanların özgürlüğünü, haklarını öncelik sayan avrupa vs. kesimler söz konusu kendi çıkarları olunca bir anda insanlara bu filme gitmeyin diyebilecek hale geliyorlar. Herneyse film herşeye rağmen izlenilmeye değer, yılın başarılı yapımlarından.
Açıkçası filmi biraz çekinerek izledim çünkü aktarımından endişeliydim ama beklediğim kadar yanıltmadı beni.kitaptaki kadar tatminkar olmasa da filmi de başarılı buldum.kaliteli bir yapım olduğu ise tartışılmaz.izlemeye değdiğini düşünüyorum.
ilk kitabını okudugumda gercekten cok etkilenmiştim ve filmininde yapılacagını duyunca da dort gozle sinemalara gelmesini bekledim. (hele ki oyuncu kadrosunu duyunca daha da artmıstı merakım) hafta sonu kalabalık diye bugune erteledim az kişinin oldugu sinemada daha iyi şekilde hikayenein, filmin keyfini çıkarabilmek için. Ama ne yazık ki hayal kırıklıgına ugradım!!! Bi kere kitapta ki heyecan, gerilim oalyların biribirini izlerken soluk soluga kalmanız ne yazık ki filme aktarılamamış. Kitapta ki olayların geçtiği yerlerin, eşyaların tasvirleri filmde göremedim.Birde dev oyuncular biraz kotarır diye umutlandım, ama onda da hayal kırıklıgına ugradım. Böylesine buyuk oyuncuların boyle oynaması şaşırtıcıydı. Son olarak bu tip kitap uyarlamaları genelde hayal kırıklıgı yaratır hep (L.O.T.R hariç) galiba bunun nedeni de okurken kafamızda yarattıgımız karakterlerin tiplerini, yerlerin şeklini yani kurugumuz hayalleri filmde görememekten dolayı herhalde...
kitabı okumuş biri olarak beklentilerimi pek karşıladığını söyliyemem kitabın konularının uzunluk ve karmaşıklığından dolayı filmin uzun süresi bile bunu aşmaya yetmemiş ondan dolayı ne kadar ayrıntılar azaltılsada kitabı okumayanlar için konuya direk giriliyor kişileri tanımaları ve aralarındaki ilişkileri anlamaları zorlaşıyo görsellik bakımından hoş fakat film çıkmadan önce yapılan o kadar abartmayıda pekte haketdiğini düşünmüyorum benden 7/10
film gayet güzeldi ancak daha vizyona bile girmeden filmin 9,1 alması şaşılacak şey.yani kitabın güzel olması filmin de öyle olacağı anlamına gelmez ki...kitabını okuma fırsatım olmadı ama filmi başarılı buldum ancak bazı sahneleri çok ağır ilerliyordu o yüzden bir ara bayağı sıkıldım yanlız ben daha hareketli bir film bekliyordum ama öyle olmadı.o kadar ses getiren bir filmdi ama sinemadan çıktıktan sonra unutulabilecek bir film(bence)7/10
kitap uyarLamaLarı zor iş.heLe o kitap bestseLLer oLmuşsa o zorLuk iki katına çıkıyor.kitabı hatim etmiş insanLarın fiLmi beğenmiyeceği uzun zaman önceden beLLiydi zaten.hangi kitap uyarLaması çok büyük övgü aLdı ki şu zaman kadar'en azından azınLıkta oLsa muhaLefet bir topLuLuk oLuşmuştur en iyi kitap uyarLamaLarın da biLe...ben fiLmi 2 gün önce izLedim.ortaLama bir seyirLik kanımca.çok kötü oLduğuna inanmıyorum.ama çok da iyi değiLdi açıkçası.sanki hikaye biraz sıkıştırıLmış gibiydi.yani şöyLe 4 saatLik bir süreyi hakediyordu ama böyLe oLsaydı kaç kişi izlerdi'sonuçta ticari kaygıLarın ön pLanda oLduğu bir yapım.ben büyük bekLentiyLe de gitmemiştim zaten.fiLmi adapte oLabiLmek için(eğer kitabı okumadıysanız ki ben okumadım)fiLmden gözünüzü ayırmamanız gerekiyor.1 dakikaLık bir kayıp biLe seyircinin fiLmden kopmasına neden oLabiLir ki fiLm bitmeden saLondan çıkanLar oLmadı değiL.ayrıca bahsediLen konuya(en geneL ifadeyLe dinLer tarihi)iLgiLi oLmakta fiLme adepte olmak konusunda önemLi faktör oLuşturabiLiyor.ben Cannes’ten geLen ağır eLeştiriLeri biraz vatikan’ın medyayLa oLan iLişkiLeriyLe de bağdaştırıyorum.dini bütün hristiyanLarın pek hoşLanıcağı bir fiLm değiL.fiLme karşı yapıLan kampanyaLar da maLumunuz.ama bunLar senaryoda yer yer beLiren boşLukLara da bahane değiL tabi ki.oyuncuLuk oLarak ise Ian MckeLLen’ın dışında bana pek fazLa zevk veren oLmadı.PauL Bettany’de yer yer izLenmeyi hakediyordu.kısacası sinema saLonunda biraz sabır sahibiyseniz ve sherLock hoLmes tibi hikayeLerden de hoşLanıyor iseniz en azından sıradışı bir 2.5 saat geçirebiLirsiniz...
oyunculuk yok,kurgu başarısız,bu kadar güzel bir seneryoyu bu kadar berbat kurgulamayı bi türlü anlayamadım..hiç bir tad vermiyor kitabı okuduktan sonra;fakat kitabı okumayanlar için şöle diyebilirim filmi çok bgenecekler kuşkusuz,ama onlar içinde degişmeyen birşey oyunculuk..begenmedim.2.si ise film bana sıkıştırılmış gibi geldi:S açıkçası bence daha usta eller altında tekrar yorumlanması gereken bir film..hatta 2 film halinde bile yayınlanabilir
tom hanks in en kötü filmleri arasına girebilecek bir film ben beğenmedim şahsen.3-4 ay kadar oldu filmi izleyeli inanın bana filmi hatırlatacak bişey yok.sadece kız güzeldi o kadar. 10 üzerinden 6.kötü film değil ama reklamının yapıldığı kadar aman aman bir film hiç değil.
kitabı okuduktan sonra çok yavan ve üstün körü işlenmiş gibi geldi bana yani bekleneni verdiğini düşünmüyorum.vasatı üstünde diye tabir edilebilicek bir filim ama eğer kitabı okudutysanız bu filim hayatta sizi kesmez ve beğenmezsiniz...