jamesbond-2
1.684 değerlendirmeler
18 Mayıs 2015 tarihinde eklendi
Konusu ilgi çekiydi kabul ama işleyiş olarak hoşuma gitmedi pek,fazlasıyla masalsı ve kendine çekemiyor sizi,önemli filmler arasında gösteriliyor ama benim notum 7/10
Bergman en sevdiğim yönetmendir. Objektif konuşmak gerekirse bu film fazlasıyla abartılmış. Tanrı inancını sorgulayan dramatik diyaloglar ve ölümle satranç oynama gibi dahice planmış kurgusu dışında pek fazla birşey yok. Yine de izleyin...
7 puan alır benden daha fazlası değil.Harika sahnelerin olduğuna katılıyorum.Özellikle satranç sahnesi sinema tarihine adını altın harflerle kazımıştır ancak anlatımdaki şiirsellik beni bunalttı bir süreden sonra.
Felsefi ilişki bakımından bakarsak film başarılı. Şahsen pek hoşuma gitmeyen bir filmdi. Daha doğrusu bana hitap etmedi. İzlemek zorunda olduğum için izledim desem daha doğru olur. 1957 yapımı bir film sonuçta. O zamanın şartlarına göre baktığımızda Ingmar Bergman mükemmel bir iş çıkartmış. Kurgusu, çekim teknikleri, senaryosu o zamana göre kaliteli bir iş yapılmış. Bergman severlerin izlemesi gereken filmlerden birisi...
performans olarak daha iyi bir izlenim bırakılmalıydı filmin anlatmak istediği ve filmin gizeml,kalitesi ve özellikle grim reaperın kalitesini kessinlikle beğendim fakat başıboş sahneler olmasaydı çok daha iyi olurdu konuyu ve sonlara doğru olan karanlık görünümleri kessinlikle beğendim.