bence çok müthiş bir film!!! korku ve gerilim sevenlere tavsiye ederim... ama kitaptaki bazı olaylar alınmamıs??onlar da alınsa güzel olurdu!!! ben 10 veriom bu filme kusursuz yaniiii!!!
Öncelikle bu güzel ve kapsamlı yorumu için love You isimli kullanıcıyı tebrik ediyorum. Anladığım kadarıyla ’O’ da çok az kişinin gerçek anlamda görebileceği güzellikleri görmüş. Eğer okumadıysa bir de bu filmin Stephen King imzalı kitabını okumasını salık veriyorum. Aslında bunu herkese öneriyorum. Kitapta çok daha fazla ayrıntı bulacağıza ve filmin iki katı zevk alacağınız konusunda garanti verebilirim. Bir bu kitaptan sonra sıkı bir Stephen King okuru olacağınıza.. :)Bu arada filmde Bill Denbrough’un çocukluğunu başarıyla canlandıran ve zamanında otariteler tarafından geleceğin sinema yıldızı olarak lanse edilen Jonathan Brandis 2003 yılında kendini asarak intihar etmiştir. Sanırım olaydaki en büyük etken hayal kırıklıklarıyla dolu olan yaşantısı oldu :(
Kitap kadar konuya kendimizi kaptıramadık ama ilk önce ben filmini izlemiştim sonra kitabını okudum. 1990 yapımı olmasına rağmen sanırım star tv yayına başladığı zamanlarda hemen vermişti filmi. Uzun bir filmdi seneler sonra izlediğimde o kadar korkmadım ama beni o zamanlar korkutmayı başarmıştı. En çok etkilendiğim sahne küçük çocuğun kayık gemisini mazgala kaçırdığı an ve oradan görünen meşhur palyaçomuz... gerçekten güzel film hani bazı arkadaşlar sıkılmışlar ama bence sıkılacak daha yavan filmler var...8
Sıkıldım gerçekten bitmek bilmiyor gibi; Kitap sizin hayal dünyanızın hikayeyi oluşturmasından dolayı daha çok zevk alabilirsiniz ama film zaman kaybına dönüşmüş
Kesinlikle çok başarılı bir film..Ben bu filmi izledikten sonra bir internet sitesinde dolaşırken msn smiley'lerinin reklamının yapıldığının farkında değildim..Birden Pennywise'ın gülme sesine çok benzer bir ses duydum,hayatımda bu kadar çok korktuğumu hatırlamıyorum..bi kaç saniye gerçekten düşündüm noluyo die..sora bi kez daha duyunca farkettim yukarıdaki smiley'leri..İnsanı hakikaten etkileyen çok güzel bir film izleyin kesinlikle..
film psikolojik korku olduğundan çocukluğumun büyük bir kısmını palyaçolardan korkarak geçirmemi sağlamıştır filmin sonuna kadar gayet başarılıydı ama sonunda örümcek çıkması ve örümceğin kalbinin sökülmesi sahnesi çok basit geldi
ben bu filmi ilkokul 4. yada 5. sınıfa giderken izledim ve o zamandan beri palyaçolara karşı çok gariğ bir antipatim var ve bence bu film mükemmel bir korku...tavsiye ederim.
Aslında bu puanı pek hak etmiyor bu film. Profil fotoğrafımdan ve ismimden de belli olduğu gibi Pennywise karakterini çok severim. Ama 3 saat çok uzun bir süre ve filmin sonunda çok saçmaladılar ve ayrıca dram havası hiç yakışmamış bu filme. Durduk yere sarılmalar falan olmadı yani. Bu arada oyuncular gerçekten öpüşmeyi bilmiyor. Her neyse yine de tavsiye ederim sırf Pennywise karakteri için izlenir bu film ve zaten Stephen King'in her filmi izlenmeli.