Hesabım
    Son Kurgu
    Son Kurgu
    27 Mayıs 2005 Sinemada | 1s 35dk | Aksiyon
    Yönetmen Roger Christian
    Oyuncular: Sam Elliott, Charles Martin Smith, Anne Ramsay
    Orijinal adı The Final Cut
    Üyeler
    3,4 112 Puanlama, 15 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Yakın gelecekte, doğumdan önce insanların beyinlerine yerleştirilen implantlar sayesinde, bir insanın tüm hayatı, ölümünden sonra, o kişinin gözünden görüntülenebilmektedir. Bu görüntüler tekrar kurgulanarak, cenazelerde anma töreninin bir parçası olarak gösterilmektedir.

    Bu sistemin kurucularından olan zengin bir yatırımcı, ölünce hayatını kurgulama işi ünlü kurgucu Alan Hackman’a verilir. İnsanların kirli çamaşırlarını yok etmeye alışmış olan Alan, implant karşıtı göstericilerle ve geçmişinden gelen pişmanlıklarla mücadele etmek zorundadır. Ayrıca bazı yasaklarla sınırlanmış hayatında onu bekleyen büyük bir sürpriz vardır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Son Kurgu

    Unutulmuş Birer Birer

    Yazar: Ertan Tunç
    İnsana hiç kimse gözü gibi öğretmenlik yapamaz. Gözler görür, akıl yorumlar ve hafıza saklar. Saklar saklamasına da doğru olarak saklar mı bilinmez. Hiç kuşkusuz herkesin hayatında, hiç kimsenin bilmesini istemeyeceği anılar vardır. Bu anıların birçoğu zaten herkesin gösterdiği davranışlar ve sergilediği eylemler olmasına rağmen tamamen kişiye özeldir. Uzun vadede tek tanığı hafızalar olarak kalan tüm bu eylemlerin bir bir kaydedildiğini düşünün hatta ve hatta bilin.Tüm hayatınız altüst olur. Takip edilme hissinin davranış kalıplarında köklü değişimlere yol açtığı bilimsel olarak kanıtlanmış durumda lakin yeni devralınan eğilim bütünselliğinin söz konusu kişiyi olumlu bir gidişata mı yoksa felakete mi sürükleyeceği henüz tam olarak belli değil.Son Kurgu, işte bu ikilemin derinliklerine inmeyi başaran gayet güzel bir kurgu-film. Filmde, hali vakti yerinde olan insanların, tüm yaşamı gözle
    Öneriler

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    tanilyas
    tanilyas

    Takipçi 32 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    15 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    bence çok güzel bir filmdi... filmin en çok begendigim yönü özgün bir konusunun olmasıydı hep aynı konulu filmleri izlemekten bıkmıştım acıkcası bu film iyi geldi... R.Williams her zaman ki gibi harika özellikle elinde çanta taşımasına bittim ... degişik tarz film severler kesin izlesinler ... ayrıca 7 üzerinde bir puanı hak ettigini düşünüyorum :))))
    dolunay1903
    dolunay1903

    Takipçi 191 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    9 Ocak 2007 tarihinde eklendi
    Film kesinlikle muhteşem ama keşke kurgusu daha iyi yapılsaymış:))Çok değişik ve ilginç bir konusu var.Bir an insan bendede böyle bir implant olsa ne olurdu sorusunu kendine sormadan edemiyor..Hele bu sahnelerin ölümden sonra başkaları tarafından izlenecek olması çok ilginç ve bir o kadarda kötü olurdu bence..Veya belkide insanın hayatına çeki düzen vermesini sağlardı kimbilir??Gerçekten düşündürücü ve ilginç bir ...
    Devamını oku
    vince15
    vince15

    Takipçi 165 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    1 Haziran 2005 tarihinde eklendi
    Filmin senaryosu ve atmosferi çok ilginç bilimkurgu hayranlarının dikkatini çekecek bi film şahsen ben de bi bilimkurgu fanatiği olarak büyük merakla gittim! Ve inanılmaz değişik bi filmle karşılaştım Robin Williams bir kurgucu rolünde biraz daha açmak gerekirse film yakın gelecekte geçiyor ve yaklaşık her insanın 20 sinde implant denilen çipler var bu çipler doğumdan ölüme kadar insanın hafızasını,gördüklerini ...
    Devamını oku
    cybilla
    cybilla

    36 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    1 Ekim 2008 tarihinde eklendi
    konusu biraz azınlık raporunu hatırlatsa da ilginç ve düsündürücü olması dikkatinizi dağıtmıyor.öldükten sonra yaptıklarınızın baskaları tarafından seyredilmesi gercekten çok iyi düsünülmüs. kurgusu ise zayıftı.ve robin williams için ne desem eksik birseyler bırakırım.bence seyredin.iyi seyirler.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 1995
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 1995, En iyi film: Aksiyon, {Genre} türündeki en iyi filmler : 1995.

    Yorumlar

    Back to Top