dhgercekleri
10 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Filmi sonuna kadar izlememin tek sebebi Almanın tepkisini merak ettiğim içindi.Durağan tempolu iki erkeğin birbirini sevmesi !!!! üzerine kurulu bu filmde nerde bir aşk hikayesi var ben göremedim.
Alma için üzüldüm ama bu filmi izleyerek harcadığım 2 saatime daha çok üzüldüm.
Hayatımda izlediğim en saçma filmlerden biriydi böyle bir şey olamaz ya iki gayın arasındaki şeyleri izliyoruz neyse ki filmi biraz izledikten sora kapattım ilerki sahneleri görmedim bazıları yazmış aşkı görüyorsunuz falan bi kere bu insan doğasına aykırı kesinlikle tavsiye etmiyorum hatta izlenmemesi gereken filmler sıralamasında 1. sırada olmalı..
bu film benim ıcın hersey yasadıgım sürece aklımdan cıkmayacak bır fılm ben bır escınselım ulkemızde nasıl zorluklarla karsılastıgımızı bılıyorsunuz ben bırını sevdım en yakınn arkadasımı o kuzem mınaya asıktı ayrılmaları ıcın elımden gelenı yaptım fılde oldugu gıbı karsılık alamadım masum hosgeldın gule gule öpucuklerınden baska aklımdan cıkmayan o yuz ve gulusun yanında kar kalan sadece bu söleyemedım her yaz görusuyoruz kızlarla yasadıgı ılıskılerı anlatıp beni delirtiyo bılmıyokı onu her an her sanıye dusundugumu bu fılmı onunla bırlıkte ızlemekıstedım amakızmet olmadı sureklı baska ızlerı cıktı.onun kızlarla oldugunu bılmem onların yanında oldugunu bılmem benım cıın baslı basına bır ölum.fılde cesaret var ama bende o yok.elını belıme dolayamadım sarılamadım kana kana.hemen hemen ıkı gunde bır ızlıorum fılmı ve her aksam aglıyorum ölmek ıstıyorum ama yapamıyorm sevmek kadar güzel bısıy yok özelllıkle böle ımkansızsa bu fılme hayatımın fılmı dıyorum bırını ancak bukadar anlatır bır fılm umarım herkes askını kana kana yasar.bızım böle bır sansımız yok kullerımı savurmak ıstıyorum yada brokeback te yasamak
Size gerçek bir hikayeyi anlatmak istiyorum.Çok samimi olduğum bir arkadaşım vardı.Uzun süreli bir birliktelik yaşıyordu.Bir gün bunları tanıyan başka bir arkadaşları ,sevgilisinin arkadaşımı aldattığını söyledi.Arkadaşımda sevgilisine bunu sorduğunda aralarında tartışma çıktı.O gün sevgilisi dışarı çıktı.Akşam sevgilisinin trafik kazasında ölüm haberi geldi.Kaza da üzerindeki kana bulanmış gömleği arkadaşıma verildi.Aradan biraz zaman geçti ve bu film vizyonda iken konusunun ne olduğunu bilmeden izlemeye gittik.Film bittiğinde arkadaşım krize girdi ve soluğu hastanede aldık, sakinleştirici verdiler.Günlerce kendine gelemedi.Şimdi değer yargılarınız yada ön yargılarınız nedir, hiç umurumda değildir.Çünkü insanların nasıl ve ne durumda bir hayat içinde yaşadıklarını kimse bilemez.Bu filmin konusu kadar benzer hayatlar olur ki, izleyenlerin az çok kendilerine çıkartacakları bir paye yada dersi vardır.Hoş, eleştirmek bile çıkartılan derstir bence...Ha bu arada arkadaşım sevgilisinin o kana bulanmış gömleğini halen saklar............................
Günlerdir kurtulamadım etkisinden.Toplum tarafından normal olarak adlandırılan ilişkilerde bile böyle bir bağ yok.Bu mudur anormallik, bu mudur marginallik?Şu ana kadar 4 defa izledim sinemada.Daha da izleyeceğim.Filmle ilgili olumusuz birşey söylemem mümkün değil.Ama izleyiciler için söyleyebilirim. Bir çoğu bu filmi izleme olgunluğunda değildi.İki erkeği belirli sekanslarda gördüklerinde gülüşmeleri (komik olan neyse) daha çok yolumuz olduğunu gösteriyor. Bu yorumlara bakarak karar verecek olanlar:Mutlaka izleyin...Ölümsiz bir aşk nasıl oluyormuş görün...
aşk filimi değil diyenlere katılıyorum. benim bu filimden anladağım iki eşcinselin yaptıkları bi kaç kaçıklığın saçma sapan bir şekilde sürdürmeleri. ve bu adamlar. işsiz güçsüz bütün boş gezen insanlar değil. ne güze karıları çoçukları var ve buna rağmen saçma sapana işleri sürdürmeye devam etmemek gerektiğini ve bazen anlık yapılan yanlışların devam ettrilmemesi gerektiğini anlatıyor...
evet çok güzel bir filmdi. içinde barındırdığı güçlü duyguyu filmin sonuna kadar çok iyi anlatıyor. ama sonunda ağlamak ya da nebileyim ağlamamak için kendini tutmak olayları nereden çıktı anlamış değilim. Çünkü insanın içini iyice burkacak bir son bile değildi
bir başka olaysa. Bu film için müthiş bir aşk diyenler bence aşkı hiçtatmamış kişiler. çünkü net birşekilde belli, bir insan cinsel bir arzu içinde diğeride onun üzerine saldırması ile bunu yıllarca devam ettirmeleri.. hatta bir erkeğe cinsel arzu besleyen insan daha ilk reddedilişinde soluğu meksikada alıyor..
ben asla böyle bişeyi desteklemediğim halde film olarak bakarsak olaya sadece çok güzel bir dram ve bu inançtaki insanlara duygusal gelebilecek bir yapım. 8/10
Kaplan ve Ejderha filmini çok sevdiğim Ang Lee harika bir filme imza atmış.Oyunculukları,muhteşem doğa manzaraları ve enfes müziklerle bezeli dramda iki erkeğin 20 yıla varan aşkının sarsıcı,etkiliyeci ve hüzünlü hikayesini sinema sanatını sonuna dek hissederek izliyoruz.Filmi izlerken akademiye çok kızdım.Film ödülünü eşcinsel filmi diyerek vermediler.Harikulade görüntü çalışmasını pas geçip geyşa filmine verdiler.Yönetmen,müzik ve senaryo ödülü ile yetinen bu başyapıt diğer filmlerin aksine 50 yı sonra bir klasik olarak anılacaktır.
Sabırsızlıkla ve merakla beklediğim bir filmdi senaryo yönetmen ve oyuncular oldukça dikkat çekici fakat bu filmle birlikte birşeyi öğrenmiş oldum ne olursa olsun bir filme çok güzel olduğuna dair bir beklentiyle gidilmemeli, bence bu konu çok daha güzel hale gelebilirdi ve arkadaşlar film gerçekten vasat ortada bildiğiniz bir aşk var ama yansıtılamıyor yani eşlerinden kaçıp buluşuyorlar 2-3 dialog aşkı yaşadıklarını bile hissedemiyorsunuz o kadar her seferinde böyle çok manasız bir hal alıyor.Bir veya iki sahnede etkilenebilirsiniz ama filmde göreceğiniz doğa manzaraları dışında malesef pek etkileyici tarafı yok, en iyi film ödülünü alamayınca üzülmüştüm ama kesinlikle yerinde bir kararmış bu kadar oscar alması bile şaşırtıcı...
Büyülü bir film.İki adam birbirine aşık oluyor sizin boğazınız düğümleniyor.Sinemadan beklenen hemen herşeyi veren ve çaktırmadan geniş çoğunluğu büyüleyebilen bir film.Ang Lee'ye çok güvenirim adamda derin bir bakış açısı var.Ve bakıpta gördüğü tüm manzarayı bize göstermekte çok başarılı.Oyunculuklar size batmıyor.Çok büyük performanslar değil belki ama iyi olduğu tartışılmaz.Filmin mihenk taşı olan Ennis'le beraber gözleriniz dolabiliyorsa film görevini başarı ile tamamlamıştır.Başarılı bir film
Filmi az önce dvd olarak evimde izledim, fakat aşağıdaki arkadaşlarıın yorumlarına katılıyorum, aşktan çok cinsellik ön planda idi. Filmin kopuk kopuk ilerlemesi büyük bir eksi, bu arada uzun süredir görmediğim kovboyları hiç bu halde görmemiştim :) bekaret sorununu aşamayan bir ülkede böyle bir film ne kadar tutar bilemem.(6/10)
filmin konusu güzel ve cidden sürükleyici bir film ama ben konusundan öte oyunculukların muhteşem olduğunu düşünüyorum.çünkü ben bu filmi annemle izledim ve annemjake gyllenhaal ve heath ledger in oynadığı her filmde bunlar gay çocuklardan b,iri değil mi diyor. yani gerçekten oyunculuklar çok inandırıcı (özellikle casanova da çok farklı bir rol sergilemiş olması da bu tezimi doğruluyor bence)
Yönetmen güzel iş çıkarmış. Oscar ödüllerini kesin toplayacak bir film. Yılların çabuk geçmesi vs. bunlar beni asla sıkmadı. Aşk'ta yeterliydi. 8/10. Ang Lee'i kutluyorum.
Sevgili exclamation, ben de evliliklerinin toplumsal baskı yüzünden gerçekleştiğine karar verdim düşününce. Özellikle de Ennis'in çevresinden bu kadar çekinmesi ve toplumdan kabul görme çabasını görünce. Hayatına eşinden sonra tekrar bir kadının girmesine izin vermesi de bu yüzdendi belki de. Kendini bulmaya, "normal" olmaya çalışması. Bu yüzden aldatma gibi değil sanki.. Ya da biz öyle görmek istiyoruz :) Son buluşmalarında Jack'e yalvarışı ne kadar etkileyiciydi; "Senin yüzünden bu haldeyim... Bırak, 'kendim' olayım!" Ve bir yandan da eşi için duyduğu sonsuz suçluluk duygusu.. Jack'e Alma için laf ettirmeyip, "Onun bir suçu yok" demesi.. Aslında Ennis'in trajedisi daha büyüktü belki de.. Düşündükçe ne kadar ayrıntıyı hatırlıyor insan film hakkında, yani bu kadar laf ettiysek ve hala da tartışabiliyorsak, gerçekten iyi bir film izlemişiz, ikinci kez izlesem eminim daha bir sürü şey dikkatimi çeker.. Yani Crash'i izlemediğim için Oscar yorumunu yapamıyorum ama Brokeback'in Oscar için hiç eksiği yok bana göre.. İzlenmemesi kayıp olacak bir film çünkü.. Bu arada filmin başında sıkılanları okudukça aklıma geliyor, ben de hiç bir yerinde sıkılmadım filmin, olaylar gayet çabuk ve doğal gelişti bence.. Yalnız sinemada kesilen yerler varsa gerçekten üzülürüm arkadaşlar, en iyisi DVDsini almak galiba..
Arkadaşlar bana gerçekten söyleyecek bişey bırakmamışsınız özellikle tamamen okuduğum son 5 arkadaş o kadar güzel anlatmış ki filmi ki gerçekten hepsine %100 katılmamak imkansız gerçekten bence bu film tam bir baş yapıt ben derim ki bu film i hala izlemeyen arkadaşlar varsa kesinlikle kaçırmasınlar ayrıca şunuda belirtmek bu filmi izleyeli 1 haftadan fazla oldu ama ancak şimdi filmin ihtişamına en yakın cümleleri seçebileceğimi düşündüm ve bu benim yaptığım en uzun yorumdur aynen idolüm ang lee'nin dediği gibi bu filmde anlatılmak istenen tek şey aşktır eğer içinizde biraz duygusallık varsa filmi izlerken kesinlikle gözleriniz dolar filmi izlerken ön yargınızı bir kenara bırakınız. Yorumuma vakit ayıp okuma lutfunda bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum