shrew90
26 Mart 2006 tarihinde eklendi
filmde 18 yaş sınırı olduu için sıradaki birine aldırmak zorunda kaldım. buda 18 yaş sınırlamasınn pek bi yararının olmadığını gösteriyo.açıkçası bence filmin bi mesajı vardı.20 yıl boyunca ilişkilerini sürdürmeleri gerçekten birbirlerine aşık olduklarını gösteriyor ki şimdiki geylerin özenti olduklarını anlatan bi film!bu arada jake gylennhall un performansından çok etkilendim bence heath ledgerdan daha ii oynamış!ben izleyin derim çnkü verilmek istenilen mesaj çok anlamlı özellikle şu anda moda olmuş geylik için!!!
bence çok iyi bir senaryo ve hikayeye sahip tabi revizyonist de bir yanı var eşcinsel kovboy meselesi ama çok dokunaklı bir aşk hikayesine sahip film çekimlerden mekan seçimi de çok iyi kısaca gayet güzel bir fim......
Ang Lee çok iyi bir yönetmendi. Buz Fırtınası harika bir filmdi mesela.
Brobeback Dağı ise sinema yapmayı güzel doğa ve insan manzarası göstermeye indirgemiş bir film. karakterle tamamen basit çizildiği gibi hikaye de pek inandırıcı olamıyor. Bence bol oscar alacak elbette; çünkü tamamen görselliğe dayalı ve eşcinseller için bir manada bir zirve haline gelmiş. Öyle ki filmdeki gömlekler inanılmaz fiyatlara alıcı bulurken eşcinseller brokeback dağı diye bir yerin gerçekten varolduğunu sanıyorlarmış.
Herkes gerçeğin ve hakikatin peşinde olmak zorunda değil. Ang Lee çokduygusal bir film yapmış tabii ama gerçek değil. Çok inc ince süslenmiş ayarlanmış bir film bu. Nasıl demeli? Müşterisini çok çok iyi bilen ve ona göre kendini konuşlandırmış cin gibi çok zeki bir film.
Dün emekte izledik , film genel anlamda gerçekten kaliteli gerçekçi ve etkileyiciydi ama çoğu kişinin vurguladığı gibi senaryo sanki biraz eksik gibiydi.. aslında daha muhteşem bi filmde ortaya çıkabilirdi ama 2 boşrol oyuncusuda rolünün hakkını verdi..biz 4 arkadaş seyrettik ve hepimiz beğendik 9/10
filmi çok beğendim ama ülkemizde pek hasılat yapacağını sanmam.ayrıca en iyi film dalında ödülü bence hakediyordu ama akademi üyeleri sanırım muhafazakar davranmışlar ve eğer diğer üç ödülü alacağını anlamışlarsa "en iyi film ödülünü de vermeyelim artık bu kadar da muhafazakarlığımızdan ödün veremeyiz" demişlerdir.gerçi crash da güzel ama kesinlikle brokeback dağı hakediyordu en iyi film ödülünü.ang lee yi kutlamak isterdim böyle bir yapıma imza attığı için.kesinlikle herkesin görmesi gereken bir film.
Film güzeldi,iki insanın biribirine bu kadar tutkuyla bağlanmaları, bu kadar anlatılır yani! Eşcinsellik doğru değil,ama doğru olan ne ki? Sinema adına iyi bir yapım bence...
tabii ki yine bir Ang Lee eseri demekten geçiyor yol.filmin önce dvdsini seyrettim sonra sinemada seyrettim ve dvd'de 7.sahnede durdurup tekrar tekrar seyrettim,bi öpüşmeyi bu kadar tutkul kıldığına inanamadım Ang Lee'nin ve sonunda takdier ettim.bi dergide röportajını görünce iyice etkilendim,"sizden çok bi kadınla erkek arasında olabilecek tutkudan daha fazlasını istiyorum,bunu gösterin" demiş Lee ve sonuç basit: nerdeyse jake'in burnu kırılıyormuş.geçrekten ele gelir dozda tutku ve aşk var burda.film inanılmaz güsel,keşke en iyi film oscarını da alabilseydi.
romantik bir filmde olması gereken herşey var, mutluluk ihanet aşk romantizm huzur nefret ama bir fark var diğer filmlerden bu sefere kahramanlarımız homosexuel ben kız arkadaşımla gittim ama pişman değilim :) (Seni Çok Özledim Ezgim) bence izlenebilir
kovboyların hayatına yeni bir boyut getirmiş film.yer yer dram dozu artan yönetmeni ve oyunculuklarıylada adından sözettiren kayda değer bir sinema örneği...
bence harika bir filim.izlerken dona kaldım.dışarıdaki insanlar genel olarak '2 geyin filminden ne olurki' diyorlar ama bence film 2 geyin hayatını değil süper bir aşk hikayesini anlatıyor.benim tavsiyem bu filmi herkes izlesin
filmi izledikten sonra bir oh cektim iyiki de oscar ödülünü crash almıs diye cünkü ben filmin oscar ödülünü haketmedigini düsünüyorum.filme gelince bana göre ne cok abartılacak kadar iyi ne de kötü. ama konusu geregi bu kadar ilgi topladıgını dusunuyorum.escinsellik hic boyle anlatılmadı belkide.oyuncularda normaldi sadece heath ledger in sevgilisi rolundeki kadin (ismini hatirlayamadim) aralarındaki en iyisiydi.yalnızca beni nedense etkileyemedi bu film ama bunun escinsellikle bir ilgisi yok gercekten.sonuc olarak yer yer sıkıcı yer yer sasırtıcı yer yer de duygusal bir filmdi fakat genel olarak ben tatmin olmadim