Brokeback Dağı
3,4

korkakkalp
korkakkalp

17 Ocak 2011 tarihinde eklendi
yok hocam yok. ben bu kadar sinemasever değilim. bu temada al pacinoyu izledim sean penni izledim. ama bu filmdeki kadar rahatsızlık duymadım doğrusu. yani haddinden fazla cesur. yani evli iki erkeğin karıları varken giriştikleri eşcinsel ilişki. yani film boyu süren biseksüellik.bunlar bana fazla geldi. yani brokeback dağının manzaraları koyun sürülerinin muhteşem kalabalığı bir kovboyun- bizim kültürümüzce bir çobanın- mücaadelesi kayda değer. hatta böyle bir konu var çok orjinal bile demiştim başında. ama sonrası kesinlikle hayal kırıklığı. yani tamam bunun işlenmesinin arkasındayım. ledgerin canlandırdığı karakterin geçirdiği yalnız hayat sonunda bir erkeğin şefkatine sığınması, diğer karakterin kendini toplumdan farklı gördügü için böylesi bir tercihe yönelmesi, yani eşcinselliğin temelinndeki etkenlere eğilmesi,iki yalnız erkeğin vücutvücuda kalması, soğuğa direnmek için seksin yegane yöntem oluşunun -hatta osmanlıda da sırf bunun için kışın erkek sıcak tutar oğlanla yat gibi erkeklere dair eşcinsel seks tavsiyeleri vardır- işlenmesi falan takdire değer. hatta bir cesur türk yönetmen de çıkıp osmanlıdaki biseksüelleri yeni çerileri hamam oğlanlarını falan işlemeli. ama iki erkeğin tutkulu aşkları, sırf seks için ailelerine yalanlar söyleyerek bir araya gelmeleri. ve bunun yaklaşık yirmi sene sürmesi, sürekli seks yaşantılarını vurgulamak için hem kadınalrla hem de birbirleriyel yattıklarının gösterilmesi falan bana abartılı geldi. on üzerinden altı veririm dahası çalışmaz. şaheser falan değil. derin değil bir kere. sığ. pisikoloik boyutu yavan.
tugce-deveci
tugce-deveci

20 Nisan 2006 tarihinde eklendi
yeni izleyebildim ve eve gelince ilk işim müziklerini indirmek oldu sürekli the wings i dinliyorum ve sahneleri hatırlayıp ağlıyorum. bu kadar etkileneceğimi hiç düşünmemiştim bu aşk hikayesi iliklerime işledi özellikle ennis del mar ın kendi gömleğini bulduğu ve sarıldığı sahne ve tabiki final sözleri. herşey harikaydı.
isikol
isikol

19 Mart 2006 tarihinde eklendi
herkesin birşekilde negatif tepkilerle yaklaştıgı eşcinsellik kavramı bence bu filmde çok güzel işlenmiş.karakterler kendileri de bu özelliklerini kabul etmese de birbirlerine duydukları aşkı güzel yansıtmışlar ve beni inandırdılar dogrusu.orda da halkın tutucu bir şekilde baktıgı eşcinsellik,onların da hayatlarını istedikleri gibi yaşamalarını engelliyor ve filmi izlerken bu düşünceden nefret ediyorsunuz.kartpostal gibi manzaraların,eşsiz bir doganın da görüntülenmesi filme daha da bir güzellik katıyor.oyuncular da gayet başarılı.bence oscara aday olmayı gerçekten haketmiş.ben sevdim..tavsiye de ederim:)
akgulberna
akgulberna

13 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Arkadaşlar neden bu kadar tek yönlü düşünüyorsunuz.bu filmin ele alabileceğiniz pek çok yönü var ve aşk bunlardan en az dikkat çekici olanı.Bu insanlar yani kovboylarımız bu aşkı öncelikle amerikanın en geri kalmış yerlerinden birinde yaşamak zorundalar.yani aslında toplumsal olarak bakıldığında,düşünsenizde yaşadığımız hayattada cinsel kimliğini saklayarak yaşamak zorunda olan ama dışarıdan sanki normal bir aile hayatı sürüyor gibi görünen o kadar çok mutsuz kadın ve erkek varki.Bence Ang LEE en ufak bir hatada berbat edilebilecek bir filmden harika bir iş çıkarmış ve bnunun hakını vermek gerek.
cage21
cage21

21 Kasım 2008 tarihinde eklendi
yav bu iki oğlan nerdeyse beni ağlatacaktı
raeff
raeff

7 Haziran 2007 tarihinde eklendi
sanirim bu filmden hoslanmayanlari rahatsiz eden sey yasanan ilikinin normallestirilmesi. insanlarin kafasindaki escinsel kaliplarini yikmasi. ezberleri bozmak icin de yönetmen kasitli olarak ''erkek'' bilinen kovboylari secmis.
kahramanlarin gay degil aslinda biseksüel olmalari da insanlari rahatsiz etmis anlasilan. insanlar escinsellerin seks pesinde kosan arsizlar oldugunu düsündüklerinden asik olabileceklerine de ihtimal vermiyorlar.
film kesinlikle cok cok iyi. müziklerse az rastlanilir cinsten. heat ledger ise tek kelimeyle döktürmüs.
dawsonjoey
dawsonjoey

4 Mart 2006 tarihinde eklendi
Filmi çok begendim gösterime girip girmeyeceğinden emin olamadığım için DVD sini aldım. Bence aday olduğu tüm dallarda Oscarları toplamalı. Özelliklede Jake Gyllenhaal performanı tek kelime ile müthişti. En iyi Yardımcı Erkek oyuncu dalınfa tek Favorim.
cacktuss
cacktuss

2 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
her ne kadar bizim icin normal gelmese de o ikisinin aşkı duygusal geliyor böyle etkilendim ben.. güzel bence.
oztunc-ergin
oztunc-ergin

27 Mart 2006 tarihinde eklendi
2005 yılının en sansasyonlu filmiydi. türkiyede gösterime girecek mi diye merak ederken 3 oscar ve altın küre alması buna biraz etkili oldu sanıyorum.Ama film bende hayal kırıklığı yarattı bence crash in osacarı alması çok süpriz olmamış... flimin konusu ilginiç ve alışıla gelmiş olmayabilir (ki aslında alışılmamış olması saçama günümüzde) ama o kadar gereksiz uzatılmış ki film insanı belli bir zamandan sonra sıkıyor orta da bir aşk hikayesi var ama olay dönüp dolaşıp aynı yere geliyor sonun ne olacağını merak ettirmiyor ettirmediği gibi final birden kesilip atılıyor.... bir filmin konusun kötü olması oyunculuk performanslarını etkilemiyor (nitekim charlize theron vasat bir flimden iyi performansla oscarı kucaklamıştı) heath ledger(ennis) ve karısını oynayan michelle williams (alma) gayet iyi performansla flimi seyredir kılıyor. herkese iyi seyirler
nemo90
nemo90

19 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Seyretiğim en muhteşem filmlerden biri..Yönetmeni tebrik etmek lazım.normalde eşcinsel senaryolarda yönetmenler çelişkili davranır,ama o kabul etmiş.bende bi gay im ve beni çok etkiledi herşey samimi mutlaka izleyin
ufukbolatt
ufukbolatt

9 Ekim 2006 tarihinde eklendi
güzel bence! Tabiki herkesin beğenmesi beklenemez! Çünkü bazı insanların akılları onlara öğretildiği gibi çalışır! İzlenmeye değer ve düşündürücü bir film! Çıkarabileceğimiz çok ders var! Eleştirilerden bile ;)
redlake
redlake

4 Nisan 2007 tarihinde eklendi
film aşk'ı işlemiyor sadece... en önemlisi toplumda yaşanan iki yüzlülüğe de ayna tutan bir film. yani hayat bir sahne ise bizlerde oyuncularız.oyuncular sahnede rollerini yapar ve kulisde gerçek kimliklerine bürünürler.işte bu film toplumda kulisde yaşananlara ayna tutan bir film.ve ödülü kesinlikle hakediyor.
orochi-tr
orochi-tr

8 Mart 2006 tarihinde eklendi
bence film çok güzeldi ama tabi biraz eksiklikleri var. mesela jake in neden öldürüldüğü niçin öldürüldü ben anlamadım...
filmdeki duygusallık gerçekten insanı etkiliyor
yusufkasap
yusufkasap

24 Mart 2006 tarihinde eklendi
oskar töreninde filme haksızlık edildiğini düşünüyorum en iyi film oskarı ang lee'nin olmalıydı. başta bütün göstergeler bu filmi gösteriyordu ancak zannediyorum filmin eşcinselliği meşru zemin ve duygusal bir boyuta oturtması, eşcinselliği bir psikolojik sorun olmaktan çıkarıp normal insanların da eşcinsel duygular yaşabileceğini göstermesi ve bu duruma ahlak savunucuları ve homofobik kesim tarfından tepki duyulması belirleyici oldu. jürinin göze alamadığı bir şeyler olduğunu düşünüyorum. ne de olsa yahudi lobisi holywood'da çok etkili. diğer araftan filmin kendisi oldukça gerçekçi bir şekilde güzel ve kült bir aşk hikayesini sinema sanatının en güzel örneklerinden biri haline getirdiği şüpe götürmez. oyuncuların performansı filme hikayeye ve yönetmene yakışır bir tarzda. çok uyumlu bir yapıya sahip. insanı derinden etkileyen yaşamın anlamına kadar bir çok yönde düşünmesini sağlayan, konuya çok uzak insanları bile etkileyebilecek duygularını harekete geçirebilecek akılda kalıcı ve hakikaten konusuyla çarpıcı bir film. böyle güzel yapıtların önyargıların ötesinde insanca değerlenirilmesi arzu ediyorum
kazanova723
kazanova723

27 Mart 2006 tarihinde eklendi
filmi vizyona gireli 2 oldu ama izmirde sinema ağzına kadar doluydu. filme gelince çok hoşuma gitti beğendim hatta ağlamamak için kendimi zor tuttum.hoşuma gitmeyen tek yönü cinmsellik çok ön planda geri kalan özellikle müzik mükemmel