esinesinesin
12 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Bu tür filmlere puan veremiyorum. Çünkü kötü desem değil, iyi mi hayır hiç değil. Kötü bir hadise çok güzel anlatılmış, sinema adına bir başarı, fakat değer yargılarınız iflas etmemişse, konuya ılımlı bakmanız mümkün değil. İki adamın birbirine aşkı. Boşverin izlemeyin, bir sürü film var izlemeye değer. Ödüller bazen sansasyonel olaylara verilir.
gerçekten çok güsel bi film..oyunculuk ynetmen we müzikler harika..konu da güzeldi..sonunda aglamamk için kendinizi zor tutuosunuz..2 erkeğin aşkını anlatıo..olamaz demeyin.bu filmi izlemedn önce buna karar wermeyin..keşke herkes bunu anlayabilse.. sadece gay filmi deil dostluğun arkadaşlığın birbirine muhtaçlığın sewginin we en önemlisi 2 kişinin birbirini anlamasını çok ii gösteren bi film.. kesinlikle izleyin diyorum we şiddetle tawsiye ediyorum!!!!!
aşk filimi değil diyenlere katılıyorum. benim bu filimden anladağım iki eşcinselin yaptıkları bi kaç kaçıklığın saçma sapan bir şekilde sürdürmeleri. ve bu adamlar. işsiz güçsüz bütün boş gezen insanlar değil. ne güze karıları çoçukları var ve buna rağmen saçma sapana işleri sürdürmeye devam etmemek gerektiğini ve bazen anlık yapılan yanlışların devam ettrilmemesi gerektiğini anlatıyor...
güzel bi filmdi ve gerçekten sanatsal açıdan da çok değerli yapım olduğu muhakkak tabi geçen dvdicide dvd alırkan insan filmi ibne kowboylar varmı diye istiyorlardı :) işin şakası tabi bu da güzel bi yapım gerçekten
ennis del mar ve jack twist in yirmi yıla yayılan aşk öyküsünün anlatıldığı film annie proulx un kısa bir hikayesinden uyarlanmıştı. gösterime girdiği yıl hakkında türlü türlü yorumlar yapılan film olumlu eleştiriler aldığı kadar aptalca yorumlara da maruz kalmıştı. ama tabi bunların hiçbiri filmin bir başyapıt olduğu gerçeğini değiştirmez. ang lee iki erkek arasındaki aşkı olabildiğince saf anlatmak yerine tercihini dramatik anlatımdan yana kullanınca ortaya son derece hüzünlü bir hikaye çıkıyordu. jake gyllenhaal her zamanki gibi rolünün hakkını vermişti ama ennis del mar rolünde heath ledger(28) öyle bir oyunculuk sergiliyordu ki etkilenmemek elde değil. kuşkusuz daha nice harika performanslar verebilecek yetenekteki genç oyuncunun artık hayatta olmaması da ayrı bir üzüntü kaynağı. gustavo santaolalla nın solo gitar ağırlıklı dokunaklı müzikleri de filmin hüzünlü atmosferine katkıda bulunuyordu. görüntü çalışmasından müziklerine, oyunculuklarından yönetimine dört dörtlük olan film ang lee nin filmografisine de aşılamayacak bir çıta olarak yerleşiyordu. son olarak filmin 2006 oscarlarında büyük ödülü amerikanın günah çıkardığı, adını burda anmaya değer bile görmediğim o vasat filme kaptırdığını da belirteyim.
yok hocam yok. ben bu kadar sinemasever değilim. bu temada al pacinoyu izledim sean penni izledim. ama bu filmdeki kadar rahatsızlık duymadım doğrusu. yani haddinden fazla cesur. yani evli iki erkeğin karıları varken giriştikleri eşcinsel ilişki. yani film boyu süren biseksüellik.bunlar bana fazla geldi. yani brokeback dağının manzaraları koyun sürülerinin muhteşem kalabalığı bir kovboyun- bizim kültürümüzce bir çobanın- mücaadelesi kayda değer. hatta böyle bir konu var çok orjinal bile demiştim başında. ama sonrası kesinlikle hayal kırıklığı. yani tamam bunun işlenmesinin arkasındayım. ledgerin canlandırdığı karakterin geçirdiği yalnız hayat sonunda bir erkeğin şefkatine sığınması, diğer karakterin kendini toplumdan farklı gördügü için böylesi bir tercihe yönelmesi, yani eşcinselliğin temelinndeki etkenlere eğilmesi,iki yalnız erkeğin vücutvücuda kalması, soğuğa direnmek için seksin yegane yöntem oluşunun -hatta osmanlıda da sırf bunun için kışın erkek sıcak tutar oğlanla yat gibi erkeklere dair eşcinsel seks tavsiyeleri vardır- işlenmesi falan takdire değer. hatta bir cesur türk yönetmen de çıkıp osmanlıdaki biseksüelleri yeni çerileri hamam oğlanlarını falan işlemeli. ama iki erkeğin tutkulu aşkları, sırf seks için ailelerine yalanlar söyleyerek bir araya gelmeleri. ve bunun yaklaşık yirmi sene sürmesi, sürekli seks yaşantılarını vurgulamak için hem kadınalrla hem de birbirleriyel yattıklarının gösterilmesi falan bana abartılı geldi. on üzerinden altı veririm dahası çalışmaz. şaheser falan değil. derin değil bir kere. sığ. pisikoloik boyutu yavan.
Hayatımda izlediğim en saçma filmlerden biriydi böyle bir şey olamaz ya iki gayın arasındaki şeyleri izliyoruz neyse ki filmi biraz izledikten sora kapattım ilerki sahneleri görmedim bazıları yazmış aşkı görüyorsunuz falan bi kere bu insan doğasına aykırı kesinlikle tavsiye etmiyorum hatta izlenmemesi gereken filmler sıralamasında 1. sırada olmalı..
film gibi fim diyorum çünkü bu filmde anlatılan bir öykü,bir,konu,senaryo,oyunculuk yönetmenlik,mekan ve atmosfer yaratımı,kostümler,ışık,yani filmi film yapan bütün bu öğeler çok çok çok başarılı kullanılmış.anlatmak istediği aşkı ve vermek istediği mesajıda sonuna kadar veren ve hissettiren bir baş yapıt
filmi izlemeden önce yorumlara brz göz attım..çnk arkadaşımın filmle ilgili olarak yorumu;"erkekler için brz kötü" olmuştu..bende merakımdan öncelikle yorumları okudum..ve okurken aklıma boys don't cry filmi geldi..bikaç yıl önce oscar ödülünü alan bu filmin erkeklere yönelik versiyonu die düşündüm yorumları okurken..izlerkende fazla yanılmadığımı düşünüyorum..boys don't cry izlerken de bu filmi izlerkende çok düşündüm..acaba sı çok olan bi film oldu benim için..izlemeye değer mi, bence yorumsuz..izlenmese de kaybedilecek bişe olduunu sanmıorum..olyların çok hızlı akması da cabası... asla almanın yerinde olmak istemezdim,sanırım hiçbir bayan istemez..eşini penceredeen o şekilde görmek...düşünemiyorum bile.. ancak brokeback mountain ne kdr gzl biryermiş yaa...
herkesin birşekilde negatif tepkilerle yaklaştıgı eşcinsellik kavramı bence bu filmde çok güzel işlenmiş.karakterler kendileri de bu özelliklerini kabul etmese de birbirlerine duydukları aşkı güzel yansıtmışlar ve beni inandırdılar dogrusu.orda da halkın tutucu bir şekilde baktıgı eşcinsellik,onların da hayatlarını istedikleri gibi yaşamalarını engelliyor ve filmi izlerken bu düşünceden nefret ediyorsunuz.kartpostal gibi manzaraların,eşsiz bir doganın da görüntülenmesi filme daha da bir güzellik katıyor.oyuncular da gayet başarılı.bence oscara aday olmayı gerçekten haketmiş.ben sevdim..tavsiye de ederim:)
Arkadaşlar neden bu kadar tek yönlü düşünüyorsunuz.bu filmin ele alabileceğiniz pek çok yönü var ve aşk bunlardan en az dikkat çekici olanı.Bu insanlar yani kovboylarımız bu aşkı öncelikle amerikanın en geri kalmış yerlerinden birinde yaşamak zorundalar.yani aslında toplumsal olarak bakıldığında,düşünsenizde yaşadığımız hayattada cinsel kimliğini saklayarak yaşamak zorunda olan ama dışarıdan sanki normal bir aile hayatı sürüyor gibi görünen o kadar çok mutsuz kadın ve erkek varki.Bence Ang LEE en ufak bir hatada berbat edilebilecek bir filmden harika bir iş çıkarmış ve bnunun hakını vermek gerek.
hafta sonu izledim. çok doğru bir bakış açısı. geyler gerçekten de bu şekilde sadece gey oldukları için acı çekmekteler. gizli gizli yaşamaktalar aşklarını. sanki suçluymuş gibi. zaten yıllarca kimliklerini ne olduklarını bulmak için uğraşıyorlar. acıklı bir filmdi, ama oscar alacağını sanmam. ben tekrar izliyicem bir çeşit bağımlılık yapıyor.