adnoka
27 Ocak 2005 tarihinde eklendi
Film orta düzeyde. Kötü puan vermedim zaten (6/10). Ama birazda şu Halka filminin atmosferinden kurtulabilseydi bence daha güzel olabilirdi. Burada sadece lanet konusu işlenmiş. Halka filminde ise belirli bir tema işleniyor hiç olmazsa sürükleyici ve şaşırtıcı. Bu film tekdüze olmuş. Eğer devam filmi yapılırsa izlemem. Bence başka değişik konular bulunup mesela tadı damağımda hala ( TESTERE ) v.b.. izlettirilmeli.Herkese iyi seyirler...
filmi ancak izleyebildim,çok kötüü berbat vs.. yorumları bence abartı, o kadar da kötü bi film değildi.gerilimi yüksek tutmayı başarmışlar,filmi izlerken acayip kasıldım..müzik konusunda katılıyorum kötüydü ama ses efektleri iyiydi kadının çıkardığı sesler gerçekten de geriyordu izlerken (ya da duyarken:P)senaryo da pek iyi değildi arkadaşlara hak veriyorum. filmin devamı old. için final sonuçsuz kaldı umarım 2. daha iyi olur.
halka filminin aynısı herşeyiyle tam bir taklit ama gerçekten iyiymiş ki halka kadar korkuttu....çünkü korku filmleri ikinci kez izlendiğinde korkutmaz!
tamam bu film fazla başarılı olmayabilir ama adamlar karate filmi dışında da işler yapabiliyorlar.önümüzdee takashi miike gibi müthiş bir örnek varken...
Klise korku filmlerinden ayirmak icin kurguda uc bes degisiklik yapilmis.. atmosferi fena degil ama ben etkisinden kurtulamayacagim bir film bekledim.. olmadi.. son donem japon sinemasinda cocugun korku unsuru olarak kullanilmasi da bayginlik verdi o ayri mevzu.. cocuk sevemez olduk tirsiyoruz.
bildiğimiz japon korku filmlerinden biri daha çok abartmışlar o kadarda deil..tamam korkutuyo ama diğerleri gibi..yalnız kurgusunu çok iyi yapmışlar..teknik olarakta son derece başarılı..klişe milişe korku işte...başka ne tür birşeyden korkulurki..ya hayalet, ya azılı bir katil yada vampir...başka farklı bir şey diyen varsa gelsin bakalım...ha bide uzaylılar var tabii...bide japon korku filmleri hep aynı korkuların üstüne gidiyo..yinemi aynı şeyler demeyin...körü körüne filmlere gitmeyin....korku filmi die...eğer gerçekten korkmak bi sahneyi unumak istemiyosanız girin internete orda kafa kesenleri seyredin...film işte başka ne bekliyosanız anlamadıki
"Halka'dan çok iyi," dediler bi şey biliyorlardır diye güvendim ve yine hayal kırıklığına uğradım. Halkayla (ABD yapımı) kıyaslandığında Garez; oldukça pasif, kurgusu iyi oturtulmamış ve Japon film kültüründeki sıkıcı araları aşamamış bir film... Filmin gerçekten geren ve hoplatan bir iki sahnesi var. Korku filmi sevenler tabi ki kaçırmasın ama Halka'yla kıyas kabul etmez... Bi de adı niye Garez anlamadım...
n:bana biraz halkayı anımsattı diyebilirim.olayın içine herhangi bir şekilde giren herkes korku dolu anlara maruz kalıyor. (ancak; bu filmdeki ana karakter, Halka'nınki kadar şanslı olamıyor.) olayların kronolojik olarak izleyiciye sunulmuyor olması filmi komplike ve daha güzel kılmış. korkunun dozajını arttırmak istiyorsanız sinemada izlemenizi tavsiye ederim