bildiğimiz japon korku filmlerinden biri daha çok abartmışlar o kadarda deil..tamam korkutuyo ama diğerleri gibi..yalnız kurgusunu çok iyi yapmışlar..teknik olarakta son derece başarılı..klişe milişe korku işte...başka ne tür birşeyden korkulurki..ya hayalet, ya azılı bir katil yada vampir...başka farklı bir şey diyen varsa gelsin bakalım...ha bide uzaylılar var tabii...bide japon korku filmleri hep aynı korkuların üstüne gidiyo..yinemi aynı şeyler demeyin...körü körüne filmlere gitmeyin....korku filmi die...eğer gerçekten korkmak bi sahneyi unumak istemiyosanız girin internete orda kafa kesenleri seyredin...film işte başka ne bekliyosanız anlamadıki
Klise korku filmlerinden ayirmak icin kurguda uc bes degisiklik yapilmis.. atmosferi fena degil ama ben etkisinden kurtulamayacagim bir film bekledim.. olmadi.. son donem japon sinemasinda cocugun korku unsuru olarak kullanilmasi da bayginlik verdi o ayri mevzu.. cocuk sevemez olduk tirsiyoruz.
ilk sahnelerde gerçekten geriyor insanı ama sonra bu da yok oluyor.zaten sonlara doğru çekilmez bir hal alıyor film.bu türün hayranlarını tatmin etmeyebilir.
çoğu arkadaşa katılıyorum. film korkutmayı başaramıyor sadece bir kaç sahne de insan geriliyor.müzikleri ise baya ürkütücüydü diyebilirim. o beyaz suratı ruha benzetmeye çalışmışlar ama benzetememişler arkadaşın da dediği gibi o kadar makyaj vardıki palyaçoya dönmüş.halka garezden bence daha güzeldi ayrıca filimin sonu biraz kötü bitiyor filmde en çok ürktüğüm sahne ise hayaletin yokoyu öldürüşüydü bu arada halka 4 yolda
n:bana biraz halkayı anımsattı diyebilirim.olayın içine herhangi bir şekilde giren herkes korku dolu anlara maruz kalıyor. (ancak; bu filmdeki ana karakter, Halka'nınki kadar şanslı olamıyor.) olayların kronolojik olarak izleyiciye sunulmuyor olması filmi komplike ve daha güzel kılmış. korkunun dozajını arttırmak istiyorsanız sinemada izlemenizi tavsiye ederim
Vasatın az üzerinde buldum filmi.Sıradan bir konusu, sıradan oyuncuları ve sıradan bir anlatımı olsa da, vasatın üzerine bir miktar çıkabilmiş bence.Ancak, izlememek de çok şey kaybettirmez sanırım :)))
tamam bu film fazla başarılı olmayabilir ama adamlar karate filmi dışında da işler yapabiliyorlar.önümüzdee takashi miike gibi müthiş bir örnek varken...
Son zamanlarda büyük bir konu sıkıntısı çeken Amerikan sinema sektörü çareyi Uzakdoğu sinemasının özgün hikayelerinde buldu.Daha önceleri Halka'yı Amerikanlaştırma yoluna baş vuran Hollywood şimdi de Garez'i kendi sinemasına adepte etmiş.Garez japon kültürüne ve japon inancına dayalı olan Hollywood ve Güneykore ortak yapımı bir perili ev filmi.Zaman zaman bize Halka'yı anımsatan bu korku filmi şöyle bir bakıldığında aslında Halka'dan daha farklı bir konumda durduğu anlaşılıyor.Garez hem çok ürkütücü hem de izleyiciği cez edebilen bir etkiye sahip.Hatta ve hatta belki Halka'nın bayrağını elinden alabilecek kadar da başarılı.Başından sonuna kadar bitmek tükenmek bilmeyen bir atmosferede sahip olan Garez korku fanatiklerini epeyce memnun edebilecek bir yapım.(Henüz kesinleşmemiş gibi olan Garez için yapımcıların bir devam filmini de düşündüklerini çok geçmeden belirteyim.Anlayacağınız Garez 2 yolda...
Güzel bir korku filmiydi ama mükemmel diyemeyiz...Diğer iyi korku filmlerine nazaran gerilerde kalmış bir film...Ayrıca filmde niye bu kadar az korku unsuru kullanılmış anlamış değilim korkutun amacınız bu zaten...