ozzy-badd
24 Ocak 2010 tarihinde eklendi
pek beğendiğim söylenemez ama orjinal konular her zaman hoşuma gitmiştir..filmde fazla mantık aramak yanlış olur sanırım ama izlenebilir bir film...sonu ise ayrı bir hadise ve gerektiğinden fazla orjinal olmuş...dustin hoffman kısa görünmesine rağmen çok iyi bir oyunculuk sergilemiş ve ben de zaten onun için izlemiştim filmi...7 verdim ben ama izlenmesi gerekn iyi bir film fantastik bir hikaye...
Filmi izlemeden çok öncesinde kitabını okuduğumdan filmin seyrini sürekli erteledim durdum. Sebebi de kitapta hissetiğim zevki ve şaşkınlığı bulamayacağımdandı. Fakat filmi izlerken kitaptan adlığım zevki birebir buldum desem abartılı olmayacaktır.Fakat puanını görünce zevk-renk-kek meselesi diyorum. Ve BP duayenlerini anlayamıyorum bu punda bırakmanızın çok iştahlı bir izzahatının olması lazım.Ben Whishaw çok ama çok harika bir oyunculuk çıkartmış ve Dustin Hoffman her zamanki gibi. ve mutlaka ama mutlaka izleyin derim.10/10
ben kitabı okumadım ama filmi sinemada izledim ve tam anlamıyla büyülendim diyebilirim final bence harika olmuş bunu anlamayan arkadaşlar kesin bu filmi beğenmediler zaten orumlardan da anlaşılıyor bu film bence ileride kült niteliğine gelebilir demedi demeyin .
kitabını okumadım ama filmi çok beğendim tam bir görsel şölen. çok farklı bir atmosferi var filmin yönetmen ve görüntü yönetmeni ustaca çalışmış, oyunculuklarda harikaydı. o kadar gerçekçi olmuşki o kokuyu koklamak hissetmek istiyorsunuz. filmin finali biraz tuhaf geldi bana ama kitabında daha iyi anlatılmıştır herhalde kitabını da okumak lazım. bence son yıllarda yapılmış en iyi en ustaca filmlerden birisi mutlaka izleyin izleyene farklı hisler yaşatan bir film 8/10
filmin masalımsı fantastik tadı harikulade. dekor ve mekanlar çok başarılı. filmin sonunda tinto brassın caligulasını anımsatan sahneler olsada fazla rahatsızlık vermiyor. ama yinede evde anne babanızla izlemeyin utanırsınız. 8/10
yazarı tebrik etmek lazım çok değişik bir konuya sahip film olmuş.baş kahramanımızında çok değişik bir düşünce yapısı war.film biraz karanlık ve kasvetli çekilmesine rağmen bu kasvet sizi sıkmıyor.ama filmin sonunu pek başarılı bulmadığımı belirtmek isterim.sizlere iyi seyirler
120 dakika boyunca harika bir filmdi ama sonraki 20 dakikası için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.. Sonu gerçekten saçma olmuştu, hayal kırıklığına uğradım..
Ben romanı okumadım ama okuyan insnaların beğenmediği -ben de okumuş olsaydım ben de beğenmezdim : )-bir yapım,okumayanların ise benim gibi hayran kalacağına inandığım bi film olmuş.10/10
başı, sonu, kurgusu, oyunculuğu herşeyi dört dörtlük... kitabı da kendine esir edecek şekilde akıcıydı, filmi de öyle olmuş... kesinlikle tavsiye ediyorum. iyi seyirler.
Perfume: The Story of a Murderer (Koku: Bir Katilin Hikayesi) Patrick Süskindin kitabından sinemaya uyarlanmış bir film. Kitabı okumadığım için kitap & film diğer bir deyişle edebiyat & sinema kıyaslaması yapmam mümkün değil. Ancak tek başına filmle ilfili yorum yazacağım o yüzden...Yazılan tüm yorum ve eleştirlerden anladığım kadarıyla, kitabı okumamış olsam da, kitapta kokunun insan davranışları üzerindeki etkisi anlatılmakta. Bunu göz önünde bulundurarak diyebilirim ki filmin kitapla örtüştüğünü söylemk güç. Gerçekten de Jean-Baptiste Grenouillenin (Ben Whishaw) hareketlerini, örneğin cinayetlerini, koku üzerine işlediği anlaşılmıyor filmde. Jean-Baptiste daha çok bir çeşit sapık gibi anlatılıyor veya öyle görünüyor. Ayrıca filmin Jean-Baptiste Paristen ayrıldıktan sonraki kısmı bir hayli hızlı ilerliyor geri kalanına göre...Filmde oyunculuklara sanırım söylenecek bir söz olamaz. Genel olarak oyunculuk performansları gayet başarılı. Kitabı uyarlama konusunda bir hayli eleştirilmiş olsa da, yönetmen Tom Tykwer görsellik açısından gayet başarılı bence...Eğer ki kitabı okumadan filmi izleyenlerdenseniz (benim gibi), filmi muhtemelen beğeneceksiniz. ANcak kitabı okuduysanız, anladığım kadarıyla, filmde birtakım eksiklikler bulmanız olası...