Koku: Bir Katilin Hikayesi: en yeniler yorumlar - Sayfa 4
Koku: Bir Katilin Hikayesi
4,1
patron-US-
29 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Kitaba göre farklılık gösteren bir senaryosu var. Ama bu kitapta başka nasıl beyazperdeye aktarılabilirdi ki ? Harika bir film! En azından özgün konusuyla farklı bir bakış açısı veriyor.
sanatsal bir film bu kadar güzel çekilir insanının koku duygusunun nelere kadir olduğunu anlıyoruz yalnız baş sahnesiyle son sahnesinde uyuşmazlık olduğunu farkettinizmi?
seneler önce romanı yok satmıştı ve bende hala durur okudugum en ilginç hikayeydi ama filmini seyretmemiştim bugune kadar kotu uyarlamadır diye fakat şimdi seyredınce onyargımdan kurtuldum her romanın uyarlaması bir degılmiş bu kadar sanatsal bir gerilim romanını ancak bu kadar ii aktarılabilirdi filme..bence cok basarılı bir başyapıt mutlaka seyredılmesı gereken bir film..10/8
kızınızın katilini affetmek için size dünyaları verseler olmaz diosanız yanılıyosunuz bu filmi izleyin kokuyu hissedin ve bir katilin nasıl affedildiğini görün..baş yapıt derim ben ...
Bence bu film bu puanı hak etmiyor çok değişik alışagelinmşin de dışında olan bir film izlerken çok keyif alıyorsunuz herkeze tavsiye ederim onca senedir film izlerim arşivlerim vardır ama boyle bir film hiç bir yerde yoktur bence kaçırmayın derim tam arşivlik film.
romanını soluksuz okumus bırı olarak fılmını dort gozle bekledım ızledıgımde bırkez daha buyulendım.bence fılm cok kalıtelı son zamanların en ıyı fılmlerınden.fılm ızleyıcılerının atlamamsı gereken bır yapım.ıyı seyırler.
Öcelikle şunu söylemek istiyorum bu film çok kötü,izlemeye değmez vakit kaybı diyen arkadaşlarımız sinemadan anlamayan,günümüz moda türk sinemasını yakından takip eden insanlardır(Örn:Dünyayı kurtaran adamın oğlu,Emret komutanım vs. gibi film insanları) Bana göre koku filmi Avrupa sinemasının son yıllarda çıkarabildiği en büyük filmlerdendir.Tema,mekan,kostümler,müzik ve oyunculuk tartışılamaz bir aziz gerçektir.Filmin sonu konusunda söyleyebileceğim tek bunun gibi farklı başka bir son olmazdı... Film tek kelimeyle muhteşem...
kitabını okumadım ama filmi çok beğendim tam bir görsel şölen. çok farklı bir atmosferi var filmin yönetmen ve görüntü yönetmeni ustaca çalışmış, oyunculuklarda harikaydı. o kadar gerçekçi olmuşki o kokuyu koklamak hissetmek istiyorsunuz. filmin finali biraz tuhaf geldi bana ama kitabında daha iyi anlatılmıştır herhalde kitabını da okumak lazım. bence son yıllarda yapılmış en iyi en ustaca filmlerden birisi mutlaka izleyin izleyene farklı hisler yaşatan bir film 8/10
kesinlikle arkadaşlara katılıyorum.kitaptan uyarlama bir film olmasına karşın herşeyiyle dörtlük bir film.dönemin fransasını mükemmel yansıtmış filme.kostümler ve oyunculuklar da mükemmel.10/9
böyle bir filmin neden bu kadar az puan aldığına çok şaşırdım açıkçası, finali kötüleyenlere karşın böyle bir filme böyle bir final yakışırdı diyorum, her türlü içeriği kaldıracak boyutta süper bir yapım çünkü. müziklerde çok iyiydi. senaryoyu çok iyi yansıtmış. ne yapıp edip mutlaka izleyin arkadaşlar. hiç düşünmeden 10/10