Koku: Bir Katilin Hikayesi: en yeniler yorumlar - Sayfa 5
Koku: Bir Katilin Hikayesi
4,1
cengran
5 Ocak 2008 tarihinde eklendi
burdaki puanını gorunce bence değerinin çok altında puan almış.çok güzel konusu değişik mükemmel bi film.bence sinema severlerin izlediği filmlerin arasında mutlaka yerini alması gereken bir film...9/10
patrick süskind'in 1980'lerde yayımlanmış aynı adlı,dünya'nın en çok okunan romanının bir sinema uyarlaması.almanya,fransa ve ispanya ortak yapımı film,özgün hikayesiyle dikkat çekiyor.roman,birçok dile çevrildiğinde sinemanın tanrısı unvanına sahip,deli-dahi yönetmen stanley kubrick kitaba talip olmuş ancak bu romanın o yıllarda çekilmesinin mümkün olmadığını söylemişti.bugün bilgisayar teknolojisi sayesinde yapılan animasyonlarla kameranın iğne deliğinden bile geçebildiğini görüyoruz.bir kere koku: bir katilin hikayesi çok iyi çekilmiş bir film.zengin görselliğiyle hafızalara kazınıyor.son dönemlerin avrupa sinemasından çıkmış en başarılı filmlerden biri.ben whishaw'ın muhteşem oyunculuğu gerçekten görülmeye değer.usta oyuncu dustin hoffman ise,küçük rolüne rağmen çok iyi bir performans sergilemiş.koku finaliyle de izleyenleri cezbedecektir.etkileyici bir sinema şöleni ve başarılı bir edebiyat uyarlaması olan koku: bir katilin hikayesi mutlaka izlenmeli.sanat yönetmenliği ve kostümleri de çok başarılı doğrusu.
Bu zamana kadar bu filmden nasıl haberder değildim şaşıyorum. İlk başlarda tipik seri katil filmi izlenimi veriyor ama filmin sonuna doğru aslında işin bundan ibaret olmadığını anlıyorsunuz. Senaryo mükemmel.
Filme kalabalık bir arkadaş grubuyla birlikte gittim. Film boyunca hem arkadaşlarımın hem de tüm salonun, filmle dalga geçip, sürekli gülmelerine rağmen, filmden inanılmaz keyif aldım... Kitabını okumadım, umarım yakın zamanda okuyabilirim... Çocuğun tezgah arkasında doğduğu sahne gerçekten muhteşemdi... O yarı masum yarı psikopat tipli Jean-Baptiste Grenouille rolünü mükemmel oynayan, yarı masum yarı psikopat tipli Ben Whishaw'ı hayranlıkla izledim... Filmin kadınları arasında üst ligde olanların kızıl saçları da filmin mükemmelliğini perçinliyordu...
son bolumundeki bazi sahneler haric neredeyse tamamini begenerek izledigim ve izleyiciyi icine almaya calistigi kokunun buyulu dunyasina da buyuk bir zevkle daldigim guzel bir film.
güzel bir yapım olmuş ve bence izlenmesi gereken bir filmdir diye düşünüyorum. sonunda verlen mesaj iyi anlanabildiğinde keyfe keyif katan bir film diyebilirim.
film tam anlamıyla muhtesem elbette sadece filmlerde olacak sahnesi fazla ama konusu çok farklı oludugundan bunları gormezden geliyorsunuz zaten. tam arşivlik bir film özellikle turkce dublajlı olmamasına dikkat edin ingilizcesi daha guzel :) iyi seyirler
kokunun etkisinin geçtiği gibi filmin etkisi geçmeden buraya bişeyler yazayım dedim.2006 nın en iyi filmleri arasına girebilecek bir film.oscar ödüllerinde ne aşamadaydı bende bilmiyorum ama film hakikaten güzel yapılmış.Özellikle görüntü yönetmeni 10 üzerinden 10 alacak şekilde iş çıkarmış.Oyunculuklar biraz filmin gerisinde kalmış ama vasat değil.hatta iyi bile denilebilir.Filmin ilk sahnesinden son sahnesine gelene kadar sanki koku etkisindeymiş gibi uçup gidiyorsunuz.nerden nereye dedirtmiyor yani.Bu filmde hiç kimse kötü veya iyi değil.güzel kızlarda çok hakkaten.10 üzerinden 8.birde filmin sonlarında çok manyak bir sahne var yönetmeni kutlamak lazım.
Benim gibi sağdan soldan araştırıp,okuyup koku yeteneği müthiş olan elemanımızın aslında kendisinin bir kokusu olmadığına,diğer insanlar tarafıdan farkedilmek,sevilmek için cinayetler işleyip bir koku oluşturduğunu ve üzerinde kullanmayı amaçladığını vs vs bu bilgiler ışığından finalde filmde müthiş fakat yalın bir izleyici olarak bu bilgileri filmden özümsemek imkansız denecek derecede zor...Bu sebebten dolayıda filmin birçok kişiye saçma gelmesi çok doğal.10/8