Koku: Bir Katilin Hikayesi
4,1

cihat1976
cihat1976

19 Mart 2007 tarihinde eklendi
Son dönemin en etkileyici ve başarılı yapımlarından Koku filminin uyarlamasıyla Tom Tykwer'in zor bir işin altında alnının akıyla çıktığını söyleyebiliriz.18. yy Fransasını eksiksiz yansıtan filmde Jean Baphiste rolünü oynayan Ben Whishaw mükemmel oynamış.Adamımız olağanüstü yeteneğine rağmen zavallı biri.Sürekli dışlanmış ve farkedilmemiş birinin yeteneğini kullanarak kendini dünyaya kabul ettirme ve önemsenme ihtiyacının trajik hikayesi bu.
koraygulec
koraygulec

17 Mart 2007 tarihinde eklendi
süper !!!
desperate74
desperate74

16 Mart 2007 tarihinde eklendi
Film, film olarak gerçekten iyi. Böyle söyledim çünkü 'kitap çok iyiydi fakat film o kadar iyi değil' diye birçok eleştiri duydum. Evet ben de okudum. Kitap çok çok iyi ama filme iyi değil demek de büyük haksızlık. Bir kere kitabı okuyanlar bilirler. Kitap anlatım diliyle yazılmış. Dolayısıyla böyle bir kitabı senaryolaştırmak oldukça güç ve bence bunu çok iyi kotarmışlar. Kitabı okumamış olsaydım da filmi beğenirdim. Filmin anlatımı, görüntü, mekanlar, duyguların tasviri oldukça tatmin ediciydi.
fatihalibeyoglu
fatihalibeyoglu

16 Mart 2007 tarihinde eklendi
HARİKA!!!! bir çoçuğun bile sonun saçmalık olarak nitelendirebileceği bir sonu nasıl olurda senarist düşünemez diye düşünenleredir lafım dikkat ettiyseniz baştaki idam sahnesiyle sondakinin bir alakası yok çünkü film böyle sonla daha efsanevik bitiyor ki efsanevik bitmesinin ilk ipucunu katilin ustasına sorduğu 'efsane nedir' sorusunda veriyor ve sorunun cevabını seyirci alıyor.filmde Fransız devriminin ne derece haklı olduğunu niteleyecek şekilde sahneler vardı .
saygılarımla...
tolstoyevski
tolstoyevski

14 Mart 2007 tarihinde eklendi
Yoksulluğun korkunç boyutlarda olduğu 18.yy Fransa'sında balık satarak geçimini sağlayan yoksul bir kadının oğlu olarak dünyaya gelir Grenouille.Onun için yaşam ve ölüm hayata gözlerini açtığı andan itibaren iç içe geçmiştir adeta.Annesi tarafından ölümüne terk edilen ama yasama tutunmaya çalısan bir bebek.Yasama yapılan tercihin ölüme götürdüğü bir başlangıç'Sonrasında sefil yetimhane yılları ve Grenouille'nin kokulara olan duyarlılığını keşfetmesi.Bu duyarlılık Grenouille'nin kişiliğinde bir arayışa dönüşüyor.Bir gün kokusundan inanılmaz etkilendiği genç bir kızın istemeden ölümüne neden oluyor ve bu suçluluk duygusuyla kokuları muhafaza etmenin arayışına düşüyor.Ona göre kokuyu muhafaza etmek, ölüme karşı yaşamı muhafaza etmekle özdeş'Ve en iyi kokuyu keşfetme arzusu da onun için mükemmeliyetçiliğe ulaşmakta bir köprü.O bu noktada fazlasıyla seçici.En güzel kadınların peşine düşüyor.13.kadını da öldürüp onun kokusunu da karışımına eklediğinde aradığı o mükemmel kokuyu bulmuştur artık.Öyle ki idamı istendiğinde bu kokunun bir damlasıyla küçük adamlıktan megalomaniye erişiyor.Koku yüzlerce insanı esrarengiz ve tinsel bir biçimde etkisine alarak tüm toplumsal değer yargılarının paramparça olduğu ve izleyiciye görsel bir şov olarak ulaşan o ’’toplu sevişme sahnesini’’ doğuruyor.Bir anda öfkeli kalabalık kendilerinden saflaşarak kokunun sürükleyici girdabında kayboluyor.Kendinden geçmiş bu insanların içinde Grenouille kendini keşfetmenin,artık bir kokuya sahip olmanın ve yaşamı kazanmanın gururunu yaşıyor. ??Kokunun resmedilmesi??noktasında Stanley Kubrick gibi büyük bir estetik yaratıcısının dahi cesaret gösterememiş olması Patrick Süskind'in romanının yönetmenler açısından ne denli bir ??çetin ceviz??olduğunu ortaya koymakta.Görsel güç yaratımı ile,soyuta indirgenmiş duyusal bir bağlam(koku)arasındaki dengenin belli ölçülere kadar kurulduğu film göz önüne alındığında yönetmenin filmografisine önemli bir halka daha eklediği söylenebilir. Cinayetler zincirinin duru bir görsellikle resmedildiği ,dramatik malzemenin huşu uyandıran bir müzikle harmanlandığı filmde oyunculuklar da gayet başarılı'Ölüm,yaşam ve kokular arasında bir yolculuğa hazırsanız bu filmi izleyin?
black6pearl
black6pearl

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

14 Mart 2007 tarihinde eklendi
keske finali daha öne cekselerdi....

son kısımlarda görüntü kalitesi de dahil olmak üzere bircok aksaklık cıkıo seneryoda....

kitapla bağdasmayan cok sahne olmasına rağmen yinede izlemeye değer güsel bi film...
cakeee
cakeee

10 Mart 2007 tarihinde eklendi
filmi son sahnesine kadar nefesimi tutarak izledim ve son sahnesi gelip olay açığa çıktığında aman tanrım yoksa adam bi rüyamı görüyo şimdi uyanacakmı demekten kendimi alamadım.film bittiğinde ise hala etkisindeydim.tam bi deli filmi.aynen benim gibi...
marmaraezgi
marmaraezgi

9 Mart 2007 tarihinde eklendi
ben çok beğendim filmi.belkide başrol oyuncusunun üstün yeteneğinden dolayı etkilendim bilmiyorum ama mutlaka izlenmesi gereken bi film diye düşünüyorum.
corallone
corallone

9 Mart 2007 tarihinde eklendi
son yıllarda seyrettiğim en orjinal senaryo. yalnız filmin sonu bana biraz abartılı geldi.
atakseyma
atakseyma

8 Mart 2007 tarihinde eklendi
gayet guzeldi, bazi sahneler yarım kalmış gibi olmasina ragmen..
m-cengiz
m-cengiz

7 Mart 2007 tarihinde eklendi
çok hoş ve çok kaliteli bi film. konu çok güzel, kurgu çok güzel, oyunculuklara laf yok... başrol oyuncusu genç yaşına rağmen çok başarılı.geleceği çok parlak bence...bu filmi mutlaka izleyin herkese öneriyorum..
nigerian
nigerian

6 Mart 2007 tarihinde eklendi
kitabını okumadım ama okuyan arkadaşlarla izledim.çoğu ayrıntının atlandıgını söylediler ancak onlarda filme konsa herhalde 4 saatte anca çıkardık filmden.ben filmde her şeyi geçtim adamın hayattaki en mükemmel kokuyu bulmak uğruna yaptıkları gerçekten izlenmeye ve de üzerinde düşünülmeye değer.biraz ağır olmakla birlikte bence sinema adına izlenebilir bir film.o mükemmel kokudan filmi izlediğimiz salona bir pıs atsaydı neler olabileceğinin fantezisini de kurmadım desem yalan olur. :))
nuur-nur
nuur-nur

5 Mart 2007 tarihinde eklendi
filmden çıktğınızda parfüm alma isteği uyandıracak kadar iyi şekilde temasını yansıtmış bir film,oyuncular koklarken istemsiz siz de kokluyorsunuz ortamı :) finalinde her ne kadar biraz dağılma olsa da ana düşünce havada kalmamış güzel olmuş
kenan-sanli
kenan-sanli

5 Mart 2007 tarihinde eklendi
film güzeldi oyunculuk çok güzel.. seçilen konunun işleniş biçimi mükemmel..
gduyu59
gduyu59