Koku: Bir Katilin Hikayesi: en yeniler yorumlar - Sayfa 2
Koku: Bir Katilin Hikayesi
4,1
wavinflag
10 Mart 2009 tarihinde eklendi
filmi gercekten cok begendim kesinlikle sıkılmayacagınız bir film.Ama beni en cok düsündüren konu bakınız bu film avrupada yapılmıs.Yani almanya , fransa gibi ülkelerde bu güzellikte filmler yapılabiliyor demekki.İlerde Amerikaya ciddi rakip olabilirler belkide. Ama gelin görün ki türkiyede cekilen filmlerin halini.Avrupadan geri oldugumuzu bu film sayesinde ögrendim.
Kimine göre izlenebilecek en saçma film, kimine göre bir baş yapıt. Tercih hakkımı ikinci şıktan kullanıyorum ben. Kitabındaki o yoğunluk yok tabiki. Grenouille tam anlaşılamıyor filmde. Ama tek amacı başkalarına insan süsü verebilmek, bulunduğu ortamlarda "normal bir insan" gibi farkedilmeyi istemek olan bir kahraman.. Söze ne hacet başka. Muhteşemsin Patrick Süskind. Ve benim hayatımın kahramanısın Jean-Baptiste Grenouile..
İzlememek bir hata. Tabi asıl amacı anlayabilirseniz..
genelde duyduğum yorumlar filmin sonunun kötü olduğu hakkındaydı. yazpılabilecek en etkileyici sondu. kitabını iki kere okumuştum filmini de kaç kere izlemişimdi kim bilir. kokuyu tarif edebilmenin bu denli zor olduğunu,ama filmi izlerken resmen size o kokuların hissettirildiğini tom tykwer müthiş bir ustalıkla anlatmış. kitaptaki jean baptiste grenouille karakteri filmdekiyle pek uyuşmuyor ama ben wishawun yakışıklılığı bu karşıtlığı mükemmel bir şekilde ortadan kaldırıyor. 10/10
bence müthiş bir film mutlaka izlenmesi gerek, yapılan kötü eleştirileri anlayamıyorum ben çok beğendim 4 kere izledim büyüleyici bir yanı var, izlerken farklı duygular yaşatıyor. süper... etkileyici..
Kitabı uzun zaman önce okumuştum , filmi izleyince kare kare kitabı okuyormuş gibi oldum.. Kitabı okurken sıkılmıştım ama film müthiş tadında olmuş .. Çok ilginç bir konu ve final sahnesi var .. Film kitaba sadık ilerliyor , bazı sahnelerde kitabı okumayanlar için boşluklar olabilir ..Yine de akılda kalacak , keyifli bir film ..10/9,5..
hayatımda izledigim en kotu filmdi ıyy 10/1 bile etmez 2 saat acı cektim damarlarım tıkandı ayaklarım uyustu bitlendim uykum bile gelmedii o kadar bezdim bunları anca 3 gün sora yazabildim...(hiç kimse böle bisey söyleyemez:D )
BU filimi kelimelerle anlatmak çok zor her yönüyle ve özellıkle son sahnesi ile mükkemel bir filim oyunculuk,senaryo,makyaj,atmosfer... çok ii kokunun nekadar önemli ne kadar etkili olduğnu bu filimde keşfedecek ve filimin büyüsünden belli bisüre kurtulamayacaksınız
film insanın varolma amacını anlatıyor. ama asıl anlatılan insanın kendi bencillğiğinde varlığını kaybetmesidir. düşünmek, anlamaya çalışmak filmi ancak anlamlı kılar.
Müthiş ve çok farklı bir filmdi. Klişe filmlerden bıktıysanız bu filmi izlerken ilk sahneden itibaren ekrana çivileniyorsunuz diyebilirim. Çok iyi bir film, oyuncular çok iyi, pek çok ünlü ismi barındırıyor. Özellikle Ben Whishaw müthiş bir yetenek rolüne kendini öyle bir kaptırmışki anlatamam. Diğer kendini kanıtlamış karakterler için birşey yazmama gerek yok zaten. Benim puanım 10/10 farklı birşeyler izlemek isterseniz bu filmi şiddetle tavsiye ediyorum.