Koku: Bir Katilin Hikayesi
4,1

happyface
happyface

1 Mart 2007 tarihinde eklendi
ben bu filmi çok beğendim... bu filmi izledikten sonra 'patrick suskind'in yaratıcılığını bir kez daha takdir ettim... yönetmeni de tebrik etmek lazım bence film çok kaliteli ve kitaptan güzel uyarlamış...bence film düşkünleri bu filmi kaçırmamalı!!
sammy-davis-jr-jr
sammy-davis-jr-jr

1 Mart 2007 tarihinde eklendi
koku: bir katilin hikayesi, masalsı anlatımıyla gerçekten büyüleyen bir film kanımca... film çıkışında uzun bi süre boyunca etkisindeydim...ilk başlarda ben de sonunun yeterince iyi olmadıını düşündüm ama daha soora tekrar tekrar kafamda filmi canlandırdıımda bana olabilecek en etkili sonlardan biriymiş gibi geldi... sonuçta yönetmenin seyirciye vermek istediini anlatan sahnelerden biriydi... en nihayetinde sonuç kısmıydı ve yönetmene göre demekki en dooru anlatım da buydu...filmin başrol oyuncusu gerçekten çok iyi bir iş çıkarmış... filmi zaten tek başına götürüyor ve bunun üstesinden de geliyor... dustin hoffman da bize ustalııını kısa süreliiine de olsa yine gösterdi... =)koku, koklamak gerçekten de inanılmaz şeyler... bunun bu kadar büyüleyici bir şekilde ve büyüleyici bir anlatımla perdeye aktarılması büyük bir başarı kanımca... kitabını okumadım ama umarım okuyanları tatmin eden bir uyarlama olmuştur...bu filme 10 üzerinden 10 vermiycez de neye vericez gerçekten bilmiyorum... =)
ozzyyyy
ozzyyyy

28 Şubat 2007 tarihinde eklendi
muhtesem olmus kesinlikle izlenmeli !! benemeyenlerin bir filmden daha ne istediklerini anlayamiyorum!! ayrica sonu kotu olmus diyenler bir kitap uyarlamasi oldugunu unutmasinlar!! izlemezseniz cok say kacirirsiniz ...
necatikahya-1959
necatikahya-1959

28 Şubat 2007 tarihinde eklendi
herkes sonunu eleştirmiş ama bence çok etkileyici ve anlamlı bitirmişler. ayrıca ben wishaw gerçekten harika.
Serdar Durdu
Serdar Durdu

22 Şubat 2007 tarihinde eklendi
sadece finali için bile izlenir.sinema tarihinde eşi benzeri olmayan etkileyici bir film.sinemada farklı tatlar arayanlar kesinlikle kaçırmamalı....
arhat-2
arhat-2

22 Şubat 2007 tarihinde eklendi
ben öyle her filmi gidip sinemada izlemem. bu filme konu olan romanı eşim, daha önce okumuş ve bana anlatmıştı. romanın kurgusu mükemmel. fantazi sınırları ancak bu kadar zorlanabilir. filmin beyaz perdeye aktarılması, kubrick gibi büyük bir yönetmen tarafından imkansız olarak değerlendirilmiş olmasına filmi seyrettikten sonra çok şaşırdım. çünkü film gayet başarılı idi. yönetmen, romanı gayet başarılı bir biçimde seyirciye aktardığı gibi, filmde en küçük bir kusur dahi tespit edemedim.
abartılı, anlaşılmayacak bir sahne yoktu. filmi izlerken, olayın geçtiği zamanı ve mekanı yaşıyor, o havayı koklayabiliyorsunuz.
öncelikle fantazi sınırlarını zorlayan romanın yazarını, sonra bu romanı çok başarılı bir şekilde beyazperdeye aktaran yönetmeni ve sonrasında performanslarından ötürü oyuncuları tebrik ediyorum.
sixthsenses
sixthsenses

21 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Stanley Kubrick çekilemez demiş.Tom Tykwer cesaret etmiş,sinemaya aktarılmış ve mükemmel olmuş.Kitabını yıllar önce okumuştum.Film tam hayal ettiğim sahneleri bana sundu.Gördüğüm en iyi filmlerden biri.10/10
zafer-calayoglu
zafer-calayoglu

21 Şubat 2007 tarihinde eklendi
ben kitabı okumadım ama filmi sinemada izledim ve tam anlamıyla büyülendim diyebilirim final bence harika olmuş bunu anlamayan arkadaşlar kesin bu filmi beğenmediler zaten orumlardan da anlaşılıyor bu film bence ileride kült niteliğine gelebilir demedi demeyin .
sayns
sayns

18 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Bir film bir kitaptan ancak bu kadar güzel çekilebilirdi.Şunu da belirtmek istiyorum ki kitaptaki her ayrıntı elbette filme geçemez.İki saat buna yetmez.Oysa yönetmen sadece önemli olayların üstünde durmuş , filmi çok başarılı buldum , harika!
hashbehkar
hashbehkar

17 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Çok başarılı bir film. Beni çok etkiledi. 18. yüzyıl Fransa'sı çok güzel yansıtılmış. Ayrıca filmdeki ince ayrıntılar özenle seçilmiş. Örneğin filmin açılışında "burun"a yoğunlaşılması seyirciyi olaya hazırlıyor. Ayrıca çocuğun doğuşu çok özgün ve çarpıcıydı. Devamındaki olay örgüsü de mükemmel. Herkese bu filmi tavsiye ediyorum.
bylaw
bylaw

16 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Gerçekten çok etkileyici bir filmdi en iyi filmler listemde hemen yerini aldı.Acı dolu bi çocukluk ve ardından gelen kendini bulma arayışı ve felaketler bir katil ancak bukadar masum olabilir. Ardında bıraktığı kişilerin hemen hayatını kaybetmesi gerçektende onun çok esrarlı ve sıradan biri olmadığının göstergesi zaten koku alma yeteneği de ona bahşedilen bir özellik.Çok iyi bir roman uyarlaması olduğunu söylemek zor değil izledikten sonra tekrar tekrar izlenebilecek tarihte yerini sağlamlaştıracak bir film tavsiye ederim oturun ve sakin bir kafayla izleyin derim gerçekten sonunu kestirmek imkansız gibi...10/9
berkay-ozz
berkay-ozz

16 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Film biraz yavaş ilerlesede bu sakinlikte sizi fantastik kanatları altına almayı başarıyor.Özellikle sonu baya fantastik ve sexy di=) insanların görsellik tanımadan(üstüne basarak sölüyorum) birbirine duyduğu aştan (ksıa sürelik bile olsa) etkilenmemek mümkün değil...Bu filmi sırf sonu için bile tekrar izleyebilirim.Kesinlikle muhteşem
ihate-clowns
ihate-clowns

2 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Ben romanı okumadım ama okuyan insnaların beğenmediği -ben de okumuş olsaydım ben de beğenmezdim : )-bir yapım,okumayanların ise benim gibi hayran kalacağına inandığım bi film olmuş.10/10
serdogan86
serdogan86

29 Ocak 2007 tarihinde eklendi
bence guzel bi film olmus en azindan kliselikten uzak farkli bi yapisi var kitabi okumadim ama film gayet iyiydi
ebeleren
ebeleren

25 Ocak 2007 tarihinde eklendi
bence muhtesem bir film, kurgusu, gorselligi, hakikaten cok basarili buluyorum.... siddetle tavsiye edilir :) izleyelim arkadaslarrrr.....