Hotel Rwanda
4,4

nephthysus
nephthysus

6 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Takdire şayan bir filmdi şimdiye kadar izlemediğime pişman oldum.herkes izlemeli herkes öğrenmeli.
shagrath-2
shagrath-2

6 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
filmin sonunda gerçek bir hikaye esinlendiğini öğrendim ve hayranlığım bir kat daha arttı. gördüğüm en büyük dramlardan biriydi. samimiyet bir an olsun bile yitirilmedi bu dram sırasında. şefkat duygusuna sahip bir insanın kesinlikle kaçırmaması gereken bir film. 9/10
erhancetin
erhancetin

9 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
bence çok başarılı bir film özellikle Don Cheadle nin performansı çok iyiydi.bazı sahnelerde gözlerimin dolduğunu itiraf etmeliyim.Amerikalı ve Avrupalı devletlerin gözünde Afrikalıların bir oyluk bile değerlerinin olmamasının itirafı acı ama gerçekti.filmin sonunu beğenmeyenlere katılmıyorum bence son söz gayet oturdu filme.saygılarımla...
mustafaeurfali
mustafaeurfali

8 Mart 2005 tarihinde eklendi
Bu yılki İstanbul film Festivali'nde gösterime girecek.
cem-mollaoglu
cem-mollaoglu

10 Aralık 2008 tarihinde eklendi
filmde herşey çok güzel düşünülmüş.. herhangi bir kusur bulamıyorum.. müthiş bir öykü.. yaşanmış bir olaydan alıntı olması filmi daha çekici kılıyor..

9/10
gurkangonulal
gurkangonulal

23 Eylül 2008 tarihinde eklendi
Filme 9 puan verdim.

Filmin artilari: Islenen konu Afrikada yasananlari anlamak acisindan cok onemli. Konu gercek yasamdan alinti ve etkileyici. Genel olarak oyunculuk kalitesini de begendim diyebilirim.

Filmin eksileri: Film 2004 yapimi olmasina ragmen sanki 1980 yapimi gibi. Buna benzer "City of God" filmini izlemistim, yonetmen mukemmel is cikarmisti. Ama bu filmin yonetmenini cok basarisiz buldum. Cekimler cok ucuz.
maximus-3-1
maximus-3-1

6 Ekim 2005 tarihinde eklendi
Film,11 yıl önce Ruanda'da yaşananlara ışık tutmakla kalmıyor,katlam karşısında sessiz kalan,yaşananları görmezden gelen ABD ve Avrupa ülkelerinin,Afrika üzerindeki politikalarını da eleştiriyor.Terry George sevdiğim bir senarist;olayları tüm boyutuyla ele alan,gerçekçi,objektif ve yalın anlaımıyla büyük övgü hak ediyor.Oyuncular da gayet iyi.Ama bugüne kadar saçma Hollywood filmlerinin yan rollerinde oynayan Don Cheadle,bu filmdeki performansıyla resmen kendini aşmış.Jean Reno'nun da küçük bir rolü var.Filmin En İyi Orjinal Senaryo,En İyi Erkek Oyuncu(Don Cheadle),En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu(Sophie Okonedo)dallarında Oscar'a aday olduğunu da belirtmeliyim.
swindler-ar
swindler-ar

4 Ekim 2006 tarihinde eklendi
herkesin izlemesi gereken cok guzel bir film. umarım kacırmazsınız .
Zafer Sarac
Zafer Sarac

25 Mart 2007 tarihinde eklendi
izlenmesi gereken bir film gerçekten harika olmuş yine afrika kıtasındaki olumsuzlukların tam manasıyla çok iyi yansıtıldığı filmde vurgululanmak istenilen gerçek hiçbir şekilde yadsınamaz bu kıtada gerçek manada büyük bir dram var belki bu filmde anlatılanlara şahit olursanız bunu daha iyi anlayacaksınız
dirensar
dirensar

16 Mart 2007 tarihinde eklendi
Gayet güzel, BM nin gerçek yüzünü gayet iyi elestiren, bir dram filmi. Yasi küçük arkadaslara tavsiye etmem.
isikyildiz
isikyildiz

6 Nisan 2005 tarihinde eklendi
nasıl oskar'a boğabilirler ki!?orda eli kanlı beyazadam'ın yaptıları var ve o ödüller işte o beyazadam'ın.
film çok iyiydi;ama eleştireceğim tek nokta o kada rkötü durumda olsa dahi otel sahibinin hala zevk sefa da olması da ilginç!!
harun-cabbar
harun-cabbar

22 Ocak 2008 tarihinde eklendi
AVrupalıların Sömürgeciliği nasıl kullandıklarını ve olanlardan sonra görmezden gelişlerini gösteren bir yapıt olmuş. Film Çok Güzel gerçekten. Ama yönetmen biraz daha gaddar olsaymış sahneler daha sınırsız çekilseymiş sanırım Oscar'ı alabilirmiş film.
ulatwilight
ulatwilight

12 Ekim 2006 tarihinde eklendi
gerçekleri insanların yüzüne çarpan, insanları cehaletlerinden dolayı utandıran güzel bir film.. herkes izlemeli.
Hızır Al
Hızır Al

27 Mayıs 2023 tarihinde eklendi
1994 yılında hutu savaşını konu alan bu filmi izlemeye başladığımda beklentim yüksekti çünkü film doğruları anlatıyor ve çok iyi bir konusu var ve beklediğim gibi film çok iyiydi, oyunculuğu çok başarılı buldum, özellikle Don Cheadle çok iyi oynamış . Eksikler var tabi daha detaylı bir film olabilirdi dram olarak başarılıydı ama savaş sahneleri biraz daha fazla olsaydı daha iyi olabilirdi film gerçek hayattaki bu olayları güzel aktarıyor, ve ayrıca bize tutsi olan kişilerin duygularını ve hutuların zalim davranışlarını anlattı ⭐⭐⭐⭐ 10/8.
cagdasbayat
cagdasbayat

29 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Ağlayarak izledim.Hayatımızın gerçekleri filmde.21.yy da yaşıyor olsak da afrikada ki insanların durumu ortada en azından bu filmi izleyerek bir şeyler görelim.