Hotel Rwanda
4,4

mstermen
mstermen

21 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Güzel ve etkileyici bi filmdi gerçek bir hikayeyi anlatıyor olması filmi daha bi güzel hale getirmiş 108 diyorum mutlaka izleyin...!!!
(Filmi izkerken filistin halkı aklımdan hiç çıkmadı)
thistory
thistory

29 Aralık 2008 tarihinde eklendi
filmin konusu güzeldi aslında ama ben bu tarz bir filmi daha aksiyon dolu ve soluk soluğa olmasını beklerdim bazı yerlerde sıkıldım ama fena değildi yinede 7/10
xxjackalxx
xxjackalxx

7 Ocak 2009 tarihinde eklendi
10/6
gerçeği anlatıyor olması yada verdiği mesaj beni ilgilendirmıyor . filmin etkileyiciliği önemli benim için. etkileyicimi? pek değil. hatta sıkıcı ile denilebilir.
sigur-ros-2
sigur-ros-2

31 Ocak 2009 tarihinde eklendi
cok guzel bir film, ozellikle don cheadle cok basarili bir performans gostermistir. oturakli, duygusal ve gercekciydi.
Server Bedii
Server Bedii

2 Mart 2009 tarihinde eklendi
Gereçekten Çok Mükemmel Bir Film.Kadının Kocasına Silah Yerine Duşu Tuttuğu Sahnede Çok Komikti Gerçekten.Duygulu Anlar içinde Beni Güldürdü Ya Helal Olsun :)10/10
axiyoshi
axiyoshi

30 Ekim 2009 tarihinde eklendi
herkes mutlaka izlemeli...
omerousk
omerousk

4 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Sinemasever herkesin izlemesi gereken bir film. müzikleri de cok otantik ve cok güzel.
kubi-87
kubi-87

20 Kasım 2009 tarihinde eklendi
hiçbir aksiyon yoktu+artı duygusal sahnelerde hiçbir duyguda yoktu(bunun sebebi kendi öz benliklerini unutmuş olmaları..yani kendi dilleyle konuşsalardı belki daha etkileyici olabilirdi)..ama bi şekilde o insaların yaşadıklarnı bu film sayesinde öğrendim..
akn
akn

8 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
izlenmesi gereken filmlerden biri...
galip06
galip06

31 Ekim 2010 tarihinde eklendi
film çok güzel ve yavaş yavaş işlenmiş. İzlenmesi gereken güzel bir film. Boyle filmler çok fazla çıkmıyor.
Mehmet Göçer
Mehmet Göçer

2 Ocak 2021 tarihinde eklendi
Hotel Rwanda filminde, kaosun Rwanda’nın günlük yaşamının başrollerinden birini oynadığı günlerde, Paul Rusesabagine, Kigali’de oldukça pahalı bir otel yönetmektedir. Onun için ırk kategorize edilmesi gereken bir insan özelliği değildir. Bir Tutsi olan Tatiana ile mutlu bir evlilikleri vardır. Tutsi isyankarlarının öldürülmesiyle biten barış süreci sonucunda katliama başlayan Hutu milisleri, şehri bir kan gölüne dönüştürmektedirler. Paul, hem kendi ailesini hem de masum insanları korumak üzere bir şeyler yapmak zorundadır.
Don Cheadle, Joaquin Phoenix ve Nick Nolte gibi oyuncuların boy gösterdiği Hotel Rwanda’nın yönetmen koltuğunda Terry George var.
Hızır Al
Hızır Al

27 Mayıs 2023 tarihinde eklendi
1994 yılında hutu savaşını konu alan bu filmi izlemeye başladığımda beklentim yüksekti çünkü film doğruları anlatıyor ve çok iyi bir konusu var ve beklediğim gibi film çok iyiydi, oyunculuğu çok başarılı buldum, özellikle Don Cheadle çok iyi oynamış . Eksikler var tabi daha detaylı bir film olabilirdi dram olarak başarılıydı ama savaş sahneleri biraz daha fazla olsaydı daha iyi olabilirdi film gerçek hayattaki bu olayları güzel aktarıyor, ve ayrıca bize tutsi olan kişilerin duygularını ve hutuların zalim davranışlarını anlattı ⭐⭐⭐⭐ 10/8.
isikyildiz
isikyildiz

6 Nisan 2005 tarihinde eklendi
nasıl oskar'a boğabilirler ki!?orda eli kanlı beyazadam'ın yaptıları var ve o ödüller işte o beyazadam'ın.
film çok iyiydi;ama eleştireceğim tek nokta o kada rkötü durumda olsa dahi otel sahibinin hala zevk sefa da olması da ilginç!!
degger21
degger21

26 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
film, dünyanın ve insanlık tarihinin her neresinde olursa olsun,iktidarı ele geçirmek adına yapılagelmiş olan insan kıyımı ya da jenosidini palalarla biçilen canların üzerinden insanlığın yüzüne vuruyor.Her kavram iki görüntülüdür. İktidar konseptine tekabül eden görüntü ise yeni köleliklerdir.
erdo1903
erdo1903

8 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
oyle ccok cok övüldüğü kadar guzel bı fılm degıl bence . tamam gercek ve cok dramatık bı olayı anlatmaya calısmıslar ama becerememısler bana cok ınandırıcı gelmedı sahneler . arabanın olulaerın ustunden gecmesı falan daha etkıleyıcı olabılırdı . fılm bıtınce sadece bıtmıs oluyor baskada bısey yok