Bu fılmı bu zamana kadar ızlemedıgım ıcın pısman acıkcası :) super bır fılmdı kısacası.ınsana dogrudan hıtab eden,ve ınsanın ıc yuzunu harikulade bır sekılde yansıtan ınanılmaz bır fılm.ozellıkle fılmın sonunda John Miltonın ofısınde Kevin Lomax ve John Miltonnın aralarında gecen dıaloglar sahane.15 dk suren bı konusma resmen dini sorguluyor ve baslıbasına bır fılm havası verıor.ınsanların yaptıkları,yapcakları...gercekten takdire şayan.ınsanlıgın din ve yasam arasına kısılmıs hayatları;gercekten mukemmel bır dılle anlatılmıs.ama sunu soyleyebılırım kı tovbe demekte yarar var,bu kadar ılerı gıdılmemelı.emınım cok tepkı cekmıstır bu konusulanlar :) ama sunuda solemek gerekır o dıolaglarda al pacınonun soledıklerı Onun adına tam olarak dogru :) ızlenmeye deger bır fılm.ben bu zmana kadar ızlememekle hata yapmısım.sız bu hatayı yapmayın ve ızleyın :D
Bir film izlendikten sonra insana sorular sormayı başartabiliyorsa zaten o filmin kalitesini tartışmaya gerek bile yok.
İnsana Allahı sorgulatmaya kadar götüren,aslında Şeytan gerçekten doğru şeyler mi söylüyor diye düşündüren(çünkü Allah hakkında anlattıkları çok mantıklı)izledikten sonra herşeyi sorgulamaya başlayabileceğiniz bir film.
Özellikle final sahneleri çok güzeldi,nefesini tutmadan izliyor insan,konu çok güzel işlenmiş,oyunculuklara zaten kelimeler yetmez.
Gerçekten hayatımda izlediğim en güzel filmler arasında idi.
hayatım boyunca izlediğim en iyi film diyorum.bunu 1997 den beri söylüyorum :))ve bu filmin üstüne çıkan bir film daha henüz görmedim.Mutlaka izlenmesi ve arşivlenmesi gereken bir başyapıt
Mükemmel bir senaryo,işleniş süper ve Al Pacino mükemmel bir oyunculuk sergilemiş en beğendiğim performanslarından biriydi Keanu Reveesde ondan aşağı kalmadı doğrusu :).Özellikle bitiş sahnesi mükemmeldi. Film konusu sıradan gibi dursada sıradan bir konu deyil.Farklı türde film izlemek isteyenler tadına bakmalı. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film insana çok şeyler katıyor ve öğretiyor. Filmin tek kötü yanı ağır işlemesi ve bazen sıkması.Ama yinede benden 9 almayı başardı.