Şeytanın Avukatı

Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

21 Aralık 2016 tarihinde eklendi
10 ÜZERİNDEN 10
Kibir, benim en gözde günahımdır.'' Al Pacino nun oyunculuk performansını en çok beğendiğim bu filmdir. Açık ara hemde. Role öyle bürünmüş ki bu adam gerçekten şeytan ve bizi, insanoğlunu izlerken etkisi altına alıp kandırmayı başarabiliyor. Şeytan ın Kibir benim en gözde günahımdır sözü biz müslümanların düşünce yapısıyla da uyuşmaktadır. Çünkü yaratıcımızın en sevmediği günah kibirdir. ''Sana Tanrı hakkında bir iki sır vereyim.Tanrı, seyretmeyi sever.O bir oyunbazdır. Bir düşünsene.İnsana içgüdüler verir. Sana bu olağanüstü hediyeyi verir,sonra ne yapar dersin? Yemin ederim, sırf kendi eğlencesi için, kendi özel kozmik komedi filmi için tam zıttı kurallar koyar. Bak ama dokunma, Dokun ama tadına bakma, Tat ama yutma, Ve sen sekip dururken o ne yapar ? Hasta kahrolası kıçıyla güler. Cimrinin tekidir. Sadisttir. Görevi başında bulunmayan bir derebeyidir. Ona tapmak mı ? Asla !!! '' Al Pacino Şeytana öyle bir bürünmüş ki Tanrı hakkındaki çıkarımda bulunduğu sahnelerde ona inanmamak elde değil. Şeytanın kendisi olmuş resmen. Al Pacinonun o ses tonu vucut dilini tekrar tekrar görmek adına kaçıncı defa izlediğim bir film bilmiyorum. Filmi izledikten sonra çok fazla şeyi sorgulayıp düşüneceksiniz. Kafanızda yüzlerce soru işareti oluşacak ölene dek bununla yaşayacaksınız.İşte bu film o derece etkili bir filmdir. Öyle bir filmdir Ki üniversite de Akademisyenlerin öğrencilerine önerebileceği bir öneme sahiptir. Üniversitedeyken Matrıx, Kor ve bu filmi hocalarımdan öneri olarak almıştım. ''Asla! Cennette hizmet etmektense, cehennemde hüküm sürmek daha iyidir. Neden olmasın? Herşey başladığından beri burada, yeryüzünde her işe burnumu sokuyorum! İnsanoğluna bahşedilen her duyguyu onda yeşerttim! İstediklerini ona sağladım ve onu asla yargılamadım! Neden? Çünkü onu asla reddetmedim. Bütün kusurlarına karşın! Ben insanoğlunun taraftarıyım! Ben hümanistim. Belki de son hümanist. (John Milton) '' Şeytanın yaptığı insanın içgüdüleri, istekleri ve arzularını bize sunmaktır. Zaten filmde de diyor ''Ben sahneyi hazırlarım siz kendi ipinizi çekersiniz.'' Film hem replikleri hem kurgusu hem senaryosu hem de oyunculuklarıyla muhteşem ötesi bir kaliteye sahip ve Finali anlamında mükemmel bir Son vuruş yapan bir BAŞYAPIT tır. ''Kendine bu kadar güvenme evlat. ne kadar iyi olursan ol, asla dikkatleri üstüne çekme. bu en büyük hatan olur. her zaman küçük görünmek zorundasın. sessiz ol, küçük adam ol. aptalı oyna, istenmeyeni. saf görünen zeki ol. mona lisa'nın eteğindeki el benim. ben bir sürprizim evlat, geldiğimi asla görmezler. sende eksik olan bu.'' 10/ 9.0
Engin Yüksel
Engin Yüksel

11 Kasım 2014 tarihinde eklendi
efsane filmler arasında kendine yer edinmiş harika bir film 10/10
tersköşeli
tersköşeli

4 Ağustos 2021 tarihinde eklendi
sağlam filmdi..cok iyi vakit geçirdim.. kesinlikle tavsiye ederim
Alieren Özlü
Alieren Özlü

28 Kasım 2021 tarihinde eklendi
İzlediğim en iyi filmlerden birisi diyebilirim. Üst seviyede oyunculuk ve senaryo. Yüksek tempo harika hikaye sunumu. Ölmeden önce izlenilmeli hatta iyice hazmetmek için bazı sahneler defalarca izlenmeli
l-i-l-a-H
l-i-l-a-H

19 Aralık 2010 tarihinde eklendi
90 ların en iyi işlerinden biri...
kalpsiz
kalpsiz

30 Haziran 2006 tarihinde eklendi
bu film tam anlamıyla bir ustalık ürünü, Gerek oyuncular gerek konunun işlenişiyle her sinemaseverin arşivinde bulunması gereken bir eser.
kemerlee
kemerlee

11 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Angel Hearttan esinlenildiği belli olan ama ortaya ondan çok daha farklı ve çok daha güçlü ve derin bir film çıkmış ortaya.Tüm oyunculuklar çok başarılı Charlize Theronun kusursuz güzelliği, Connie Nielsen cezbeden çekiciliği, Keanu Reevesin çok başarılı performansı ve tabiki John Milton karakteriyle insan üstü(şeytani) bir performans ortaya koyan Alpacino göz kamaştırıyor.Etkilyici replikleri, harika senaryosu ve kusursuz son 20dakikası, başına bağlıyan mükemmel sonuyla unutulmaz bir başyapıt.Kibir kesinlikle en sevdiğim günah derim başka birşeyde demem artık.
Sikimic
Sikimic

4 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Aforizma manyağı film.
muzur6
muzur6

25 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
süper bir filim ne denebilirki 1 defa izlemekle yetinemiyeceğiniz filimlerden.
Ekrem Doydu
Ekrem Doydu

2 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
'Kibir en sevdiğim günahtır'Al pacinonun sırf bu sözüyle bile kafadan 8 puanı hakeden bir yapım oyuncu kadrosu senaryo kurgu..Süper bir film..10/9
beck31
beck31

9 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Al Pacino’nun en süper replikleri gerçekten de 'Vanity is my favourite sin.', 'Look, but don’t touch. Touch, but don’t taste. Taste, but don’t swallow!', 'He (God) just sits there laughing his fucking ass off, while you suffer.'.
wolkiwolki
wolkiwolki

27 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Kaç yıl oldu ilk izlediğimden bu yana bilemiyorum ama, geçenlerde arşivime koymak için satın aldım ve almışken de tekrar izleyeyim dedim.Film yine kusursuz, yine muhteşem...Pacino ve Reeves yine harika.Theron ise her zamanki gibi büyüleyici :))İlk izlediğimden bu yana değişen tek şey benim de filmdeki Lomax karakteriyle aynı mesleğe dahil olmam ve bu sebepten filmin hikayesinde kimi yerlere 'hadi canım öyle değil' demem oldu.Ama zaten avukatlar örnek sadece, filmde anlatılan insan :))) O yüzden alınganlık göstermeyeceğim :)))
vince15
vince15

18 Haziran 2004 tarihinde eklendi
Harika, müthiş, olağanüstü, tek kelimeyle favori filmim! Olağandışı bir son, müthiş bir senaryo! Al Pacino ve Keanu Reeves çok iyiler Charlize Theron ise bu filmde parlıyor!
Sebulba
Sebulba

12 Eylül 2006 tarihinde eklendi
performans olarak al pacino’nun en beğendiğim filmidir.keanu reeves’de mükemmel bir oyunculuk sergilediği,gerçekten harika bir film.
mitrandir-2
mitrandir-2

1 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Al pacino her zamanki gibi döktürmüş.Zamanımızın klasiklerinden.Mutlaka izlenmeli