duygularını, diyalogsuz bölümlerde dahi, seyirciye birebir geçirebilen oyuncuların müthiş oyunculuklarıyla ve tabii müzikleriyle çarpan, sersemleten, akıldan çıkmayacak milyonlarca kes izleyeyim dedirten fatih akın mükemmeliyeti ben çok severim kendilerini... film bir melodram, hemde birçok türk filminde görebileceğiniz cinsten ama hiçbiri bu kadar, iyi kurgulanmamisti. bizim kusagin yonetmeni, bizim kusagin sevdigi filmleri severek yonetmen olmus. bir yandan trainspotting bir yandan kırık bir aşk hikayesi, 'sevişirsek karı koca oluruz' diyor sibel... bu film güzeldi, bu film, film hakkında birşeyler yazdırmayıp yukarıdaki satırları yazdırdığı için güzeldi. bu film, film içinde sürekli şaşkınlığa düşürdüğü için güzeldi. ve sizi en alışılmadık sonuçlara ısındırıp dururken, mersin otobusunde doğduğu yere giden 'punk ölmedi' cahit’i izleyerek bitirdiği için güzeldi.
fatih akın'a böyle bir film çektiği için teşekkürler... film, aslında cahit'in hayatındaki dönüşümü anlatıyor esasen ama bu sırada sibel üzerinden almanya'daki türk-alman ortak kayıp kuşağımızın resmini çiziyor.resmini çiziyor ama üzerine fazla yorum yapmıyor.yan karakterler de klasik sayılır ama iyi.bu arada bence güven kıraçın oynadığı karakter çok fazla küfrediyor yani filmde küfre karşı olduğum için söylemiyorum , aşırıya kaçtığı için yapmacık kalmış diye düşünüyorum.bir de sibelin annesi çok kötü rol yapıyor.ama bunlar çok küçük detaylar olduğu için nazar boncuğu sayılabilir filmin.cahit ile sibelin aşkı bana "natural born killers"daki farklı aşkı hatırlattı.zaten en güzel yanı da bence bu.yani sırtında bunca malzeme taşımasına ve bunu başarıyla yapmasına karşın temelinde çok iyi bir aşk filmi olması...
geç oldu belki ama filmi izledim nihayetinde!gerçekten muhteşem bi film hatta muhteşemötesi :p daha çok Fatih Akın'a ihtiyacımız var.Anlattığı hikaye,karakterler inanılmaz...Sibel Kekilli ve Birol Ünel'in performansı da göz doldurucuydu!
Derdimiz, yaramız acılarımız farklı olabilir...gözyaşlarımızın tadı aynı ...değişik, çok başka gibi gözüken yaşamlar varsa da....pişmanlık herkes için acı olmalı.. ya çok cahilsem hiç sevmemişsem cesur olmamışsam zamanı harcamışsam......(Şebnem Ferah- Gözyaşlarımızın Tadı Aynı)
Sibelin hapse gelip dibine kadar pişmanlık yaşadığı o gözyaşlı sahne de, fonda Şebnem'den Gözyaşlarımızın Tadı Aynı çalsın istedim,izlerken,o sıra bu şarkıyı dinlemek ..off bu müthiş olurdu ...tabi bu benim özel isteğim sonuçta, Duvara Karsı Soundtrakları tartışmasız başarılıydı.
Ve cahit aşık olmuştur..içi içine sığmaz..aşığım diye bağırır ama yetmez,yetinemez.. tutar elini kolunu keser sewinçten.. kana bulanmış, acı içindeyken, dansettiği o sahne ise benim için birol ünelin kendini aştığı sahnedir.
Birbirine ihtiyacı olan iki insanın tutkulu aşkı mı,yoksa gurbettekilerin durumumu Almanların ilgisini çekti ve Altın Ayı'yı Duvara Karşı kaptı bilinmez ama insanın yüreğini işleyen,müzikleriyle özelllikle "Ağla Sevdam"la kalpleri fetheden güzel bir film.Yalnız çok karamsar ve karanlık.Eh ikisi de intihara teşebbüs etmiş,deprsif iki insanının aşkından da başka bir şey beklenmez.2 kere izlediğim ve yine severek izleyebileceğim bir film Duvara Karşı.
Alman bir kadın 'Fatih Akın almandır' dedi geçenlerde bana.. neden desin ki?? neden ordaki milyonlarca kişiye siz türksünüz diyolarda Fatih Akın ı sahipleniyorlar.. Çok büyük bir yönetmen doğuyor,hemde şansına çok geçn yaşlarda.. Film muhteşem,sanki karşı sokakta yaşayan bir komşumuzun başından geçtiğini çok sonraları duyduğumuzda aaa dediğimiz olayları anlatıyo gibi.. Olumsuz yorumlara anlam vermekte zorlanıyorum.. İyi seyirler
Birol Ünel ve Sibel kekilli'nin müthiş oyunculuklarıyla süsledikleri,gerçekten türk sinemasının bence önemli filmleri arasında çoktan yerini aldı duvara karşı.Beklenmedik gelişmeler,nefretle başlayan ilişki ve sonucu öngörülemeyen olaylar silsilesi,kesinlikle mükemmel...
Övgüleri , ödülleri tamamen hakeden bir film.Çok iyi olmuş.Günümüz toplum değerlerine de eleştirel bir bakış atıyor.Ne yaparsanız yapın eninde sonunda duvara çarpıyorsunuz
bu filmi Türk Sineması dersinde arkadaşlarımla birlikte izledim ilk. hocamız da dahil hemen hemen hepimiz filmi çok beğendik. görülmesi gereken, ödüllü ve bir nevi Türk Kültürü’nü, duruşunu içine tezatlık da katarak anlatmış. konusu çok ilginç. duygusal zaman zaman komik bir içerik... görmenizi tavsiye ederim. gerçekten aldığı ödülleri hakediyor. oyuncu performansları da çok iyi. iyi sinema günleri dilerim sizlere...