Önyargılarınızı bir kenara bırakın ve izleyin.. ilginç bir senaryosu ve karakter seçimi var. başrol karakterleri çok renkli ve bu da filmi sıkıcı yapmıyor çünkü beklenmedik zamanlarda beklenmedik olaylar olabiliyor. kısacası film hayatı işliyor ve gerçekleri sakınmadan gösteriyor ha elbette "vay be" dediğim zamanlar da olmadı değil. ingilizce konuşulan sahnedeki meltem cumbul un söylediği söz mesela.. filmin sonunu gerçekten beğendim olması gerektiği gibi olmuş. Hani bir film izlersiniz ve sonunda adam ölmelidir ama sırf seyirci istiyor diye adamı yaşatırsınız ya, işte bu film o filmlerden değil. Ha tabi biraz daha renkli bir son bekleyebilirdim 1-2 gözyaşı falan olmadı sağlık olsun.. 8/10
volkanick' e sonuna kadar katılıyorum filmi eleştirenler neden filme değil de oyuncuya bakıyorlar. hem o değil onun gibi bir çok şimdiki film yıldızı eskisinin porno yıldızı var niye sadece sibel kekilli eleştiriliyorki mesala tüm en iyi kadın oyuncu ödüllerini silip süpüren Charlize Theron veya Jennifer Lopez, Angelina Jolie vs... gibi oyuncularda geçmişinde porno filminde oynadı. Hadi onlar yabancı ya bizim ülkemizdekiler... Kısacası bunlar tartşılmayacak kadar değersiz konular önemli olan yapılan film. Saygılar....
Ben ödülü hak etmiş diyemiyorum,çünkü berlindeki diğer filmleri görmedim..ama güzel bir film..insanı alıp götürüyor...filmde beğenmediğim yönler de var ama iyi özellikler arasında kayboluyor...Artık Fatih Akın kendi tarzını yakalamış durumda.."Duvara Karşı" bir Fatih Akın filmidir ifadesi hakkını veriyor..
gittiğim üç Türk filmi içinde en iyisi (Okul,Kayıp balık Firuze,bide bu) tabi buna Türk filmi denebilirmi orası tartışılır Afroamerikalı gibi buda türkoalman diyebiliriz.Filmdeki o halılarda söylenen şarkılar bana gereksiz geldi.Birde o taksici Abuzer (Çiçek Taksi)saf anadolu delikanlısına bu kızı nasıl kakaladıklarını görebilseydik iyi olurdu
Gerçekten iyi bir film.Son zamanlarda sayısı oldukça çoğalan türk filmleri arasında(bu filmde türk sayılır)kalite farkıyla epey yükseklerde olan br yapıt.
bu filmin cok fazla reklami yapilmisti o yuzden pek izlemek istemedim klasik kofti bi film die tahmin etmistim digiturkte mi ne bi yerde gosteriyolardi bu filmi istemeyerek de olsa izledim megersem baya guzelmis duyupta gormedigim bi hayati ogretti bana sonradan o sekilde yasayan insanlarin ne kadar cok olduguna boyle bir kultur soku yasamalarinin ne kadar normal oldugunu anladim farkli bir hayatin bir kesitini sunmustu ve gayet de basariliydi
filmin muhteşemlği tartışılmaz. bir muhteşem kişi varki akıllara ziyan BİROL ÜNEL bu adan piskopat filmlerinin aranan adamı bundan sonraki her fılmını ızlıycem
Alman bir kadın 'Fatih Akın almandır' dedi geçenlerde bana.. neden desin ki?? neden ordaki milyonlarca kişiye siz türksünüz diyolarda Fatih Akın ı sahipleniyorlar.. Çok büyük bir yönetmen doğuyor,hemde şansına çok geçn yaşlarda.. Film muhteşem,sanki karşı sokakta yaşayan bir komşumuzun başından geçtiğini çok sonraları duyduğumuzda aaa dediğimiz olayları anlatıyo gibi.. Olumsuz yorumlara anlam vermekte zorlanıyorum.. İyi seyirler
Birbirine ihtiyacı olan iki insanın tutkulu aşkı mı,yoksa gurbettekilerin durumumu Almanların ilgisini çekti ve Altın Ayı'yı Duvara Karşı kaptı bilinmez ama insanın yüreğini işleyen,müzikleriyle özelllikle "Ağla Sevdam"la kalpleri fetheden güzel bir film.Yalnız çok karamsar ve karanlık.Eh ikisi de intihara teşebbüs etmiş,deprsif iki insanının aşkından da başka bir şey beklenmez.2 kere izlediğim ve yine severek izleyebileceğim bir film Duvara Karşı.
geç oldu belki ama filmi izledim nihayetinde!gerçekten muhteşem bi film hatta muhteşemötesi :p daha çok Fatih Akın'a ihtiyacımız var.Anlattığı hikaye,karakterler inanılmaz...Sibel Kekilli ve Birol Ünel'in performansı da göz doldurucuydu!
çok hoş, sürükleyici bir film. izlemeden önce sanat filmidir, sıkıcıdır gibi önyargılarım vardı ama sonra çok ilgimi çekti. oyuncular ve karakterleri çok iyi. meltem cumbul biraz gereksiz gibi zaten sönük bir rolü var. ama özellikle cahit'i çok sevdim. aşkın insana etkilerini iyi ve kötü halde gösteren bir eser.