Hesabım
    Fedakar Kız
    Fedakar Kız
    17 Haziran 2005 Sinemada | 1s 35dk | Dram
    Yönetmen Kim Ki-duk
    |
    Senarist Kim Ki-duk
    Oyuncular: Lee Eol, In-gi Jung, Han Yeo-reum
    Orijinal adı Samaria
    Üyeler
    3,7 114 Puanlama, 23 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Jae Young, erkeklerle uyuyan amatör bir fahişedir ve en yakın kız arkadaşı Yeo-Jin ise onun işlerini yönetir, adam bulur, parayı alır, vs. Jae-Young, bu adamlardan birine aşık olunca son derece kıskanç olan arkadaşından saklamak isteği ile duygularını bastırır. Bir gün bir olay olur. Polis baskınından kurtulmak için uğraşan Jae Young camdan atlar ve ciddi şekilde yaralanır. Çok geçmeden de hastanede can verir. Bunun üzerine Yeo-Jin, onun yerine geçerek erkeklerle birlikte olmaya başlar. Bunun üzerine dedeltif babası, kızının nasıl bir işin içinde olduğunu öğrenince, bütün o müşteri adı altındaki adamlardan intikam almaya soyunacaktır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Fedakar Kız

    Çöküşte miyiz?

    Yazar: Ertan Tunç
    Fedakar Kız, tüketim toplumunun ahlaki çöküşüne çok farklı bir açıdan eleştiri getirmeyi başarmış, dramatik çatısı sağlam fakat çıkarımları muğlak bir film. Ahlaki açıdan -neredeyse- tamamıyla yanlış işler yapan kişilerin (cinayet, fahişelik, intihara teşvik) fedakarlıkları o kadar büyük bir zarafetle aktarılmış ki bir noktadan sonra izleyicinin eylemi haklı görmesi bile mümkün kılınmış. Böylece hunharca cinayet işleyen bir baba, para için fahişelik yapan küçük kız, sırf bir hayat dersi vermek için bir yığın erkekle yatan bir kız ile seyircinin kendisini özdeşleştirmesi sağlanmış. Kim Ki-duk'un bunu yapmaktaki amacı; emeller, hayaller yahut da idealler uğruna yapılması gerekebilen bir takım kötü işleri temize çıkarmaktan çok günümüz toplumunun gidişatına -Victor Hugo'nun Fransa Kralı'na gönderdiğine benzer- bir ünlem eklemek olsa gerek.Dünya son yirmi yıldır; geldiği ve/veya bulunduğu ye
    Öneriler

    Son Haberler

    Kim Ki-duk, Dev Bütçeli Yeni Projesi ile Karşımızda!
    Haberler - İnternetten Seçtiklerimiz
    3 Ağustos 2016 Çarşamba

    Oyuncular

    Lee Eol
    Rolü : Yeong-ki
    In-gi Jung
    Rolü : Ki-Su

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    delicewatt
    delicewatt

    Takipçi 244 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    2 Aralık 2007 tarihinde eklendi
    kim ki duk filmleri için bir nebze de olsa geç kaldığımı biliyordum ama seyircinin favori filmleri arasına girmeyi pek de başaramamış samaria’yı izleyince bunu çok daha iyi anladım. en az samaria kadar iyi filmler izleyeceğimi bilmek, yönetmeni takip etmem için bir neden daha var artık.
    naked-soul
    naked-soul

    Takipçi 561 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    23 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    boş ev’den sonra kim ki duk’un filmlerine karşı bir ilgi başladı ve direkt cd mağazasına girip kim ki duk filmlerini aldım.samaritan girl de bu filmler arasındaydı.kabul eidlmesi gerekir ki boş ev’den ümitlenerek fazla beklentiye girilmemeli.sıkıcı değil ama biraz zayıf kalıyor,ağır ilerlemesine dikkattiniz dağılmıyor...herkese tavsiye edilebilecek bir film değil bence.
    catwoman-2
    catwoman-2

    Takipçi 134 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    13 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    bu film dehşet bişey yaa.bayılıyorum.kaç kere izlediğimi hatırlamıyorum.her izlediğimde etkilenirim.tebrikler...
    hurricaned-2
    hurricaned-2

    Takipçi 43 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    11 Aralık 2006 tarihinde eklendi
    yasadiklari hayattan sıkılmıs iki kız..bu sıkıntılarini macera dolu bir seyahat ile degistirmeye calismalari ama para biriktirmek icin sectikleri yol..bu yolda yapılan bir hatanin sıkıldıklari hayata ozendiren sonucu...bu kızlardan birisinin polis babasinin kendince bir cozum yolu bulmasi vs..bu filmde ahlaki acidan elle tutulur hicbir artı nedense goremiyoruz..arkadasinin ruhunu rahatlatmak icin beraber oldup paralarini aldigi ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Güney Kore
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2004
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Korece
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2004, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2004.

    Yorumlar

    Back to Top