elifyuceyurt
3 Mart 2008 tarihinde eklendi
Tim Burton... Mucize insan... Sinemanın en yetenekli. en başarılı yönetmeni, stop motion'da bir numara. Ölü gelin şeker gibi bir sinema, mutlaka izleyin.
Özellikle karakterler çok hoşuma gitti. Ve hikayesi de sizi farklı dünyalara taşıyacak cinsten. Mutlaka izleyin demem ama gayet keyif alcağınızdan eminim.
Sıkıcı canlılar dünyası ve ölüler arasındaki cümbüş. İnsanın ölü olası geliyor. Zaten çocuk da öyle düşünmüş olsa gerek. Dönek şey. Anne baba tipleri çok isabetli olmuş. Burton ve başarılı bir ucubeleri aklama girişimi daha. Canlıları ucube göstererek. Süper.
tim burton eline almış sihirli değneğini, danny elfman notaları konuşturmuş, johnny depp bir kuklanın içine girmiş ve bu üçlü yine fantastik bir filme imza atmışlar... fıtı fıtı yürüyüşlerin gülümsettiği, detaylarla kahkaha attıran, en sevilmeyecek yaratıklara canım ne şirin dedirten, bazen kalp burkup ağlatan, yeniden yeniden izlenesi, nightmare before christmasa eş gelmiş, hoşgelmiş; dünya da keşke böyle olabilse, bu film olsa diğerleri animasyon diye düşündüren sevimlilik...corpse bride; renklendirilmiş ölüler dünyası ve siyah-beyaz halde bırakılmış yaşayanlar dünyası, 'merhaba ben de dulum!' diyerek tavandan sarkıp bizleri yaran karadul, bilge iskelet, tıf tıf tıf her yerden çıkıp tespitlerde bulunan solucan, danny elfman’ın delirtme gücü yüksek müzikleri [özellikle de piyano sahneleri], tim burton izleyicisi için artık klasikleşmiş olan gotik ortamları ile beklenenden çok çok daha fazlasını veriyor...ve evet, gerçek aşk; yeri geldiği zaman ardınıza bile bakmadan çekip gidebilmek, sevdiğiniz kişinin hayallerini çalmak yerine, kendi mutluluğunuzu feda etmektir. zaten bildiğimiz bir şeyi, corpse bride kafamıza bir adet beton çivisiyle çakmıştır. ama sızlayan yer kafam mı, göğüs kafesi civarlarında yer alan başka bir noktam mı tereddütteyim. hedef biraz şaştı sanki...
jörkün de dilegetirdigi gibi müzikallerde biri, tüm o harala gürele içinde, düşmeyesiniz diye sizi yakalar, tutar nasıl diyim yani ordan oraya dans ederken, birinden ötekinin kucağına atılır dururken, hayatta olduğunun aksine biri mutlaka sizi son hamlede kavrayacaktır.bundan emin olabilir ve hatta gözlerinizi kapatarak olanları akışına bırakabilirsiniz.ama hayatın aksine diyorum, çünkü sadece müzikaller için geçerlidir bu...gerçekte birine güvendiğiniz her vakit , eğer ki gözlerinizi kapatacak denli kaptırmışsanız kendinizi, bu kişinin düşecek olduğunuz sırada, sizi yakalamak için orada olmaktansa kaçıp uzaklaşması bir an meselesidir. pato53 arkadaşım müzikal bir sanattır,
aranizda ceset gelini Demet Evgar'a benzeteniniz oldu mu? son zamanlarin en basarili animasyon filmlerinden biri, cok eglenceli her yonuyle dort dortluk bir film, bu filmi izlemek icin kendinize bir iyilik yapin ve bu film icin kendinize zaman ayirin, pisman olmayacaksiniz....