sanırım yüksek maliyetten kaçabilmek için animasyon olarak çekilmiş.Tim Burton un bu yüzden-gişede çok iyi iş yapmasına rağmen-batmış filmleri var çünkü.Filmde en sevdiğim sahne çocuğun ölü dedesine sarıldığı sahne.insanların ölülerden korkmasının çok da mantıklı olmadığını savunuyor film,bir ölçüde.
çok güzel keyifle izlenen bir animasyon filmi tim burton yaratıcığını konuşturmuş johnny depp ve helena bonham carter ın seslendirmeleri de çok güzeldi:)
nightmare before christmas'dan bile daha güzel olmuş oturaklı bir film. viktorya çağını mizahla karışık çok gerçekçi tasvir etmiş bir de. aristokrasinin düşüşü, burjuvazinin yükselişi, kilisenin durumu vs.. çok büyük keyif aldım izlerken. gözümü kırpmadım desem yeri.
bende filmi yeni izledim.çok beğendim.stop-motion çok güzel yapılmış.konu ve senaryo değişik,sürükleyici insanı sıkmıyor.yerler güzel.türüne göre değerlendirirsek birçok filmi sollar.herkese tavsiye edilir.8/10
bir tim burton filmi ve yine masalsı harika bir sinema keyfi.her filmi beğeniyle izlenen yönetmenin bu animasyon harikası da inanılmaz başarılı,keyifli ve sürükleyici...izlediğim belki en iyi animasyon filmi diyebilirim.iyimserlik, romantizm ve ahiret hakkında Burton tarzı bir hikaye.ölmeden önce görün:)) ’’Tam bir klasik’’Lou Lumenick, New York Post 10/10
-Bırakın, ona gününü göstereyim.-Hayır olmaz.Şu anda canlıların dünyasındayız, onların kurallarına uymak zorundayız.(iki ölü arasında geçiyor bu diyalog)Tim Burton’ın faniler ve ölüler arasındaki bu hayal gücünü zorlayan dünyasında herkese yer var...
kusursuz en sevdiğim animasyon, ölü gelinin saclarının rüzgardaki haline kadar -ki tel tel dökülüo saclar- herşeyi düşünmüşler iyi de etmişler. Şimdi Tim Burton'un sayesinde ekmek yiyor tekstilciler. her liseli üni.li gubunda ölü gelin yada jack london tişörtleri, çantaları...vs. Cok eglenceli. Diyaloglara bayıldım. Tim :Burton varsa ben de varım zaten:)
the incredibles ve animatrix ten sonra iyiler arasında;kara komedi tarzı ve animasyon iyi gitmiş..johhny depp ve carter super olmuş..ve tabi ki ölü gelin rol çalmış victoria dan..mutlu olmak onun hakkıydı..'öteki kadın' muhabbeti çok güzeldi,parlak bi film...süper seyirlik.şiddetle tavsiye edilir.