jörkün de dilegetirdigi gibi müzikallerde biri, tüm o harala gürele içinde, düşmeyesiniz diye sizi yakalar, tutar nasıl diyim yani ordan oraya dans ederken, birinden ötekinin kucağına atılır dururken, hayatta olduğunun aksine biri mutlaka sizi son hamlede kavrayacaktır.bundan emin olabilir ve hatta gözlerinizi kapatarak olanları akışına bırakabilirsiniz.ama hayatın aksine diyorum, çünkü sadece müzikaller için geçerlidir bu...gerçekte birine güvendiğiniz her vakit , eğer ki gözlerinizi kapatacak denli kaptırmışsanız kendinizi, bu kişinin düşecek olduğunuz sırada, sizi yakalamak için orada olmaktansa kaçıp uzaklaşması bir an meselesidir. pato53 arkadaşım müzikal bir sanattır,
İzlediğim en iyi animasyon.Bu animasyonu seyredipte Tim Burtona hayran kalmamak elde mi.Gotik öğeler içeren eğlenceli ve müzikalitesi yüksek bir yapım 10/10
Sıkıcı canlılar dünyası ve ölüler arasındaki cümbüş. İnsanın ölü olası geliyor. Zaten çocuk da öyle düşünmüş olsa gerek. Dönek şey. Anne baba tipleri çok isabetli olmuş. Burton ve başarılı bir ucubeleri aklama girişimi daha. Canlıları ucube göstererek. Süper.
daha film yeni başladığı zaman insanları böyle zayıf zayıf görünce içime bi gülümseme geldi. Karakterler çok hoş yaratılmış. Gayet iyi seslendirmişler(İngilizcesini seyrettim.)johnny depp ile helena bonham carter'i çok iyi karakterize etmişler. hatta o helena'nın elini dudağına değdirmesini bu animasyonda bile işlemişler. Senaryosu güzeldi. Daha doğrusu beklediğim gibiydi. Aşırı bie beklentim yoktu. Ama eğer bir karşılaştırma yapacak olursak, Nemo bundan daha iyiydi.
filmin animasyonları güzel..ama sadece animasyon izlemek için izlenmez..konu çok basit..ilk sahnelerden sonunda ne olacağını anlıyorsunuz..ben müzikal tipli fimleri pek sevmem..film 100dk. ysa en az 40dk. müzik ve şarkı var..konu yerine şarkılarla süslenmiş..
Nerden başlıyım bilmem ki.Kime söveyim...Bu kadar muhteşem bir filmin ülkemizde sadece tek bir salonda oynatılması kimlerin ayıbıdır.Bu kadar kusursuz bir ustanın filminin koskoca ülkede sadece tek bir salonda oynatılması...Şaka gibi ya.Gelelim ustanın bize anlatmak istediğine...Aslında filmi en baştaki yaklaşık 10 saniyelik bir sahne bize özetliyor.Burton ustamızın bu filmde kullandığı bir metafor var ki söylediğim gibi filmi özetliyor:Kelebek...Aslında hepimiz bir kelebek olmalıyız.Bir günümüze bir ömür sığdırmalıyız.Yaşadığımız hayatı hiç yaşamıyormuşuzcasına yaşamalıyız.Ölü gibi yaşamaktansa bir günlüğüne bir hayat yaşamalıyız.Zaten birgün yitip gidecek hayatımızı,bir amaç uğruna feda etmeliyiz.Ahh tim amca ahhh yanımda olsan da elini öpsem...
arkadaslar tamam güzelde. 8,9 alacak bi film değil. izlenmeye deger .. kısa aynı zamanda. bundan daha başarılı animasyonlar vardı. johnny depp in sesi bile yetmiş izlenmesine :) 7/10
o kadar da abartıldıgı gibi değil.film cok abartılmıstı reklamlarında ama tim burton big fish deki başarısını burada pek de yakalayamamıs. filmin finali hic de umulmadık ahım şahım deil , yukarıdan bırakılıp kayan su gibi akıp gidiyo sinemadan cıkınca o kalan iz de hemencecik buharlasıyofilm ayrıca musical ler ile çok boğulmuş. bu film ilkokul ve ortaokul cagındakilere gore ce4kilmiş , daha da ileri gitmez
Tim Burton... Mucize insan... Sinemanın en yetenekli. en başarılı yönetmeni, stop motion'da bir numara. Ölü gelin şeker gibi bir sinema, mutlaka izleyin.
bunca yapılan pahalı yapımların yerine böyle animasyonlar izlerm dha iyi.Helena Bonham Carter seslendiği içn bnm içn özel ve bir Tim Burton eseri olduğu içn..