tarhansimsek
20 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Su Dünyasına :) hayat veren bir film oldu. İlk kez bu tarz diyebileceğimiz sahil güvenlik koruyucu filmine nail oldum. Başarılı buldum ha çok fazla eğitim ve aşk süreci var keşke daha fazla denide can kurtarsalardı diyecem ama ne bulduysak onu yeme durumumuz var.
çok başarılı bir film olmuş.oglen oglen ızlememe ragmen sıkmadı yane zaten oyunculara soylenecek laf olamaz.çok güzel bir film gerçekten.aldıgı puanı tam anlamıyla hakedıor..izlemeyenler izlesin...
Daha önce izlemediğimiz bir film değil.Baştan sona bilindik öykü.Deneyimli ama sert öğretmen,burnu havada öğrenci ve meslekte yavaş yavaş yükseliş... Sadece sonlara doğru biraz kıpırdanmaya başlıyor.
Costner ve Kutcher kimyası tutmuş.'Under Siege' (Kuşatma Altında), 'The Fugitive' (Kaçak) ve 'Perfect Murder' (Kusursuz Cinayet) gibi filmlere imza atmış yönetmen Davis,yine işinin ehli bir iş çıkarmış.Son not olarak da 'Top Gun' ve 'Kusursuz Fırtına' buluşuyor diyebiliriz...
Ben bu filmi her şeyiyle anormal derecede abartılı buldum ve adeta zaman zaman ABD askerlerini özellikle Sahil Güvenliğin propagandası yapan bir film gibi geldi. Birileri bana bu film ABD Ordusu finanse etmiş dese gerçekten inancam. Filmde her şey çok abartılı; Sahil Güvenlik Astsubay Hazırlama Okulu’ndaki eğitim süreci, Kevin Costner’ın rolü, Ashton Kutcher’ın rolü, eğitim sürecinin filmin 3/4’ünü teşkil etmesi, Fisher’ın zaman zaman ukalalıkları ve üstelerine karşı gelmesi, Randall’ın adeta öğrencilere yaptırdığı eğitim (!?) ama bunun yanında yine de Fisher müsamaha göstermesi vb. Evet, belki Amerika’daki Askeri Okullardaki eğitim çok sıkı ve zor olabilir, ama metotların bu kadar abartılı olduğuna şahsen inanmıyorum. Bana bu film, özellikle eğitim süreci yıllar önce izlediğim, G.I. Jane filmini hatırlattı o filmde ise Demi Moore başroldeydi. Filmin belki son sahnesi hakikaten görülmeye değer, belki adeta yıllanmış şarap olmasına rağmen Costner başarılı oyunu ama hepsi bu. Hele Kutcher, çok zorlamalı ve ciddi abartılı oynamış rolünü.
güzel bir film. ortalamanın biraz üstünde bir film ama süper olduğunu düşünmedim. o filmin çekimlerinde yer almak isterdim büyük büyük dalgalarla boğuşan bir insanı oynamak çok heyecanlı bir şey olmalı...yine de çektiklerine değmiş. 6/10
Filmin sonu klasik ama etkileyiciydi ama filmin geneli de klasik olunca çokta iyi bir film yaptıkları söylenemez. Özellikle final sahnesini çok basit buluyorum yani bence mantık hatası olmuş ama yine de izlenebilir bir film, sahneleri etkileyeci ben 7 puan verdim.
Açık söylemek gerekirse büyük önyargılarla gittim filme, klişe dolu kahramanlık hikayeleri, biraz da amerikan ordusu propogandaları doludur diye düşündüm. Her ne kadar bu düşüncelerimi tamamen silemese de bence başarılı bir yapım, Ashton Kutcher’ın film için ne kadar hazırlandığı da belli oluyor. Özellikle sonu gerçekten hüzünlü ve epik.. Tavsiye ediyorum
Çok kaliteli bir yapım.asthon kutcher ve Kevın costner çok iyi performans sergilemiş..Filmin sonu da çok iyidi..Son zamanlarda filmler çok kaliteli olmaya başladı..2006 sezonunda artan kaliteyi inşallah 2007 yılının içinde daha yükseklerde görürüz.. Herkese tavsiyem: sinemaya uzak kalmayın!!! ;) 9/10