Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi: en yeniler yorumlar - Sayfa 4
Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi
MojoRising
1 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Film ilginç fikri sayesinde (Scott Fitzgerald sag olsun) insanda en ufak izleme meraki uyandirma sorunu yasatmiyor. Filmin esasinda yapmak istedigi hayat denen bu karmasik sey hakkinda bize onlarca soru sordurabilmek.Bunu basariyor mu? Bence basariyor(Benim çikarimlarimdan biri mesela ''hayati ne yöne dogru yasadigin degil,nasil yasadigin önemli''). Esas sorun burada basliyor ne yazik ki.Bu ve bunun gibi derin düsüncelere film dalmamizi kolaylikla saglarken sinemasal anlamda yüksek bir zevk veremiyor ve açik açik diyelim büyülenme gereksinimizi karsilayamiyor.Bunun da en büyük nedenleri oldukça zayif senaryo,karakterlerin içlerinin fazla doldurulamamis olmasi(yaslilarla büyüyen Benjamin Button'in entellektüel bir karakter olmasi daha mantikli olacakken -onlarin tecrübeleri ve bilgileri sayesinde- çok donuk,sanki düsük zekali gibi aktarilmasi filmde büyük handikap. Bastan sonra filmi onun gözünden izliyoruz ama o karaktere inanamiyoruz. Sözün özü izlenir,düsündürür ama yüksek sinemasal tat birakamayan bir film Benjamin Button.Özgün fikri nedeniyle izlenmeli.Büyük beklentiler olmadan. Yillar sonra gelen yorum : Filme biraz haksizlik etmisim, aradan yillar geçmesine ragmen hala aklimda olumlu izleri kaldigina göre çokta kötü bir film degilmis demek ki :)
Aranızda bu filmi hala izlemeyen var mı sanmıyorum bu film mükemmel değil kusursuz değil ilerde muazzam var onu geçip sağa dönüyorsun orda :D brad in en iyi filmi bence ...izlemeyenler hala ne duruyorsunuz ...
Küçücük bir zaman biriminin nelere yol açabilicegini bir sahnede en iyi şekilde görebiliceksiniz.. buna dayanarak hayatınızdaki en küçük durumun ne kadar önemsenmesi gerektigine derinden inanıcaksınız.. siz yaşlanırken aşkınızın gençleşmesi.. ve çocukluguna dogru attıgı o adımları.. her gençleşmesinde unutkanlık durumunun başlaması.. yürümeyi bırakması.. hatta konuşmayı unutması.. bir bebekken ellerinizde uyuyarak yaşama veda etmesi.. hayattaki en büyük içtenlik.. mutlaka izleyin.. 10/10
Eğer Milyoner filmi olmasaydı heralde o sene oscarı alırdı diye düşünüyorum...çok uzun bir film olmasına rağmen gerçekten beni hiç sıkmadı kesinlikle izlenmeli 10/9
Her yaşı görüyorsunuz. Özellikle anneniz sizden küçükse, aynı yaşa geldiğinizde, sonra normal bir şekilde sizden yaşça büyüdüğünde. Aşkınız sizden yaşça çocuk gibi ufak, sonra zamanla o büyür siz gençleşir aynı yaşlara gelir sınırlı bir yıl içinde aşkınızı yaşar o büyür siz küçülür o anneniz gibi büyür siz bebek olursunuz ve son. Çok dramatik, duygusal, felsefi, anatemalı bir film. Kim annesiyle babasıyla aynı yaşta olmak isterdi ki? Veya ben 10 yaşımdayken babam 30du. Bana çok büyük geliridi. Şimdi ben 30um okadarda abartılacak büyüklük değil ama babam 50 oldu. Çok düşünsel.