Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi

erenolog
erenolog

12 Mart 2009 tarihinde eklendi
Sinema tarihinde yer edinecek bi film.

Üzücü olan Fincherın oscar alamaması.Fakat sonunda alır bu adam çünkü gerçekten boş filmi yok.

Oyuncu olarak Pitt olmasaydı daha iyi olurdu.
Blanchett tan da bıktım artık her filmde var,ve oscarları da yutuyor resmen.

Oyuncu kadrosunda benjaminin üvey annesi çook iyi iş çıkarmış.

İzlenmesi gereken etkileyici bi film
kartal622
kartal622

12 Mart 2009 tarihinde eklendi
bu filme de kötü,sıkıcı,ağır ilerliyor diyen arkadaşlara ben bişe demiyorum ya böyle filmler böyle orjinal işler 15-20 yılda bir yapılır arkadaşlar yapmayın hayatınızda daha önce böyle bir filmler karşılaştınızmı ya film her açıdan çok güzeldi ufak tefek kusurla olabilir ama herşeye rağmen muhteşem insana gerçek duyguları yaşatan yaşlanmanın ölmenin ne demek olduğunu empoze eden bir filmdi helal olsun yapanlara 10/9,5
blackwidow1983
blackwidow1983

Biraz ağır ilerleyen bir film olsada beğendim. 10/8
oktayoktayov
oktayoktayov

11 Mart 2009 tarihinde eklendi
senaryo oyunculuk çok iyi, özellikle brad pitt mükemmel. ama gereğinden fazla uzatılmış dramatize etmek adına, bu da bir yerden sonra sıkılmanıza neden olabiliyor. 8/10
hookers
hookers

10 Mart 2009 tarihinde eklendi
Uzun zamandır bir filmi izlerken sonunda gözlerimden yaşlar akmamıştı. Önemli olanın ?nasıl yaşamak? değil, yaşadığımız hayatın içini doldurabilmek olduğunu anlatan bir filmdi...
tokay81
tokay81

9 Mart 2009 tarihinde eklendi
bu filmin senaryosunu can abiden çalmış olbilirler mi? bakın ne diyor.Yaşamın en tatsız tarafı sona eriş şeklidir. Şüphesiz ki yaşamı tersten yaşamak daha güzel, hatta mükemmel olurdu. Nasıl mi ? Camide uyanıyorsunuz.Bir tahta sandık içerisinde, herkes karşınızda saf durmus, iyiliğinize dua ediyor ve tüm haklar helal edilmiş vaziyette. Tabuttan doğruluyorsunuz, yaşlı, olgun ve ağırbaşlı olarak. Herkes etrafınızda, büyük bir itibar, iltifatlar, çocuklar torunlar hepsi hazir. Arabanıza kurulup evinize gidiyorsunuz. Doğar doğmaz devlet size maaş bağlıyor, aylık veya üç ayda bir maaşınızı alıyorsunuz. Ne güzel, hazır maaş, hazır ev. Altmışlı yaşlara kadar herşey garanti, huzur içinde yaşıyorsunuz. Sağlığınız gittikçe düzeliyor, kaslar güçleniyor, kuvvetleniyorsunuz. Bir gün çalışmak istiyorsunuz ve işe ilk başladığınız gün size hoşgeldin hediyesi olarak bir plaket ve altın kol saati veriyor patronunuz... ve Genel Müdürlük veya bunun gibi yüksek bir makamdan tecrübeli bir insan olarak işe başlıyorsunuz. Herkes karşınızda elpençe divan... Vücudunuzda da bazı hoşa giden hareketler de başlıyor. Gittikçe zayıflıyor forma giriyorsunuz. Diğer hormonal aktiviteler artıyor, fevkalade... Aman ne güzel günler başlıyor... Derken birgün patron size artik 'Üniversiteye gitsen daha iyi olur' diyor. Bu arada babanız ortaya çıkmış, 'Fazla çalıştın' diyor 'Artık eve dön, işi bırak, okumaya başla, harçlığın benden olsun...' Keyfe bakar mısınız? Okuduğunuz dersler gittikçe kolaylaşıyor.Ekmek elden, su gölden bir dönem başlıyor.Partiler, diskotekler, kızların sayısı artıyor. Derken anne ve babanız sizi götürüp getirmeye başlıyor, araba kullanma derdi de yok artık... Günün birinde sizi okuldan da alıyorlar, 'Evde otur, keyfine bak, oyuncaklarınla oyna' diyorlar... Mamanız ağzınıza veriliyor, zaman zaman altınızı bile temizliyorlar, hatta bu durum alışkanlık yaratıyor ve hiç tuvalet kullanmamaya başlıyorsunuz. Derken anneniz bir gün size süt verme kararını alıyor ve baska bir keyifli dönem başlıyor. Mama artık her yerde, her an ve en taze şeklinde hazır. Bir gün karanlık ılık ve sıcak bir ortama giriyorsunuz. Beslenmek için ağzınızı açmaya dahi gerek yok, bir kordondan besleniyor, sıcacık, yumuşacık, gürültü ve patırtısız bir ortamda yaşıyorsunuz. Küçülüyor, küçülüyor, ufacık bir hücre halini alıyorsunuz. Ve günün birinde müthiş bir orgazmla hayatınız bitiyor... CAN DÜ
mapeteb
mapeteb

9 Mart 2009 tarihinde eklendi
Benjamin Buttonın Tuhaf Hikayesi bence çok güzel bir film. Başından sonuna hiç bir boşluk bırakmadan hikaye sıkı sıkı örülmüş. Aşk filmi, macera filmi, dram, fantastik gibi ayrımlardan birinin içine giremiyor, hepsini içeriyor. Her ayrıntı, gerçekte olması gerektiği gibi ve gerektiği kadar filme yansıtılmış. O yüzden filmin uzun olması rahatsız etmiyor; sonuçta bir insanın tüm hayatı anlatılıyor ve hayat dediğiniz uzun bir süreç...
Aware
Aware

8 Mart 2009 tarihinde eklendi
Masalımsı anlatım tarzı filmi daha etkileyici hale getirmiş. Üzerinde büyük emek harcandığı her sahnesinden belli. Hani o sırf bu tarafıyla bile saatlerce eleştirebileceğimiz 'Recep İvedik' ve benzeri Türk filmlerinde veya muadili Hollywood işi filmlerde ne kadar 'Güzellik Kaygısı' yoksa, bu filmde o kadar var. Biraz daha kısaltılabilirmiş sanki, ve öyle olsaymış daha yerinde olurmuş gibi. Kesinlikle kült bir film. 9/10
Şan Yü
Şan Yü

6 Mart 2009 tarihinde eklendi
Evet BB nın hikayesi gerçektende tuhaf..
Kötü senaryolarına alıştığımız Hollywood filmlerinden bıkmış, artık üzerinde herkesin fikirbirliğine vararak beğendiği filmler dışında seyretmediğimiz Holywood dan sıradışı aynı zamanda tuhaf bir hikaye..
Uzun zamandır böyle ilginç bir konulu film düşmemişti piyasaya..
İlk söyleceğim şey; Film biraz uzun. Haklısınız Ama..
Son söyleyeceğim şeyde seyretmeye değer ..
Kısacası notu : 8/10
adovic
adovic

6 Mart 2009 tarihinde eklendi
zaten david fincherin hangi filmine bakarsanız bakın hepsinin sıradışı olduğunu görürsünüz bu filmdede gene bu durumu farkediyorsunuz ama çokta uzuluyorum 15 yıldır sinemanın içinde olmasına rağmen çektiği film 6-7 yi geçmez.belkide mükemmelliyetçiliğinden kaynaklanıyor filme gelince son yıllarda izlediğim en güzel filmdi zaten önyargfılı olarak izlemiştim sagolsun o yargımı yıkmadı
7icb8
7icb8

5 Mart 2009 tarihinde eklendi
muhtesem bir filmdi herkese tavsiye ederm vizyona cıkısından 3 hafta gecmesine ragmen haala tıklım tıklım dolu salonlar:)))
zombie8882001
zombie8882001

5 Mart 2009 tarihinde eklendi
filmde Brad pittin gençliğine hayran kaldım :D çok komikti. Kurgusu harika bi film. Sadece uzundu... Akıllara 2040lı yıllarda neden böyle birşey olmasınkuşkusu düşürebilecek bir film!
h-pural
h-pural

3 Mart 2009 tarihinde eklendi
Film gayet güzeldi.. 2 saat 40 dk lık bi film olmasına rağmen insanı sıkmıyor.
"Filmi abartmaya gerek yok" diyenlere şunu söyleyebilirim. Son zamanlarda çok güzel diyebileceğim sayılı filmler arasında.. Abartmaya gerek war.. 10/10
tongal0
tongal0

3 Mart 2009 tarihinde eklendi
güzeldi ama sonu çok hüzünlü
esmer-bonba-123
esmer-bonba-123