Etkilendiğim filmlerden birtanesiydi.Gerçekten başarılı bir yapım.Köpekbalıklarından nefret ederim ama niyeyse izlemekten de geri kalmam.MUTLAKA İZLEYİN hazin bir son ama başka çaresi yoktu:(((
Sanırım bu filmi izleyen birçoğu bunun başına gelebilme ihtimalini düşünmüştür.Dolayısıyla bunun düşündürülmesi zaman zaman gerilimi ve istenmeyen bir sonun izleyiciye gösterilmesi endişesini doğuruyor ilerleyen dakikalarda.Ben açıkçası aldığı puanın biraz daha yukarıda olması gerektiğini düşünüyorum.En azından doğal ve inandırıcılığı yüksek bir film olması sebebiyle...
Izledigim bir film hakkinda buraya yorum yazarken genelde filmi turunun diger ornekleriyle kiyaslar; onun bu kategoride nerede yer aldigini soyleyerek film hakkimdaki gorusumu belirtirim. Belki bu nedenledirki "Acik Deniz" benim icin gercekten ilginc, farkli ve guzel bir deneyimdi. Ayni kategoride aklima ilk "Blair Cadisi" gelsede "Acik Deniz" onu kesinlikle sollamis durumda. Cunku ne olayi bir medya maymunluguna cevirdi ne de siradan olmayan bir olayi anlatmaya calisti bize. Evet filmi gerilim kategorisine koyanlar pek aradigini bulamaz; hele gelgelelim bu filmi suslu puslu Hollywood gerilim filmleriyle kiyaslayanlar sadece hayalkirikligiyla terkedebilir salonu. Tavsiyem filmi izlerken kendinizi denizin ortasinda kalmis ve caresizlikten ne yapacaklarini bilemeyen su iki kisinin yerine koymaniz.Boylece filmin sizi gerdigini; hatta ara sira rahatsiz ettigini hissedebilirsiniz. Ozellikle ciftin tartistiklari sahne icinde bulunduklari psikolojik durumu yansitmakta cok basarili. Film boyunca ciftin sadece birbirleri icin hayatta kalmaya calismalarida filmi daha bir gercekci kiliyor.Bu yuzden sonuda hic fena sayilmaz .Tamam herkese hitap etmeyecegi kesin bir film ama yinede farkli tatlar aramak isteyenler icin hos bir supriz olabilir "Acik Deniz."En azindan komedi filmlerinin revasta oldugu bir donemde farkli bir alternatif.
Aslında filmi beğenmeyenler haksız da değil..film hiçbir ticari kaygı taşımadan oldukça gerçekçi bir şekilde çekilmiş...Özel efektlere, mucizelere yer verilmemiş...Filmin sonu da oldukça sıradandı...Yani gerçek hayatta olması gibiydi...Artık o kadar çok normal ötesi filmler izliyoruz ki, bu filmin oldukça sıradan gelmesi de o yüzden...Maalesef gerçek olaylar para kazandırmıyor artık...
Kesinlikle çok etkileyici ve gerçekci bir film... O kadar ki insan benim başıma gelse ne yaparım diye düşünmeden edemiyorsunuz... İzledikten sonra kendinize bir müddet gelemiyorsunuz, filmin rahatsız edici gerçekliği sizi etkiliyor... Son zamanlarda izlediğim en iyi gerilim filmiydi, gerilmeyi sevenlere özellikle tavsiye ediyorum..
Yaa arkadaşlar film hakkında saçma sapan yorumlar yapmayın. Filmi beğenirsiniz, az beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz. Ama aşağıdaki arkadaş ve birçok şuursuz sinemasever gibi yorumlara hiç gerek yok. Film daha önceden de bu sayfada bahsedildiği gibi 1998 yılındaki GERÇEK bir olyadan uyarlanmıştır. Daha fazla bilgi için "http://www.michaelmcfadyenscuba.info/articles/lonergan.htm" sayfasına girip detay alabilirsiniz. Filmi izlemeyenlere tavsiye edilmez.
haaaaa ayrıca film basit bir jaws kopyası niye biliyormusunuz filmde jawstan alıntı var ilk jaws ta kaptan teknede anlatır savaş gemileri batar ve tüm askerler suda kalır 2.dünya savaşında ve köpek balıkları teker teker onları avlamaya başlar bir gemi dolusu asker oturup böyle çekseler drama ortaya konurdu ama 79 dakka yazık ya ben köpekbalığı olcam 10 dk beklemem ki yerim hemen ne uğraşcam bitti size film hem madem ortalıkta köpek balıkları var köpek balıkları ses duyarlıdır tekne ilk geldiii anda vahşet saçarlardı.
Hyir yani anlamiyorum..illaki böyle şaşalı,maket olduğu heryerinden belli olan köpekbalıkları, çıglık atıp kaçışan bikinili kızlar..yakışıklı erkekler beklendi tabi bu bir klasik jaws olmalıydı.Oysa ki daha önce defalarca gerçekleştiği kayıtlı olan bi olay bu..iki insan okyanusun ortasında kalıyolar. bu kadar kolay ipe goturulmez hiç bi film.bence gayet basarılı.Çekimler, psikolojik hesaplaşmalar yeterince etkileyici.Vizyondaki diğer filmlerden daha çekici.bence izlenmeli.
Bence bu filme haksızlık ediliyor.İlla ki bütün filmler farklı ortamlarda çekilecek diye bi kaidesi yok. İzlerken kendimi onların yerine koydum, gerçekten zor bi durum.Allah kimseyi çaresiz bırakmasın.
kaç yıl geçti hala ne kadar berbat bir film olduğunu gayet net hatırlarım.. hatta buna film demek iltifat olur.. sinemada bundan daha boş bir film daha gösterime girmiş olabilir mi diye uzun uzun düşünmüştük (sanırım kutsal damacana2 soruma evet cevabı verilmesini sağlamış sonunda)