Terminatör: Kurtuluş

son--osmanli
son--osmanli

30 Haziran 2009 tarihinde eklendi
mtzdmr arkadasima tamamen katiliyorum.terminator 2 hayrani olarak ben de hayal kırıklıgına ugradım.filmde dogru duzgun bi konu bile yoktu.sadece gorsel solen okadar.artık o da her filmde olabiliyor tamamen butce ile alakalı.iyi bir terminator hayranıysanız bu film cok hafif gelecek
teomansonmez
teomansonmez

29 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Çok bekledik;peki beklediğimize değdi mi?-Ne yazık ki hayır...Serinin James Cameron imzalı ilk iki filmi gerçekten bilimkurgu sinemasının kültleşmiş yapımlarındandı.Üçüncü filmse öncekiler kadar iddialı bir yapım olmasa da hiç fena sayılmazdı hani.Ancak serinin Arnoldsız bu son filmi,bizi,her ne kadar görmeyi çok istediğimiz makinelerle insanlarla arasındaki o amansız savaşa götürse de beklenileni vermekten epeyce uzakta kalıyor.Aslında T4ün özel efektleri(görsel-işitsel efektler) serinin önceki filmleri kadar başarılı.Bunu kesinlikle inkar edemem.Filmin yönetmeni McGde,aksiyon sahnelerinin altından başarıyla kalkmasını bilmiş.Yönetmenin bu konuda pek çok kişiyi şaşırttığı kesin.Terminatör:Kurtuluş;iyi çekilmiş ve iyi yönetilmiş sahneleriyle takdiri hakediyor.Serinin ilk üç filmine yapılan göndermeler ise çok ustaca gerçekten.Fakat T4,bilgisayar oyunlarından farksız senaryosuyla bütün artılarını bir anda eksiğe dönüştürüyor.Bazı mantık hatalarından ise hiç söz etmiyorum.Bu son filmin diğer filmlerin aksine,zaman zaman ciddi bir inandırıcılık sorunu yaşadığını söylemek gerek.Cameronın çektiği ilk iki filmdeki gibi aksiyonun yanı sıra bir felsefe de görmeyi bekleyenler;üzülerek söylemek isterim ki,hayal kırıklığına uğrayacaklar.Çünkü T4;sunduğu o karamsar gelecek tablosuna rağmen kuru bir aksiyondan öteye geçememiş.Üçüncü filminde en büyük kusuru buydu zaten.İşte burada akademi ödüllü,usta yönetmen James Cameronın farkı ortaya çıkıyor.Terminatör:Kurtuluşda T-800(Arnold Schwarzenegger) ile John Connor(Christian Bale)ın karşı karşıya geldikleri bir sahne de var.Ancak serinin bu son filminde(en azında şimdilik bu son filmde) T3den sonra sinemaya veda eden 60 küsür yaşındaki eski aktör ve California valisi Arnold Schwarzeneggerin oynamadığını söylemiştim.Bunun yerine filmin özel efekt tasarımcıları Arnoldın bilgisayar yardımıyla bir animasyonunu yaparak izleyiciğe birkaç dakikalığına da olsa hoş bir sürpriz yapmışlar.Bence çok da güzel olmuş.Filmin oyunculuklarına gelirsek John Connor rolündeki Christian Bale,çok zayıf bir performans sergilemiş.Belki de Balein en kötü performansı bu filmde.T4ün asıl yıldızı hiç kuşkusuz Sam Worthington.Avustralyalı aktör,filmde Baleden daha ön planda duruyor ve gerçekten başarılı bir oyunculuk sergiliyor.Sonuç olarak Terminatör:Kurtuluş,durdurak bilmeyen bol aksiyonlu bir bilimkurgu filmi;ama aynı zamanda serinin de en zayıf halkası.Yine de izlenmeli...
JeanClaudeVanDamme
JeanClaudeVanDamme

29 Haziran 2009 tarihinde eklendi
McG nin yöneteceğini duyduğumuzda burun kıvırmıştık,Christian Bale in oynayacağını öğrendiğimizde ümitlenmiştik aktörün seçiciliğinden dolayı.Ama filmi izledikten sonra büyük bir hayal kırıklığına uğruyoruz.İlk yirmi dakikaya zıpkın gibi bir giriş yaptıktan sonra klişe bir aksiyona dönüşüyor maalesef.Sinemada bile zaman zaman sıkıldığım anlar oldu.
widmark-2
widmark-2

12 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Başarılı denilebilir ancak senaryoda öyle boşluklar vardı ki bunları unutmak imkansız bu filmi izledikten sonra kafanızda iyi etüt edin
altuneli
altuneli

11 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Filmin daha devamının gelecek olması alakalı diğer dört bölüme kusursuz bağlanması gereğini doğuruyor. Bunu ustaca yapacaklarında hiç kuşkum yok sadece izleyende kafa yoracak okadar. Bu da filme ayrı tat verecktir. Bu filme görsellik diğer bölümlere nazaran daha üst seviyede...defect555 arkadaşın dediği gibi makinaların, silahların ve uçakların sesi inanılmaz kesinlikle sinameda izleyin. Hele dev robotun saldırı anındaki çıkardığı goooorrrrrcccc şeklindeki derinden gelen metal sesi tüylerimi ürpertti :)Detaylara inanılmaz özen gösterilmiş süper bir Terminatör bölümü var karşımızda.
sinema
1 ziyaretçi
10 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Projeyi, Charlienin Melekleri filminin yöneten olan ve bir o kadar da beceriksiz McGa vermişler. Bu bile Terminatör sevenlere yapılan bir hakarettir.

Sürekli ilk iki filme göndermeler yapmaktan, daha farklı ve orjinal bir hikaye sunmaya fırsat bulamamışlar! Hatta C. Baleyi Mototerminatorün üzerinde sürat yaparken gördüğümde Kara Şövalyeye de bi gönderme yaptılar sandım :D

Fazla gürültülü ve abartılı aksiyon sahneleri...Her tarafı demirlerle kaplı sapasağlam bir Terminator, Connora vurduğunda Connor birazcık geriye doğru uçuyor ve hemen ayağa kalkıyor. Normalde üzerine bir yumruk geldiğinde hemen kemiklerinin iç içe geçmesi gerekir.

Filmin zaten aksiyon konusunda çekeceği hiç bir sıkıntı yoktu. Ne zaman aksiyon duraklasa, ilginç ilginç Terminatörler ortaya çıkartarak ortalığı birbirine katabilmek başvurulan en kolay yoldu.

En sevdiğim oyunculardan biri olan Bale bile filmi kurtaramamış. Ama ben onu suçlamıyorum. Adam oyunculuğunu oynamış. Filmin tek suçlusu beceriksiz yönetmenidir! Sonuçta her şeyi evirip çeviren o.
nebiemir
nebiemir

9 Haziran 2009 tarihinde eklendi
burda şişirilmiş puan izleyenin azlığından sanırım bu filmin ortalama notu 6.5 le 7.5 arası bişey olur normalde imdbdekine katılıyorum eski terminatorlerin yanından bile geçemez bence ama yinede terminator terminatordur kötü değil böle bi yönetmen bile fazla bozamıyor filmi buda terminator farkı.. baleye gelince bale varsa sorun yok diyen arkadaşları merak ediyorum bence patladı bale..
tonyukuk
tonyukuk

9 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Filmde mantık boşlukları vardı ve çok basit geçişler yapılmış.Makineler bazı yerlerde çok güçlü,neredeyse yenilmez gösterilmiş, bazı yerlerde ise çok basit alt edilebilen yaratıklar olarak.Ama görsel efektler süperdi, 10 üzerinden 7.
beck31
beck31

8 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Efektler ve çekimler gayet başarılı evet fakat o kadar saptırık bir senaryo işlenişi var ki eksik birşeylerin olduğunu fark ediyorsunuz film bittiğinde, yinede kendi adına gayet başarılı bir yapım ama devamı olarak bakıldığında bu özelliği kalmıyor bence.7/10
apophis
apophis

arnold un yokluğu filmde hissedildi ilk filmlerdeki gibi deil 10/7
mahzal
mahzal

8 Haziran 2009 tarihinde eklendi
İlk gün gittim filme.Beklentilerimin altında çıktı, ama yine de güzeldi. Filmde, bilmediğim bi eksiklik hissettim, bi şeyleri koymayı unutmuşlar gibiydi. Efektler harikaydı, aksiyonda gayet iyiydi. Ama hala favori olarak 2. filmi görüyorum. (:7/1o
sinema
1 ziyaretçi
30 Eylül 2024 tarihinde eklendi
Yönetmenlik berbat ötesi..Cristian Bale desen gerçekten en kötü John Connor...Terminatörden daha çok bana kovalamacalı ajan filmlerini filen hatırlattı...Yönetmenlik berbat...Terminatörün o efsanevi müziği 2-3 kere çaldı filmde...O da olmasa kimse inandıramazdı bu filmin terminatör olduğuna...
kurzh
kurzh

6 Haziran 2009 tarihinde eklendi
10 10 10 10 10 10 10 çok güzeldi
İkbal A.
İkbal A.

5 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Film eğer Terminatör filmi olmasaydı derdim ki evet hoş bir film ve 10/8,5 verirdim fakat 1,2,3 Terminatör bölümlerini izledikten sonra bu film sanki sadece seriye bağla maksat para kazanalım gibi yapılmış. Konuyu uzatabildiğin kadar uzat fikri var. Aslında bana biraz da apsürt geldi, John Connor babasından büyük!!! Neden John Connerin babası ve T800 (arni) geçmişe gönderilmedi? konu bu olması gerekirken Blair Williams konu edildi. Peki busefer neden Blair Williams robotlaştırıldı? Yönetmen filmin kahramanını Blair Williamsi yapmıştır. Hata. Bu filmin konusu bana göre havada kaldı. Filmin devamı gelecek. Orda bari skynet ne oldu da ve neden T800ü (arni yi) gönderiyor ki John Connor babasını gönderiyor konusu anlatılsın. Filmi izlerken sıkılmadım ama böyle asla olmamalıydı... Christian bale rölünü tam yerine getirmiştir. Sorun onda değildi yönetmendeydi. Maalesef olmadı.