Öncelikle çok kaliteli ve sağlam sahneler var imkanınız varsa mutlaka sinemada izleyin christian bale ın oyunculuğu çok iyiydi marcus karakteride göz kamaştırıcıydı daha iyisini yapabilirlerdi ama yinede güzel bir devam filmi 10 üzerinden 8 i hakediyor herkese tavsiye ederim
Her ne kadar Terminator serisinin ruhundan ve özünden çok uzak bir film olsada oldukça sıradışı ve başarılı bir film... Sinemada izleyin... Pişman olmazsınız...
Çok bekledik;peki beklediğimize değdi mi?-Ne yazık ki hayır...Serinin James Cameron imzalı ilk iki filmi gerçekten bilimkurgu sinemasının kültleşmiş yapımlarındandı.Üçüncü filmse öncekiler kadar iddialı bir yapım olmasa da hiç fena sayılmazdı hani.Ancak serinin Arnoldsız bu son filmi,bizi,her ne kadar görmeyi çok istediğimiz makinelerle insanlarla arasındaki o amansız savaşa götürse de beklenileni vermekten epeyce uzakta kalıyor.Aslında T4ün özel efektleri(görsel-işitsel efektler) serinin önceki filmleri kadar başarılı.Bunu kesinlikle inkar edemem.Filmin yönetmeni McGde,aksiyon sahnelerinin altından başarıyla kalkmasını bilmiş.Yönetmenin bu konuda pek çok kişiyi şaşırttığı kesin.Terminatör:Kurtuluş;iyi çekilmiş ve iyi yönetilmiş sahneleriyle takdiri hakediyor.Serinin ilk üç filmine yapılan göndermeler ise çok ustaca gerçekten.Fakat T4,bilgisayar oyunlarından farksız senaryosuyla bütün artılarını bir anda eksiğe dönüştürüyor.Bazı mantık hatalarından ise hiç söz etmiyorum.Bu son filmin diğer filmlerin aksine,zaman zaman ciddi bir inandırıcılık sorunu yaşadığını söylemek gerek.Cameronın çektiği ilk iki filmdeki gibi aksiyonun yanı sıra bir felsefe de görmeyi bekleyenler;üzülerek söylemek isterim ki,hayal kırıklığına uğrayacaklar.Çünkü T4;sunduğu o karamsar gelecek tablosuna rağmen kuru bir aksiyondan öteye geçememiş.Üçüncü filminde en büyük kusuru buydu zaten.İşte burada akademi ödüllü,usta yönetmen James Cameronın farkı ortaya çıkıyor.Terminatör:Kurtuluşda T-800(Arnold Schwarzenegger) ile John Connor(Christian Bale)ın karşı karşıya geldikleri bir sahne de var.Ancak serinin bu son filminde(en azında şimdilik bu son filmde) T3den sonra sinemaya veda eden 60 küsür yaşındaki eski aktör ve California valisi Arnold Schwarzeneggerin oynamadığını söylemiştim.Bunun yerine filmin özel efekt tasarımcıları Arnoldın bilgisayar yardımıyla bir animasyonunu yaparak izleyiciğe birkaç dakikalığına da olsa hoş bir sürpriz yapmışlar.Bence çok da güzel olmuş.Filmin oyunculuklarına gelirsek John Connor rolündeki Christian Bale,çok zayıf bir performans sergilemiş.Belki de Balein en kötü performansı bu filmde.T4ün asıl yıldızı hiç kuşkusuz Sam Worthington.Avustralyalı aktör,filmde Baleden daha ön planda duruyor ve gerçekten başarılı bir oyunculuk sergiliyor.Sonuç olarak Terminatör:Kurtuluş,durdurak bilmeyen bol aksiyonlu bir bilimkurgu filmi;ama aynı zamanda serinin de en zayıf halkası.Yine de izlenmeli...
Filmde aksiyon 1 an bile durmuyor.Sinemada izleyince daha keyifli bir hal alıyor sıkılmadan müthiş bi görsel şölen sunuluyor size.Kaçırmayın diyorum.Oyunculuklarda mükemmel..
Gelecekte makineler ve direnişçiler arasında savaşı anlatacak hayal ettiğimiz film maalesef bu değil.1. ve 2. filmlerde kısa anlarda gösterilen gelecek sahneleri bu yapıma bin basar.Sonlarda ilk iki filmden apartılmış çok sahne var ve rahatsız ediyor.Sadece efekleri ve çok başarılı aksiyon sahnleri için izlenir.Neydi o mototerminatörleriin olduğu sahneler.7/10
Arnold olmazsa Terminatör filmi olmaz diyen arkadaşlar, İlk filmden beri hikayenin baş kahramanının John Connor olduğuNu ne zaman anlayacaksınız acaba ? ;)
Projeyi, Charlienin Melekleri filminin yöneten olan ve bir o kadar da beceriksiz McGa vermişler. Bu bile Terminatör sevenlere yapılan bir hakarettir.
Sürekli ilk iki filme göndermeler yapmaktan, daha farklı ve orjinal bir hikaye sunmaya fırsat bulamamışlar! Hatta C. Baleyi Mototerminatorün üzerinde sürat yaparken gördüğümde Kara Şövalyeye de bi gönderme yaptılar sandım :D
Fazla gürültülü ve abartılı aksiyon sahneleri...Her tarafı demirlerle kaplı sapasağlam bir Terminator, Connora vurduğunda Connor birazcık geriye doğru uçuyor ve hemen ayağa kalkıyor. Normalde üzerine bir yumruk geldiğinde hemen kemiklerinin iç içe geçmesi gerekir.
Filmin zaten aksiyon konusunda çekeceği hiç bir sıkıntı yoktu. Ne zaman aksiyon duraklasa, ilginç ilginç Terminatörler ortaya çıkartarak ortalığı birbirine katabilmek başvurulan en kolay yoldu.
En sevdiğim oyunculardan biri olan Bale bile filmi kurtaramamış. Ama ben onu suçlamıyorum. Adam oyunculuğunu oynamış. Filmin tek suçlusu beceriksiz yönetmenidir! Sonuçta her şeyi evirip çeviren o.
Bu film ne yazıkki Terminatör ismini lekelemiş.Zaten 3. filmle Terminatör eksi puan kazanmıştı.Şimdi tamamen düşmüş.1. ve 2. filmlere baktığımız zaman gelecekteki savaş sahneleriyle bu filmin savaş sahneleri birbirini tutmuyor.Ayrıca 1 ve 2 deki o insanın içine işleyen kurgu yok.Örneğin 1. filmi ele alalım:Savaş sahnesinde dev tank türü makineler insan kafa taslarını ezerek geçiyor ve tam o esnada müthiş bir ses duyuluyor.Oysa bu film normal bir aksiyon filmlerinden farksız.Filmdeki tek fark Terminatörlerin olması o da devam filmi olduğu için.Sırf para kazanmak amacıyla böyle bir film yapmışlar.Ben şahsen çoğu Terminatör hayranları gibi Terminatör filmini tadında yani 2. filmde bırakmalıydılar diyorum.3 film 2 nin taklidi gibi olmuş ayrıca tıpkı bu filmde olduğu gibi 3. filmde de 1 ve 2 de olduğu gibi insanın içine işleyen kurgu yok.3. filmi kurtaran en önemli şey Arnold ama bu filmde o da yok.Ayrıca 3. filmde ve bu filmde oyuncu değişikliği filme eksi puan kazandırıyor üstelik John Connor rolü Cristian Bale ye hiç yakışmamış daha karizmatik birini bulabilirlerdi.Filmin konusu ise çok basit olmuş.örneğin skynetin ilk başlatığı savaş sahneleri gösterilmeliydi.2. filmde bu gösterilmişti:nükleer bombaların patlaması ardından binaların yıkılması,araçların savrulması insanların yanarak ölmesi vb.bana kalırsa bu sahneler gösterilmeliydi.Tabii bir de şu gerçekki 1. ve 2. filminin yönetmeni ve senaristi James Cameron Terminatörün devam filmlerini bizzat kendisi yazıp yönetseydi ortaya çok daha etkileyici ve mükemmel filmler çıkabilirdi.tabi bu filmdede parmağı var ama bu yeterli olmamış.bir de şunu söylemek istiyorum.1. ve 2. filmi defalarca izlense bıkılmayacak türden ama bu film en fazla 2 veya 3 dafa izlenebilir.bu da filmin kurgudaki yetersizliğini ortaya koyuyor.sonuç olarak film ne yazıkki vasatın altında.
Christian Bale varsa kesin izlerim.Zaten Terminatör serisindeki tüm filmleri izlemiştim.Umarım Arnold Schwarzenegger de oynar.Onsuz bir Terminatörün tadı olmaz.
Terminatör filimleri içinde en kötü izlenime sahip olanı, gözümüz Arnoldı arıyor. Tek bir terminatörü ilk serilerde öldürmek zorken bu seride bir iki silah atışıyla yok ediveriyorlar. Görsel şölen sunuluyor fakat mantık tekdüze olmuş, buna rağmen serinin fanları için izlenmesi gerekilen bir yapım. İyi seyirler.
Sam Worthington (Marcus Wright ) bence o kadar ön plana çıkmışkive o kadar iyi oynamışki oconner baya silik kalmış . Aslında başrolde o olmalı hakikaten harika oynamış,filme gelince bence gayet başarılı olmuş beklediğime değdi doğrusu .son zamanlarda kaliteli film kısırlığı içinde oldukça keyif aldığım filmlerden birisi oldu.10/10
Bizi insan yapan şey nedir? Programlayabileceğiniz bir şey değil. Bir çipe sığdırabileceğiniz bir şey değil.Biz insanlarla makinalar arasındaki fark, insan kalbinin gücüdür ...
Bağımsız değerlendirecek olursak 10 üzerinden 1. Terminatör serisi hatrına bu filme 10 üzerinden 6 veririm. Nerde o eski terminatör 2... Bir daha gelmez..